Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tipy, kam vyrazit na poslední prázdninový výlet

30. 08. 2018 | Česká republika
-Komerční sdělení-

Poslední týden prázdnin a příjemné počasí babího léta přímo vybízí k objevování nových, dosud nepoznaných míst. Vydejte se proto za dobrodružstvím, než vás dostihnou povinnosti, které se sebou nese září. Přinášíme soubor tipů, které uspokojí jak obdivovatele přírody, architektury nebo gurmány, tak rodiny s dětmi i sportovce tělem a duší.

Romantické Litovelské Pomoraví

Rozsáhlá oblast v okolí řeky Moravy svádí k bezcílným toulkám přírodou. Litovelské Pomoraví je mimořádné a výjimečné hned v několika směrech. Lužní lesy jsou neobyčejně zachovalé a nenarušené lidskou rukou a poskytují domov celé řadě vzácných rostlin a živočichů. V oblasti funguje několik cyklistických tras pro milovníky aktivnější dovolené. Uprostřed tohoto jedinečného přírodního systému leží královské město Litovel. Právě ono propůjčilo svůj název celé chráněné oblasti.

Pivo z hanáckých BenátekPivo z hanáckých Benátek

Při návštěvě v Litovli nemůžete minout Pivovar Litovel, který letos slaví 125 let od svého otevření. Mimo exkurze do samotného pivovaru s varnou s původním vybavením zde existuje i muzeální expozice.
Unikátní stálá expozice z historie pivovarnictví funguje od roku 1988 jako vůbec první svého druhu na Moravě. „Můžete u nás vidět například historické ležácké sudy na zrání piva, pivovarnické nástroje, staré lahve a také vzpomínku věnovanou slavnému zápasníkovi Gustavu Frištenskému, který je neodmyslitelně spjat s pivovarem a městem. Část expozice se věnuje také starým řemeslům spojeným s pivovarnictvím, jako jsou bednářství a sladovnictví. Návštěvníci tak v muzeu najdou třeba ukázky různých druhů sladů, ale také nástroje a nářadí, které naši předci používali při tradiční výrobě piva,“ popisuje duchovní otec muzea a emeritní sládek Pivovaru Litovel Miroslav Koutek.

Za historií Hané do Příkaz

Hanácký skanzen je vzácným dokladem vesnické architektury a života v oblasti Hané. Můžete zde navštívit originální hanáckou hospodu z 30. let dvacátého století, expozici praní a žehlení, sbírku dětských hraček a staré včelařské pomůcky. Skanzen najdete ve vesnici Příkazy.

Velkolepé Javoříčské jeskyně

Podzemní systém Javoříčských jeskyní vytváří komplikovaný komplex chodeb, dómů a propastí s nejbohatší výzdobou v ČR. Celý systém jeskyní je dlouhý přes 4 kilometry, z toho 800 metrů je zpřístupněno veřejnosti. Podzemní prostory mají velmi rozmanitou krápníkovou výzdobu od nejjemnějších brček až po několik metrů dlouhé stalaktity, stalagmity a mohutné sintrové kupy. V hojné míře jsou tu také excentrické krápníky rostoucí proti zákonům gravitace. V horkém létě oceníte osvěžující teplotu, která se celoročně pohybuje okolo 8°C.

Nejstarší palírna v EvropěNejstarší palírna v Evropě

Palírna U Zeleného stromu letos v červnu oslavila úctyhodných 500 let od svého založení, a je tedy nejstarší palírnou v Evropě. U této příležitosti hostí Muzeum a galerie v Prostějově výstavu o její dlouhé a pestré historii. Na výstavě návštěvníci prožijí příběh 500 let palírny v audiovizuální formě a ve vybraných dnech si mohou vyzkoušet namíchat alkoholické drinky stejně jako před mnoha staletími. „Navíc každý dospělý návštěvník obdrží speciální limitovanou edici kořalky se staletou tradicí,“ láká na prohlídku Boris Rajdl z Palírny U Zeleného stromu. Výstavu lze zhlédnout v prostějovském muzeu na nám. T. G. Masaryka 2 až do 16. září 2018.

Za draky na hrad Bouzov

Hrad tyčící se nad stejnojmenným městečkem vyvolává téměř dokonalou iluzi mohutného středověkého sídla, což je dáno velkou přestavbou hradu v 19.století. Pro svou majestátnost bývá hrad i jeho okolí často využíván filmaři při natáčení romantických scenerií pohádek. Pro návštěvníky jsou zde přichystány kostýmované a večerní prohlídky. Hrad nabízí několik tras, kde si můžete prohlédnout reprezentační a obytné prostory hradu, jeho technické zázemí či vystoupat na hlásnou věž. Ve sklepeních hradu je připravena expozice Draci a drakobijci, s draky v životní velikosti. Za návštěvu stojí i městečko Bouzov, kde sídlí Muzeum místní historie a řemesel či sklářská minihuť.

V rytmu bublinek Bohemia Sektuv rytmu bublinek

Ve Starém Plzenci návštěvníci objevují krásu sektů rozmanitých vůní a chutí. Dvouhodinový program hosty zasvětí do tajů výroby nejznámějších českých šumivých vín. Prohlídka, oceněná v roce 2016 jako TOP vinařský cíl, je rozdělená do dvou částí - z exkurze do původních sklepů z 19. století, ve kterých vznikají lahodná šumivá vína klasickou „šampaňskou“ metodou, která odhaluje způsob, jakým se se setřásají kvasinky či jak se sekty odkalují. Představí se i moderní „charmatová“ výroba sektů, dostanete se přímo do středu dění a budete moci na vlastní oči sledovat, jak „Bohemka“ vzniká. Ve druhé části exkurze návštěvníky čeká degustace pod vedením zkušeného sommeliéra, která návštěvníky naučí poznávat jedinečné vůně a chutě různých sektů.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Tipy, kam vyrazit na poslední prázdninový výlet:

Tipy, kam vyrazit na poslední prázdninový výlet
Tipy, kam vyrazit na poslední prázdninový výlet
Tipy, kam vyrazit na poslední prázdninový výlet
Tipy, kam vyrazit na poslední prázdninový výlet
Tipy, kam vyrazit na poslední prázdninový výlet
Tipy, kam vyrazit na poslední prázdninový výlet
Tipy, kam vyrazit na poslední prázdninový výlet
Tipy, kam vyrazit na poslední prázdninový výlet
Tipy, kam vyrazit na poslední prázdninový výlet
Tipy, kam vyrazit na poslední prázdninový výlet
Tipy, kam vyrazit na poslední prázdninový výlet
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Dobrý typ. DěkujiSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
hezké pozvání..SmajlíkOlomoucko je pěkné
Obrázek uživatelky
profil
...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles