Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tipy a triky pro krásnou pleť - kouzlo pleťových masek ze spíže

14. 01. 2012 | Krása
Pleťové masky jsou velmi účinné a oblíbené kosmetické prostředky na ošetřování pokožky. Dají se  použít na každý druh pleti. Můžeme mít pokožku normální, citlivou, mastnou, suchou a stárnoucí, na které se tvoří vrásky.  Masku si můžeme koupit hotovou, nebo si ji můžeme připravit sami z čerstvých surovin, které se najdou prakticky v každé domácnosti.

Suroviny najdete v zahradě, v lednici i ve spíži. Pleťovou maskou probudíte svoji pleť k životu. Během několika mála minut můžete mít tvář svěží, vypnutou a hezky pružnou. Působení pleťových masek je opravdu viditelné, tak se nezanedbávejte a jednou až dvakrát týdně si tento požitek dopřejte.

Druhy pleťových masek a jejich snadná aplikace

 Některé domácí masky nejsou však vhodné pro citlivou pleť, suroviny, které se na masky používají, mohou pleť podráždit nebo vyvolat alergickou reakci. Každá žena sama ví, co si její pokožka žádá, co jí  prospívá nebo škodí. Pokud máte alergii na některé suroviny, je dobré si před nanášením masky na obličej udělat menší test na kousku pokožky, zda se neobjevila alergie. Podle účinku rozeznáváme několik druhů masek. Máme masky vitamínové - hydratační, výživné, zpevňující, čistící a zklidňující. Můžeme je použít na každý druh pleti, očišťují pleť, zjemňují póry, uvolňují z pokožky zrohovatělé šupiny. Zpomalují tvorbu vrásek nebo je účinně vyhlazují. Masky se nanášejí 1x nebo 2x  týdně  na čistou a odlíčenou pleť. Před nanesením masky na obličej si můžeme pleť napařit horkým odvarem z bylin. Parní koupel čistí pleť a dobře ji prokrvuje. Masku naneseme v silnější vrstvě na obličej, ale i na krk a dekolt. Oči si při maskování chráníme.  Také musíme dodržovat dobu působení a to 15 až 20 minut. Po sundání masky tvář umyjeme vlažnou vodou, můžeme ještě vyčistit pleťovou vodou, vysušíme a nakonec naneseme svůj oblíbený vyživující krém.

Vitamínové hydratační masky

Dostatečnou vláhu potřebují všechny druhy pleti. Tyto masky dodávají pleti potřebnou hydrataci a také vitamíny. Dělají se dvěma způsoby. Masku můžeme připravit z kteréhokoliv ovoce, nejvíce se osvědčilo jablko, banán, broskve, meruňky, meloun a také ananas. Rozmačkanou dužinu ovoce nanášíme přímo na pleť. Pokožku dobře hydratují také okurky. Dále můžeme použít čerstvou vymačkanou šťávu z ovoce, do které namočíme kousek gázy a přiložíme na pleť. Do takto připravených masek můžeme přidat ještě žloutek a můžeme je zahustit ovesnými vločkami.

Výživné masky

Výživné masky znamenají pro pleť přísun důležitých vitamínů a látek, bez nichž se pokožka neobejde. Medové masky jsou pro pleť tím pravým. O blahodárném účinku medu věděly už naše prababičky. Můžete si s ním pokrýt celý obličej. Také se osvědčila šlehačka, smíchaná s medem na jemnou kašičku, ale také žloutek s kapkou olivového oleje. Masky pleť krásně vyhladí a oživí.  Existuje spousta kombinací, například jogurt smícháme s medem na kašičku a naneseme na pleť. Stejně tak můžeme použít tvaroh, s přidáním mléka a medu. Blahodárně působí na pokožku maska z uvařených brambor, které rozmícháme se smetanou a čerstvou šťávou z ovoce. Můžeme použít šťávu z jablíčka nebo pomeranče, ale také z okurky a rajčete.

Zpevňující masky, které vypínají obličej

Tyto masky mají silný vypínací účinek, který vydrží i několik hodin. Zabraňují ochabnutí pleti. Pokud vás tedy trápí unavená pleť s vráskami, jsou tyto masky ideálním pomocníkem. Zpevňující masku si můžeme připravit z droždí, které smícháme s mlékem nebo smetanou na jemnou kaši. Mléko můžeme nahradit kapkou olivového oleje. Také se osvědčil žloutek s olivovým olejem.

Čistící masky

Jestliže vás trápí akné nebo ekzémy, potřebujete pro svou pleť masku s antibakteriálními složkami. Takové masky regulují tvorbu mazu a vyhlazují pleť. Maska na akné - jejím základem je netučný tvaroh, do kterého vmícháme nastrouhané ovoce či zeleninu. Můžeme použít, co právě najdeme ve spíži. Jablko, banán, mango, okurku nebo rajče. Podle potřeby pak zředíme mlékem. Masku necháme působit 20 minut. A pak ji smyjeme vlažnou vodou. Maska ze syrové karotky ušlehaného bílku a mouky - tato maska zjemňuje pokožku a stahuje mazové žlázy. Do najemno nastrouhané karotky zamícháme ušlehaný sníh z bílků a směs zahustíme moukou na kaši. Masku naneseme na tvář a krk. Problematické pleti prospívá také maska z ovesných vloček, které se uvaří v mléce, pak přidáme žloutek a lžičku medu. Vychladlou směs naneseme na obličej.

Zklidňující masky

Zklidňující masky jsou ideální pro suchou, citlivou a stárnoucí pleť. Pleť nejen zklidní, ale také zvláční, zmírní podráždění a zarudnutí. Můžeme je používat tak často, jak ji pokožka bude potřebovat. Na takovou pleť je ideální olivový olej. Gázu namočíme do mírně teplého oleje a obložíme celou tvář, krk a dekolt, takto připravenou můžeme nechat působit  20 minut. Dále si můžeme připravit masku žloutkovou, kdy žloutek smícháme s několika kapkami olivového oleje. Na suchou a stárnoucí pleť můžeme použít také tvarohovou masku, kdy tvaroh smícháme s medem na kaši. Nebo žloutek smícháme se smetanou. Jablečný ocet na vrásky. Do sklenice s vodou dáme 5 lžic jablečného octu, rozmícháme, do roztoku namočíme gázu a přiložíme na 15 minut na čistý obličej.

Pleťové masky nám pomůžou, aby byla pleť zdravější a svěží. Masku si můžete vyrobit sami podle svého receptu, co vaší pleti svědčí a co jí  prospívá. Příprava kouzelného elixíru zabere pár minut, a účinek vás mile překvapí.


Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Už naše babičky hovorievali, že všetko čo je možné zjesť,môžeme použiť na oživenie svojej pleti. Stačí nakuknúť do chladničky alebo do záhradky Smajlík takéto domáce kozmetické prípravky nielenže
sú lacnejšie, ale veľakrát i účinnejšie.
Veď predsa pleť je zrkadlom životného štýlu Smajlík
Veľmi pekne napísaný článok Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
tvým článkům se snad nedá nic vyčíst,vždy je máš pěkně napsanéSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji děvčata za milé komentáře. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
pochopitelně na obličej si nic plácat nemusíš. Já mám ale zkušenost, že masky pleti prospívají. A domácí aspoň narozdím od těch kupovaných neobsahují barviva, konzervanty atd.
A jedna lžíce tvarohu, která mi zbyde při vaření knedlíků a dva plátky salátové okurky hladovějící Afriku nespasí, zato mé pleti zaručeně prospějí. Mám to vyzkoušené.

Obrázek uživatelky
profil
Niektoré z masiek, ktoré opisuješ mám vyskúšané, ale som lajdák a dávam si ich nepravidelne. Asi sa budem musieť polepšiť.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka