Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tipy pro krásné a zdravé vlasy

10. 09. 2015 | Péče o vlasy
Unavené, barvené, roztřepené, elektrizující či krepaté vlasy? Vyzkoušejte naše osvědčené jednoduché triky, aby byly vaše kadeře opět zdravé, krásné, pevné a zářivé. Pokud se ke své koruně krásy budete chovat něžně a s láskou, bohatě se vám odvděčí.

Správná výživa

Než začnete utrácet za drahé kosmetické přípravky, zaměřte se na výživu vašich vlasů zevnitř. Kvalitní a zdravé vlasy jsou odrazem vaši životosprávy. Zaměřte se především na zdravé tuky. Nepostradatelnými pomocníky jsou olivové, kokosové či lněné oleje. Další zásobárnou zdravých tuků jsou oblíbené oříšky, které zajistí vlasům vitalitu a mladí. Blahodárné účinky mají například vlašské ořechy obsahující omega-3 mastné kyseliny stejně jako oříšky pekanové, kešu a mandle, které díky obsahu zinku, brání vypadávání vlasů. Významným zdrojem selenu a jiných důležitých materiálů jsou pak para ořechy, které důkladně vyživují vlasovou pokožku. Zdrojem potřebných látek, jakými jsou vitamin B12, biotin a bílkoviny, jsou především vajíčka, která by se tak měla stát nedílnou součástí vašeho vyváženého jídelníčku. Tak jako celému tělu i vlasům prospívá zelenina. Zaměřte se hlavně na tu tmavě zelenou, která je výbornou zásobárnou vitaminu A, C, železa a kalcia a vašim kadeřím tak zajistí pevnost a sílu. Pokud vás trápí vlasy lámavé a pomalu rostoucí, obohaťte svou vlasovou stravu o luštěniny. Naopak se vyhněte pokrmům smaženým, sladkostem a přílišnému solení, abyste prospěli nejen vašim vlasům, ale i celkovému zdraví.

péče o vlasyMasáž hlavy

Před mytím vlasy důkladně pročešte kvalitním, nejlépe dřevěným kartáčem. Během koupele pokožku hlavy jemně masírujte, čímž budete stimulovat růst vlasových kořínků a uvolníte stres, který je jedním z hlavních příčin vypadávání vlasů.

Masky, kůry, zábaly

Nezatěžujte kadeře chemií a využijte blahodárných účinků přírody. Domácí vlasové masky jsou výborným zdrojem vitamínů a výživných látek. Ideální kombinaci najde opravdu každý. Citron a zelený čaj pomůže v boji s lupy. Mastné pokožce udělá dobře bílý řecký jogurt se lžičkou medu. Pokud se potýkáte s vlasy suchými, využijte rozmačkané avokádo, banán a již zmíněné zdravé oleje. Kokosový olej je univerzální zázrak pro jakýkoliv typ vlasů. Zplihlým vlasů dodají objem žloutky v kombinaci s jogurtem či olivovým olejem. Pokud chcete vlasy přírodně zesvětlit, není nic jednoduššího než natrhat na louce heřmánek, který můžete usušený uchovávat a využívat ho po celý rok. Vyživující přípravky pro vaše kadeře tedy není nutné nakupovat pouze v drogeriích, stačí se vydat do vaší ledničky. A bonusem je, že po téhle výpravě nepřiberete ani gram!

Vysoušení vlasů

Vlasy po mytí rozhodně nedrhněte ručníkem, nechte je raději volně proschnout a následně dosušte kvalitním fénem s funkcí ionizace, která zabrání následné elektrizaci. Neváhejte také využít možnosti vysoušení pomocí studeného vzduchu, které uhladí šupinatou vrstvu vlasů a dodá jim tak mimořádný lesk. Sušení bude sice o něco pomalejší ale o to méně invazivní k vašim křehkým vlasům.


Tipy navíc

Pokud máte před sebou rande či důležitou schůzku a mytí vlasů již nestíháte, využijte SOS pomocníka – suchého šamponu. Ten vmasírujte do kořínků a následně vyčešte a rázem si celý proces mytí posunete na další den. Nebo se vám zdá, že vaše blond vlasy chytají zelený nádech? Tak rozpusťte 2 tablety aspirinu v 500 ml vody, naneste směs na vlasy, nechte dvě minuty působit a následně smyjte.


Zdroj, foto: BaByliss


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
může některé vlasy poškodit-je třeba vyzkoušet.
A záleží i na značce fénu s ionizátorem. S jednotlivými body souhlasím, hlavně s výživou, která přichází zevnitř Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle