Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tipy na lyžování na Slovensku

21. 11. 2010 | Fitness

Slovensko poskytuje nepřeberné množství lyžařských terénů pro všechny kategorie lyžařů. Mimo sjezdového lyžování zde najdete bohaté možnosti pro lyžařskou turistiku i běžecké lyžování. Krásy Slovenska a bohaté rekreační možnosti lákají množství návštěvníků. 

 

Lyžařské středisko Poprad

Středisko se nachází ve Vysokých Tatrách. Najdete zde 9 kotvových vleků, 4 kabinkové a 2 sedačkové lanovky, sjezdovky mají celkem 15 kilometrů. Můžete si pořídit skipas Hohe Tatra, který vám umožní využít všech sjezdovek v areálu, včetně těch nejvýše položených pro zkušené lyžaře. Najdete zde i běžkařské dráhy, které jsou dlouhé od 2 do 20 kilometrů. 

 

Lyžařské středisko Štrbské Pleso

Areál nabízí dobře udržované sjezdovky a tratě, které měří celkem 4,5 kilometru. Na 380 metrech z nich je možné i noční lyžování za umělého osvětlení. Dále zde najdete i dva skokanské můstky, snowpark a běžecké tratě o délce 42,5 kilometrů.  

 

Lyžařské středisko Tatranská Lomnica

Středisko nabízí 6 kilometrů lyžařských tratí rozdělených do 4 sjezdovek. Pro běžkaře je zde 3,5 kilometru běžeckých tratí, v blízké Velké Lomnici jsou pak další dva okruhy o délce 1 a 1,5 kilometru. V blízkosti se nachází další lyžařské středisko Starý Smokovec - Hrebienka, nebo Štrbské Pleso. Všechna tři střediska jsou propojena skibusem.

 

Lyžařské středisko Donovaly

Donovaly jsou jedno z nejznámějších středisek na Slovensku. Najdete zde 7 lyžařských tratí, které dohromady měří 11 kilometrů. Celý areál je určen především začátečním lyžařům. Pro běžkaře zde najdete udržované čtyři běžecké okruhy o délce 8, 12, 18 a 20 kilometrů. Snowboardistům je zde k dispozici jeden rozsáhlý snowpark.

 

Lyžařské středisko Čertovica

V areálu je 7 sjezdovek, které dohromady měří 5,8 kilometru. Najdete zde i freeride jízdu a noční lyžování na 450 metrech osvětlených tratí a v případě nedostatku sněhu i umělé zasněžení sjezdovek. Pro běžkaře je udržováno 23 kilometrů běžkařských tratí.

 

Lyžařské středisko Ždiar - Strednica

Zde najdete celkem 2,9 kilometrů tratí, které jsou rozděleny na 9 sjezdovek, které jsou vhodné především pro začínající lyžaře a rodiny s dětmi. Pro běžkaře je k dispozici 8 kilometrů běžkařských tratí.

 

Lyžařské středisko Ski Makov

Celkem zde najdete 6 kilometrů tratí, které se dělí na 6 sjezdovek. Běžkaři mají k dispozici turisticko-rekreační trať, která vede po hřebeni okolních vrchů, která se napojuje na hlavní hřeben Javorníků.

 

Lyžařské středisko Ružomberok

Zde je celkem 10,5 kilometrů tratí rozdělených na 7 sjezdovek a pro snowboardisty je k dispozici snowpark Malin. V okolí najdete několik kilometrů běžeckých tratí.

 

Významná střediska zimních sportů se nacházejí také v těchto lokalitách - Demänovska dolina - Jasna, Chopok, Malinnô Brdo - Skipark Ružomberok, Podbreziny, Opalisko - Závažná Poruba, Žiar - Žiarska dolina, Liptovska Kokava, Liptovský Ján, Liptovský Hrádok - Dovalovo, Čertovica -Vyšná Boca nebo třeba Smrečiny v obci Liptovská Teplička.

 

Markéta

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
fajn místa k lyžování...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
My chodíme lyžovať na Tále, a som spokojná.
Obrázek uživatelky
profil
podme na to štrbské
Obrázek uživatelky
profil
už teraz začalo od 1500 snežiťSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
na vianoce chodievam na štrbské pleso do Wellnesu Borovica...krása
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles