Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Tlakoměry. Jak vybrat ten správný?

3. 06. 2015 | Péče o tělo
Míváte čas od času problémy s bolestí hlavy nebo si připadáte malátní? Tyto nepříjemnosti mohou souviset s nízkým nebo naopak vysokým tlakem. Zdravotní potíže tohoto typu lze považovat za jednu z civilizačních chorob. Proto je velice důležité svůj krevní tlak bedlivě sledovat.

Mnoho z nás však nemá čas absolvovat pravidelně návštěvy u lékaře nebo místa, kde nám tlak mohou změřit. Pokud si ale pořídíte svůj vlastní tlakoměr, můžete znát hodnotu svého tlaku kdekoli a kdykoli. Výhodou je, že když máte hodnoty v normálu, není nutné k lékaři chodit tak často. V klidu semůžete spolehnout na tlakoměr, se kterým naměříte tlak z pohodlí domova. Při výběru tlakoměru je důležité řídit se určitými kritérii. My vám prozradíme, jak z pestré nabídky vybrat ten nejspolehlivější právě pro vás.

digitální tlakoměřDigitální tlakoměry

Digitální tlakoměry měří krevní tlak na paži tak, jak jsme zvyklí z ordinace lékaře. Vybaveny jsou manžetou a manometrem, který zaznamenává tlak. Manžeta se nafukuje buď pomocí manuálního stlačení pumpičky, nebo automaticky stisknutím tlačítka. Tlakoměry automaticky vypočítají tepovou frekvenci a provádějí kontrolu krevního tlaku na základě měření změn v pohybu naší tepny.

Při výběru sledujte, zda má přístroj vestavěnou paměť, různé velikosti manžet, adaptér a dostatečně velký, jasný a snadno čitelný displej.

Pažní digitální tlakoměry

Pažní tlakoměry jsou nejvíce vhodné pro seniory a osoby s handicapem. Lze u nich libovolně nastavit velikost manžety jak pro děti, tak i pro osoby s většímobvodem paže. Pažní tlakoměry se vyznačují tím, že jsou méně citlivé na pohyb při měření. Nemusíte proto u nich striktně dodržovat polohy při měření. Oproti tlakoměrům určených na zápěstí jsou těžší a rozměrnější.

Zápěsťové digitální tlakoměry

Zápěsťové tlakoměry se hodí pro mladší pacienty, pro pracovně velmi vytížené jedince a pro sportovce. Předností zápěsťových tlakoměrů je malá velikost, hmotnost a velmi jednoduché použití. Rozhodně se ale nedoporučuje seniorům se sníženou pružností cév zápěstí.

ditigální teploměr


Jak správně měřit tlak

Tlak se měří vsedě, případně vleže. Mezi jednotlivými měřeními udělejte vždy nejméně desetiminutovou přestávku. Mějte na paměti, že se provádí zásadně před použitím léků a tehdy, kdy člověk není po fyzické námaze a stresu. Během měření byste neměli mluvit a hýbat se.

Spolehlivý tlakoměrby měl být součástí vybavení domácí lékárničky stejně jako teploměr.


Zdroj, foto: Euronics a Kasa


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !