Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tipy na místa, kde se dá lyžovat pro Moraváky

12. 11. 2010 | Fitness

Protože jsem z Moravy, tak vám jako první napíši tipy na lyžování na Moravě a Vysočině, kam si můžou zajet třeba Brňáci na jednodenní lyžovačku. Lyžuji už od dětství a mám projeté snad všechny svahy v ČR. Samozřejmě na horách je to lepší, ale když si chcete zajet jen tak, na jeden den zalyžovat nebo na večerní lyžování, jsou dobré svahy i poblíž, i když nejsou tak kvalitní a dlouhé. Brno a celá jižní Morava svými geografickými podmínkami příliš milovníkům lyžování nenahrává, přesto je možné do 70 kilometrů najít lyžařská střediska, uspokojující nároky alespoň méně náročných lyžařů.

 

Nové Město na Moravě

Největší a nejznámější středisko lyžování na Vysočině. Na vrchol sjezdovky na Harusově kopci, který je v nadmořské výšce 741 metrů se dostaneme sedačkovou lanovkou. Pro děti je k dispozici malý vlek a lyžařská škola. Je zde technické zasněžování svahu, večerní osvětlení, prostorné parkoviště a občerstvení. Celková délka sjezdovek je 0,5 km, délka běžeckých tratí 113 km. Je ideální pro začínající a mírně pokročilé lyžaře.

 

Karasín

Ski areál s 450 metrů dlouhým vlekem, typu dvoukotva, délka sjezdovky je 900 metrů s převýšením 110 metrů. Areál je technicky zasněžován s možností večerního lyžování,  trať je strojově upravovaná, je zde i občerstvení s vnitřním posezením a parkoviště přímo u vleku. 

 

Olešnice na Moravě

Sportovní areál najdete v jednom z nejkrásnějších koutů Vysočiny. Sjezdovka je dlouhá 500 m, s převýšením 100 m, zasněžované sněhovými děly a se strojovou úpravou. Je zde i osvětlení sjezdovky pro večerní lyžování. Pro děti i dospělé je zde lyžařská a snowboardová škola s kvalifikovanými instruktory, v areálu je také půjčovna a servis lyží.

 

Dalečín 

Areál je vhodný jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé, je ideální pro rodiny s dětmi a pro snowboardisty. Sjezdovka měří přibližně 600 metrů s převýšením 105 metrů. Je zde technické zasněžování, večerní lyžování a svah je strojově upravován. V areálu možnost občerstvení. 

 

Ski areál Jimramov

Najdete zde malý i velký vlek, převýšení sjezdovky je 90 metrů, délka sjezdových tratí 500 - 600 metrů, šířka sjezdovky je 100 metrů - možnost lyžování a snowboardingu ve volném terénu, snowpark, v případě dostatku přírodního sněhu skicrossová trať a mnoho dalšího. 

 

Předklášteří u Tišnova

Lyžařský areál se nachází 20 kilometrů od Brna. Má délku 500 metrů, převýšení 100 metrů. Jsou zde sněžná děla a rolba s frézou, nevýhodou pro lyžaře je umístění parkoviště přibližně 300 metrů od areálu.

 

V okolí Brna je ještě mnoho dalších lyžařských středisek, ale všechny tyto areály jsou vhodné spíše pro začínající lyžaře, vyznavači rychlejší a delší jízdy musí stále za zimní zábavou jezdit dál, někam na hory. Tyto areály jsou vhodné pro jednodenní lyžovačku, nebo s dětmi. 

 

Markéta

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
je směrem na Uherské Hradiště také dobrý skiareál - Stupava. Mají i noční lyžování, půjčovnu a ochotný servis.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Díky za info Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
se mě netýkají Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles