Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Top 5 nejlepších seriálových pohádek

27. 07. 2014 | Televizní tipy
Každý je jako dítě miloval a nemohl se dočkat, až rodiče zapnou televizi a naladí správnou stanici s těmi nejlepšími seriálovými pohádkami. Řada z nich je nadčasová a nezapomenutelná, proto i my dospělí občas sledujeme společně s našimi ratolestmi kreslené postavičky a jejich originální a úsměvné příběhy. Připomeňte si ty nejlepší pohádky napříč generacemi.

Pepek námořník

Milovník špenátu s obrovskými svaly, tak by se dal charakterizovat energický Pepek námořník. Tento chlapík má kromě špenátu také velikou slabost pro krásnou přítelkyni Olive. Postavička námořníka se poprvé objevila už v roce 1929 v komiksovém provedení. O 4 roky později se Pepek přesunul na filmová plátna a vznikl první černobílý film se špenátovým hrdinou v hlavní roli. Od té doby se stal žádanou kreslenou postavičkou, kterou si zamilovaly nejen děti, ale i američtí zemědělci, kteří v roce 1937 zaznamenali o 33 % větší narůst spotřeby špenátu. Krátkých animovaných filmů postupem času přibývalo a americký seriál se stal velmi populární. Letos oslaví svalovec své 85. narozeniny.

Můj malý PonnyMůj malý pony: Přátelství je magické

Nádherné zvíře s ohromnou hřívou a nezkrotností patří k těm nejoblíbenějším, především u dětí. Jakákoliv pohádka, kde se objeví roztomilý koník je pro ně velikým lákadlem, a proto se stal televizní seriál Můj malý pony: velmi žádaný. Seriál nemá pouze fanoušky mezi dětmi, ale i mezi dospělými, kteří si díky kreslené pohádce založili i vlastní světovou komunitu.  Tvůrci seriálu neváhali a v roce 2010 vnikla série Můj malý pony: přátelství je magické. V červenci můžete s vašimi ratolestmi sledovat nejnovější epizody na televizní stanici Minimax. Příběh se odehrává v kouzelné zemi Equestria, kde můžeme zahlédnout čtyři různé druhy poníků, přičemž každý z nich je obdařený jiným talentem. Série obsahuje 26 dílů.

O loupežníku Rumcajsovi

Pohádka o loupežníku Rumcajsovi, patří k české klasice a za 3 roky dokonce oslaví půl století. První série byla natočena ještě černobíle, následující dvě řady po 13 dílech už ale byly barevné. Celkem vzniklo 39 unikátních dílů. Díky velkému ohlasu u diváků, byly pohádky i napsány do knižní podoby a to hned do dvou let od odvysílání prvního dílu.
Každý z nás si jistě pamatuje příběh Rumcajse, jičínského ševce, který se po neshodách se starostou Humpálem dal na loupežnické řemeslo a usadil se v lese zvaném Řáholec. Společně s manželkou Mankou a synkem Cipískem bojují proti jičínské vrchnosti a bezpráví.

Rychlá rota

 „Správný zásah v tu pravou chvíli má, když přízrak temný, svým rejdům šanci dá. Tahle prima dvojka slídilů, ta řeší problém tvůj,“ úvodní znělka 22 minutového seriálového dílu se dostala pod kůži každému, kdo podlehl veverkám jménem Chip a Dale. Pohádka si snadno získala malé i velké diváky a to především, díky akčnímu ději, skvělému dabingu a perfektní animaci. Chip a Dale, Gedžitka, Monty Jacky a Zip tvoří nerozlučnou Rychlou Rotu. Celá parta společně hájí zákon, a tak žádný lump neujde trestu. Ani chamtivý kocour Tlusťoch a jeho partička poskoků. První předpremiéra kresleného seriálu proběhla 27. srpna 1988 v Americe, ale až 4. března 1989 odstartovalo oficiální představení pohádkového filmu, který byl později rozdělen na 5 seriálových dílů. Pozadu nezůstává ani oblečení, které nosí Chip a Dale. Tvůrci seriálu se totiž inspirovali postavami Indiana Jones a Magnum P.I..

Bořek stavitel

„Znáte Bořka, všechno spraví! Znáte Bořka Šikulu!“ Notoricky známou písničku, která uvádí každý díl, si snadno začne pobrukovat každé malé dítě. Týna, Julča, Lůďa, Max, Rolík, Béďa a samozřejmě Bořek patří k hlavním postavičkám populárního seriálu pro děti Bořek stavitel. Týna a její parťák, vedoucí stavební firmy, mají na starosti nejrůznější přestavby, opravy a další stavební práce. Díky své laskavé povaze má Bořek spoustu přátel a to nejen ze světa lidí ale i ze světa stavebních strojů, kteří jsou pro něj jako členové rodiny. Občas se ale stane, že jim musí domluvit, aby si uvědomili, co je správné a co ne. Na televizních obrazovkách se anglický seriál objevil v roce 1999. Každý díl z 9 sérií je opředen zábavnou zápletkou a poučným dějem.

Zdroj, foto: TV Minimax


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
souhlas s dajou50 máme spoustu krásných českých....proč pony,utok na děti,peněženky,reklama...zbytečné
Obrázek uživatelky
profil
Místo o ponym je tu česká krásná pohádka o Krtečkovi.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles