Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Tomáš Savka bude hledat ATLANTIDU v Divadle Kalich

16. 07. 2015 | Úspěšní lidé
V září se v Divadle Kalich uskuteční premiéra prvního muzikálu s písněmi Mira Žbirky – Atlantida. Jsi napnutý, jak se dílo podaří?
Tomáš Savka: Ani ne, důvod je jasný, sešli se výborní interpreti a režie s choreografií se ujal Ján Ďurovčík. To dohromady značí, že pokud se nestane něco mimořádného, mělo by se dílo podařit a být výborné. Na práci s Jánem se těším. I když to někdy mezi námi zajiskří, umí ze mě vytáhnout to, čemu by se podle mojí představy divadlo mělo podobat :o)

Můžeš alespoň částečně prozradit, v jaké roli se v Atlantidě představíš?
Tomáš Savka: Upřímně řečeno vlastně nemůžu. Má postava se jmenuje Milan a jediné, co o něm momentálně vím je, že je to introvert s tajemstvím. Vše další ukáže zkoušení, které postavu vytvoří. Ale jednu věc prozradit můžu, a to že postava bude zpívat pro mě nejkrásnější Žbirkovu baladu, tedy Baladu o polných vtákoch.

Uběhlo už několik let od soutěže Superstar a Ty ses etabloval na divadelních prknech. Užíváš si víc sólového zpívání nebo divadelního hraní?
Tomáš Savka: Uběhlo už dost let, abych byl přesný, je to dvanáct let od soutěže a já divadlo dělám jedenáct. Baví mě obojí, nedá se to srovnávat. Divadlo je jedna disciplína a sólové vystupování druhá. Poslední dobou hodně vystupuju s Bigbandy po celé republice a jsem sólistou Hudby hradní stráže a Policie ČR, to mi dělá velikou radost.

Tomáš SavkaZa svoji roli Che v muzikálu Evita jsi obdržel cenu Thálie. Co Tě napadlo v okamžiku, když si vstoupil mezi ty velké herecké osobnosti?
Tomáš Savka: Byl to krásný okamžik. Když člověk vyhraje a cenu získá, odborná porota tím uzná, že to, co dělá má smysl a je dobré. Paradoxně mě napadla veliká zodpovědnost. Je to zavazující, když o vás někdo řekne, že jste držitelem Thálie, o to víc se teď snažím, aby má vystoupení a představení byla naprosto profesionální.

Čím žije v soukromí Tomáš Savka? Vaříš, sportuješ, spíš nebo cestuješ?
Tomáš Savka: Přesně tak. Otázka je úplně přesná. Vařím, sportuju, spím a cestuju. (smích)

Co příležitosti v televizi a u filmu? Nelákají Tě nebo nabídky nepřicházejí?
Tomáš Savka: Nechodím na žádné filmové konkurzy a nabídky samy nechodí. Samozřejmě by mě to lákalo, ale mám tolik práce, že si pořád říkám, že televize má čas.(smích)
Už Tě někdy během uměleckého života napadlo, že by ses začal věnovat nějaké jiné práci?
Častokrát. Většinou to bylo v období, kdy jsem díky nedostatku práce sotva přežíval. Kdybych nebyl zpěvákem, asi bych byl nejradši kuchařem.

Máš momentálně nějakou vysněnou roli nebo metu, kam směřuješ?
Tomáš Savka: Mám a dokonce, když se z vyšší moci něco nestane, tak by se mi mohla splnit. Vyhrál jsem v Bratislavě konkurz do muzikálu Bídníci na roli Jeana Valjeana. Už jsme nazpíval stěžejní árie a poslali je kvůli licenci do Anglie a byl jsem schválen. Takže, pokud se nic nestane, měl bych mít v březnu 2016 premiéru na Nové Scéně v Bratislavě.

Jak hodnotíš vkus dnešních diváků? Máš pocit, že dovedou najít kvalitní umění nebo jsou ve vleku komerční zábavy?
Tomáš Savka: To je otázka, na kterou neumím odpovědět. Jsou představení, kde nechápu, že diváci chodí. Bohudík, to nejsou ty, ve kterých hraju (smích)

Je něco, co Tě zaručeně dokáže naštvat?
Tomáš Savka: Štve mě lidská blbost a v poslední době i křivost některých lidí. Častokrát jim naletím, protože moje uvažování toto jednání vlastně nepřipouští. Tak často koukám, co všechno je možné.

A co Tě zaručeně potěší a zvedne náladu?
Tomáš Savka: Největší radost mám, když vidím, že se někomu poctivému daří. Když vím, že je rovnej a ještě k tomu má úspěch. Pak mám opravdu radost. To je jako, když si dáte poctivý steak.

Zdroj, foto: Divadlo Kalich


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Tomáš Savka bude hledat ATLANTIDU v Divadle Kalich:

Tomáš Savka bude hledat ATLANTIDU v Divadle Kalich
Tomáš Savka bude hledat ATLANTIDU v Divadle Kalich
Tomáš Savka bude hledat ATLANTIDU v Divadle Kalich
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !