Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tipy, kam v září vyrazit k moři

7. 09. 2018 | Last minute
-Komerční sdělení-

Ačkoliv se přiblížil konec léta, dovolenková sezóna stále nekončí. Zatímco se u nás připravujeme na sychravý podzim, v Turecku, Řecku, či například Itálii je léto stále ještě v plném proudu. V tomto článku vám přinášíme 4 tipy na zajímavé turistické destinace, kde kromě moře a slunečních paprsků objevíte unikátní památky a přírodní útvary.

Krétské Rethymno

Rethymno je třetím největším městem ostrova Kréta, přičemž leží na severním pobřeží ostrova přibližně 80 kilometrů od hlavního města. Proč vyrazit do Rethymna? Rethymno si Vás získá svým řeckým půvabem smíšeným s benátskou a tureckou architekturou. Z doby benátské nadvlády tak v Rethymnu narazíme například na starou benátskou pevnost Fortezza, naopak z tureckého období jsou po městě rozesety různé mešity a tradiční turecké domy. Je nutné též podotknout, že ač je Rethymno lidnaté, není zatím tak turisticky přeplněno jako je tomu u jiných krétských měst.

IschiaItalská Ischia

Ischia je ostrovem sopečného původu, přičemž se nachází v Neapolském zálivu obklopen Tyrhénským mořem. Kromě věhlasných pláží nabídne Ischia proslulé termální a minerální prameny, které jsou zde hojně využívány. Z Ischie je to též kousek do samotné Neapole nebo do Pompejí s možností výšlapu na Vesuv.

Za odpočinkem do Kemeru

Kemer je moderním tureckým letoviskem, přibližně 40 kilometrů od populární Antalye. Kromě rozlehlých pláží je Kemer příznačný kvalitním ubytováním a nádhernými výhledy, neboť je obklopen pohořím Taurus. Z Kemeru lze vyrazit například do nedalekého Phaselisu. Jedná se o rozvaliny řecko-římského města, které se nachází v malebné laguně a přímo vybízí ke koupání. Rovněž je Kemer dobrým výchozím bodem pro výlet lanovkou na Tahtali - nejvyšší horu jižního Turecka (1187 metrů nad mořem).

Exotické Kapverdy

Kdo chce namísto evropských desinací vyrazit do Afriky, tomu doporučujeme návštěvu Kapverdských ostrovů, a to potažmo ostrova Sal či ostrova Boa Vista. Na obou ostrovech lze najít kvalitní ubytovaní, přičemž platí, že Sal je mnohem více turisticky frekventovaný a nabízí více restaurací, barů a zábavních aktivit. Naproti tomu ostrov Boa Vista je věhlasný svými bělostnými panenskými plážemi a je vhodnou destinací spíše pro ty, jež si chtějí doopravdy odpočinout od hektického a uspěchaného života. Kapverdské ostrovy jsou velice bezpečné, avšak nezapomínejte, že se stále jedná o Afriku a že zde náš Evropský průkaz zdravotního pojištění neplatí. Je proto doporučováno sjednání kvalitního cestovního pojištění, které by v dostatečné míře pokrývalo nenadálé náklady na zdravotní péči a léky.

Kapverdské ostrovy























Foto: Pixabay


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jistě dobré tipySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles