Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tipy na zajímavé akce v Jižním Tyrolsku pro sportovce i vinaře

1. 09. 2017 | Evropa
Závěr léta v Jižním Tyrolsku/Südtirol, provincii na severu Itálie, bude bohatý na kulturní, sportovní a kulinářské akce. Tady je několik tipů, co byste neměli v Jižním Tyrolsku minout.


Pro sportovce


2. září 2017: Den cyklistů Radtag Stilfserjoch

Cyklisté se mohou vydat i po trase etapy závodu Giro d' Italia. Jedná se o 48 serpentin a 1869 výškových metrů, která končí na 2760 metrů vysokém Stilfserjochu, jednom z nejvýšše položených alpských průsmyků. Legendární silnice bude od Trafoi uzavřena pro motoristy. Lze si tu udělat okružní jízdu přes sedlo Umbrailpass (2503 m) do švýcarské vesničky Santa Maria Val Müstair a zpět do jihotyrolského Glurnsu/Glorenzy.


Jižní Tyrolsko16. září 2017: Drei Zinnen Alpine Run

Jihotyrolský vysokohorský běh na Drei Zinnen/Tre Cime di Lavaredo vede ročně 1000 běžkyň a běžců snovými kulisami Sextenských Dolomit až k horské chatě Dreizinnenhütte pod stejnojmenným skalním masívem. Běh je dlouhý 17,5 km, překonává se zde výškový rozdíl 1350 metrů a jedná se o jeden z nejkrásnějších a nejtěžších horských běhů na světě.

Pro milovníky dobrého jídla


Celé léto: Vrcholy gastronomie v Alta Badii

Osm michelinských šéfů, osm horských chat a osm barev duhy – takové bude léto v údolí Alta Badia. Koná se tu kulinářská akce Vrcholy gastronomie, kdy se na osmi horských chatách  bude celé léto vařit podle receptů michelinských kuchařů. Mottem letošního devátého ročníku jsou barvy duhy. Každý z šéfkuchařů si jednu vybral a přizpůsobil jí své menu. Jídla připravil například Norbert Niederkofler (bílá barva) nebo Matteo Metullio z La Sirioly (žlutá). Kromě barvy bude pokrm pečlivě spárovaný s vybraným vínem.

Pro milovníky přírody


Všechny čtvrtky až do 14. září 2017: Túra při západu slunce

Ve čtvrtky v červenci, srpnu a až do 14. září se bude možné vydat v regionu Tre Cime Dolomity na západ slunce na vrchol hory Helm/Monte Elmo do nadmořské výšky 2150 metrů. Po pořádné náloži jihotyrolských knedlíků nebo nějaké jiné vyhlášené speciality se půjde k horskému jezeru Olperl, kde se poslední paprsky budou odrážet od vodní hladiny. Návrat gondolou do údolí.


Pro milovníky umění


31. srpna až 3. září 2017: Unika - výstava sochařů a řezbářů
Na výstavě v galerii Unika v městečku St. Ulrich/Ortisei bude možné si prohlédnout originální sochy řezbářů z údolí Gröden/Val Gardeny. Představí se tu dřevořezby z několika řemeslných dílen. Během třídenní akce se mohou návštěvníci seznámit s uměleckým zpracováním dřeva, pohovořit s řezbáři a udělat si obrázek o životě a tradicích zdejšího kraje.

Zdroj, foto: Jižní Tyrolsko


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles