Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tipy na piknik v přírodě

11. 08. 2014 | Praktické rady
Léto je v plném proudu a ke krásnému počasí neodmyslitelně patří také pikniky s přáteli. Nic nám nebrání v tom, abychom vyrazili ven do přírody a najedli se pro změnu na čerstvém vzduchu. Připravili jsme pro vás několik tipů, na co nezapomenout, abyste si piknik užili v klidu a v pohodě.

Deka


Piknik bez deky si většina z nás asi nedovede představit. Ať už se rozhodnete sedět na sluníčku, nebo ve stínu stromů, určitě doporučujeme zvolit deku tmavší barvy, na které jsou méně vidět stopy od trávy nebo jídla. Existují i speciální piknikové deky, které mají zespoda speciální nepromokavou vrstvu a dají se bez problému zavinout a upevnit na suchý zip. Velikost deky zvolte takovou, abyste se na ni všichni pohodlně vešli a měli dostatek místa kolem sebe. Možná se najdou i tací, kteří nechtějí sedět na zemi – pro ty potom existuje speciální kempingový nábytek, který můžete využít i na dovolené pod stanem.

Tipy na piknik v příroděObčerstvení připravte dopředu


Při přípravě pokrmů myslete na to, kde a za jakých podmínek je budete konzumovat. Je proto lepší volit jídla jednoduchá, která se dají snadno sníst i venku. Pochutnáte si určitě na sendvičích, wrapech, salátech a krájeném ovoci nebo zelenině. Zejména během horkých letních dnů raději zapomeňte na majonézy a jiné produkty, které obsahují tepelně nezpracovaná vajíčka. Nechcete si přeci přivodit zdravotní obtíže. Připravené jídlo je ideální dát do chladicího boxu nebo do termotašky. Uchováte tak potraviny čerstvé.

Tip: Pohoštění balte do alobalu a ubrousků. Nepoužívejte celofán, jídlo se v něm totiž často nepříjemně zapaří.

Dostatek tekutin


Zejména v horkých letních měsících nezapomínejte na dostatek nápojů, ideálně například vodu s citronem či grepem, nebo okurkovou limonádu. Co se týče alkoholických nápojů, určitě se vyhněte tvrdému alkoholu a  přibalte raději piva s ovocnou příchutí, která vás v horkých letních dnech příjemně osvěží. Při nákupu volte raději plastové obaly nebo nápoje v plechovce. Budete s nimi moci snáze manipulovat a nehrozí riziko rozbití. 

Nádobí


Pokud nejste moc nároční a nechcete přenášet příliš těžkého nádobí, lze jednoznačně doporučit buď jednorázové papírové nádobí, nebo talířky z plastu. Pokud jste však náročnější a chcete, aby měl váš piknik styl, ve specializovaných obchodech můžete koupit kompletní piknikové sety v košíku. V nich najdete jak porcelánové nádobí, příbory, tak i skleničky na víno. Také určitě nezapomeňte na krájecí prkýnko a ostrý nůž.

Vlhčené ubrousky, sáčky na odpad


Po konci hodování se vám nepochybně budou hodit vlhčené ubrousky, kterými nahradíte chybějící vodovodní kohoutek. Myslete také na přírodu a mějte s sebou dostatečně velký pytel na odpadky, abyste po sobě zanechali místo stejně čisté, jako když jste s piknikem začali.

Krém na opalování


Abyste si z pikniku neodnesli nepříjemné zážitky, myslete při jeho přípravě taky na opalovací krém s vysokým ochranným faktorem, na sluneční brýle a případně i na klobouk či čepici s kšiltem. Dotěrný hmyz a klíšťata zaženete kvalitním repelentem.

Zdroj, foto: Opel

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to by jeden neřek
Obrázek uživatelky
profil
Hlavně tam kde řádí klíšťata!
Obrázek uživatelky
profil
Piknik mají rády děti!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Beránek