Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tipy jak nejlépe a nerychleji prodat nebo pronajmout Vaši nemovitost

27. 10. 2007 | Finance
Trh nemovitostí je pro většinu nás laiků velkou neznámou. Je to pochopitelné, k nákupu či prodeji nemovitostí se mnohokrát v životě nedostaneme a informace o trhu, s nimiž se máme možnost setkat v tisku, jsou zpravidla natolik odborné, že vyznat se v nich není zrovna jednoduché. Jak se tedy zachovat v situaci, kdy řešíme otázku prodeje či pronájmu nemovitosti? Na co si dát pozor? Jak prodat co nejvýhodněji? Takových otázek před sebou máme najednou spoustu.

V dnešní době, i když ceny nemovitostí již nerostou takovým tempem jako donedávna, je stále každá rada drahá. Existuje velká skupina lidí, kteří kupují nové nebo větší byty či domy a zároveň prodávají svoji dosavadní nemovitost. Z příjmu za prodanou nemovitost a díky hypotéce nebo úvěru ze stavebního spoření dosáhnou na byt větších rozměrů nebo na byt na zajímavějším místě, ale častěji na stavbu vysněného rodinného domu. Marek Makový z Mexx Reality nám prozradil několik užitečných tipů, jak nejlépe prodat nebo pronajmout dosavadní nemovitost a obdržet tak maximální příjem.

nemovistosti Dbejte na první dojem nemovitosti
Při příchodu do bytu zájemce vidí jako první Vaši předsíň a je škoda, když musí přeskakovat spousty bot a nejrůznějších věcí, které jste zde dočasně odložili. Je důležité, aby Váš byt nebo dům vypadal co nejlépe a co možná nejpřitažlivěji pro potencionálního kupce.

Zkontrolujte kohoutky a žárovky
Nenechte malé problémy, aby zkazily dobrý dojem z Vaší nemovitosti

Připravte bezpečnou prohlídku nemovitosti
Je vhodné, aby prohlídka byla pro zájemce co nejbezpečnější. Ukliďte všechny nástrahy, jako jsou kolečkové brusle na schodech, ozdobné šňůry, provázky nebo koberečky, na kterých lze uklouznout.

Připravte koupelnu
Koupelny často ovlivňují zájemce nejvíce, proto se vyplatí je pořádně nablýskat. U vany a sprchy je vhodné opravit zničené nebo nevzhledné baterie.

Vytvořte prostor snů
Pro dojem většího prostoru je lepší odsunout přebytečný nábytek. Pokrývky a doplňky působí velice dobře – pozor ovšem na přeplácanost, která může naopak i v relativně velkém prostoru způsobit pocit stísněnosti.

Udržujte si odstup
Nikdo samozřejmě nezná Váš dům či byt lépe než Vy. Nicméně zkušený makléř na základě znalostí zájemce, jeho potřeb a přání udělá vše proto, aby profesionálním způsobem vysvětlil a popsal zájemci přednosti Vaší nemovitosti.

nemovistosti Věřte zkušenostem makléřů
Jakmile potencionální zájemce bude chtít hovořit o ceně, podmínkách, nebo jiných věcech týkajících se obchodu, bude vhodnější, když si o tom promluví s makléřem.

Během dne nemějte prostory uzavřené
Pusťte sluneční paprsky do Vašeho bytu! Vhodné je odhrnout závěsy a záclony, aby klienti viděli, jak slunečný a živý byt je.

Večer rozsviťte
Větší zájem získáte tím, že rozsvítíte všechna světla – jak vnitřní, tak vnější. Světlo přidává barvu a teplo a zájemci se cítí být vítáni.

Vyvarujte se přeplněnosti
Zájemci si často připadají jako vetřelci, pokud vstoupí do prostor plných lidí. Nefunguje to vůbec pro přilákání pozornosti, ale spíše klienta nutí dům nebo byt prohlédnout a odejít. Jednoznačné doporučení je, aby při prohlídce bylo přítomno co nejméně lidí.

Pozor na domácí miláčky
Psi a kočky jsou báječnými společníky, ale ne v době prohlídky. Je vhodnější nechat zvířecí miláčky po dobu prohlídky venku nebo alespoň někde, kde se nebudou plést do cesty.

Uvolněte se
Buďte přátelští, ale nemusíte se vnucovat. Z obchodního hlediska není nutné zvát klienty na kávu, k posezení nebo dávat najevo jak jste rádi, že se přišli podívat.

Neomlouvejte se
Nezáleží na tom, je-li Váš dům nebo byt skromný. Není potřeba se omlouvat za jeho „vady“ nebo „nedostatky“. Jestliže se Vás na to potencionální zájemce zeptá, můžete ho vždy odkázat na makléře.

Zdroj: www.mexxreality.cz

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka