Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Top 3 nejslavnější a nejdražší svatby světa!

14. 03. 2015 | Svatba
Každý touží po tom, aby jeho den „D“, kdy si společně se svou polovičkou řekne „ano“, byl tím nejkrásnějším v jeho životě. Ovšem zařízení šatů, místa obřadu, hostiny a dalších věcí není zrovna levnou záležitostí. Své o tom ví britská královská rodina, ale i ocelový magnát Lakshmi N. Mittal.  Za svatbu svých dětí utratili dohromady necelé 4 miliardy korun!

Princ Charles a Lady Diana

Princezna Diana vyrůstala v aristokratické v rodině a neměla zrovna šťastné dětství. Její rodiče se rozvedli, když měla 8 let.  Společně se svými dvěma sestrami a bratrem byla svěřena do péče otce. Ve škole nebyla považována za pilnou studentku, ba naopak, známky měla podprůměrné. Ale i přesto si ji za manželku vybral samotný princ Charles. Ten se řídil radou svého strýce Louise  Mountbattela, který mu sdělil, že nejlépe udělá, když se ožení s křehkou, mladou dívku, která k němu bude vzhlížet. Charles si vybral nevinnou Dianu. Chodit spolu začali, když jí bylo 19 let. Z počátku byl vztah utajován médii, ale netrvalo dlouho a vše bylo odhaleno. O rok později v roce 1981 požádal svou přítelkyni Dianu o ruku. Zásnubní prsten za 1,5 milionu korun byl tvořen 18 karátovým safírem a diamanty. Svatba se konala v katedrále sv. Pavla 29. července 1981. Obřad vidělo přes dva miliony diváků. Přípravy dortu trvaly 2 týdny, navíc byl připraven i jeho duplikát, kdyby se náhodou stala nějaká nehoda. Šaty za 340 000 korun byly zdobené volánky, hedvábím a krajkou, která tvořila až 8 metrů dlouhou vlečku. Růže, frézie, orchidej, konvalinky, břečťan, myrta a rozrazil tvořili svatební kytici princezny. Zajímavostí je, že kytice byly vytvořeny celkem tři – jedna na vyzkoušení, druhá na focení a třetí na svatbu. Navíc všechny vážili  okolo 2-3 kg. Celková částka za svatbu princezny Diany a prince Charlese se odhaduje na 1, 17 miliardy korun.

nejslavnější svatbyVanisha Mittal a  Amit Bhatia

Vanisha Mittal Bhatia je dcerou ocelářského magnáta Lakshmi N. Mittala. Vystudovala londýnskou univerzitu European Bussiness School a od roku 2004 je ředitelkou v holdingové společnosti pro Acelor Mittal, Mittal Steel a Temirtau. Díky dobrému původu a kráse, která ji byla nadělena, si ženichy mohla vybírat. Tím šťastným se nakonec stal byznysmen Amit Bhatia. V roce 2004 zažil zámek Versailles nevídanou krásu a přepych. Na svatbu bylo pozváno 1 000 hostů z celého světa, každý z nich dostal 20 stránkovou stříbrnou pozvánku. Ubytování bylo zařízené v hvězdičkovém hotelu, nechyběl ani ohňostroj poblíž Eiffelovy věže a k poslechu zpívala úžasná Kylie Minogue. Hosté si mohli vybírat až ze 100 různých jídel, které byly připraveny těmi nejlepšími kuchaři. Samotné víno stálo více než 1,5 milionu dolarů. I když pár neprozradil celkovou částku, svatba se dle odhadů vyšplhala na 1,9 miliardy korun.

Kate Middleton & Prince William

Catherine se narodila jako dítě letušky a leteckého dispečera. Vystudovala dějiny umění na univerzitě v St. Andrews, kde se také poprvé setkala s princem Williamem. Přátelství přerostlo ve velkou lásku, avšak ani tento vztah se nevyhnul karambolům a rozchodu. Nakonec se v říjnu 2010 pár zasnoubil, oficiálně to oznámila britská královská rodina až o měsíc později. Svatba se uskutečnila 29. dubna 2011 ve Wesminsterském opatství. Jejich společné „ ANO“ sledovala okolo 2 miliardy lidí po celém světě. Svatebního obřadu se účastnilo celkem 1 900 hostů, slavnostního obědu 600 a večeře už jen 300 osob. Svatební šaty stály 10 milionů korun, svatební dort 2 miliony a květinová výzdoba byla v hodnotě 20 milionů korun.  Účet za královskou svatbu se vyšplhal na neuvěřitelných 850 milionů korun.

Zdroj: Svatby na zakázku
CBS Reality


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
To je snad zkopírováno z google překladače
Obrázek uživatelky
profil
To já se svou svatbou ve čtvrtek - v roce 1971 - při plném počtu hostů včetně novomanželů - 8 osob, oběd v obyčejné restauraci a za 4 hod. bylo po svatbě. A to ještě tchýně ztropila scénu.
Obrázek uživatelky
profil

To je peněz ,kolik hladových dětí by se tím nakrmilo.....Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
znám znám, běžně tam dražím...SmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles