Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Trápí vás šílená jarní únava? Pijte!

21. 05. 2017 | Péče o tělo
Po zimě se v našem těle usadilo velké množství toxinů, které je třeba dostat z těla ven, jinak pocítíme na vlastní kůži, cot o znamená jarní únava. Jak na to?

Jedním z nejdůležitějších kroků, jak se jarní únavy zbavit nebo jí úplně předejít, je dodržování pitného režimu. Zapomeňte však na sladké nápoje, sirupy nebo čaje. Do boje s jarní únavou se pusťte pouze s vodou a nejlépe čistou pramenitou, která by měla tvořit 90 % denního pitného režimu. Pramenitá voda obsahuje minerály v rozmezí 150-400 mg/l a ze zákona se do ní nesmí přidávat žádné jiné látky s výjimkou oxidu uhličitého – CO2, čímž se stává ideálním společníkem na každý den.

Vodu můžete mít neustále u sebe, ať v menším balení v kabelce nebo ve větším stále na stole během práce. Tak budete mít vodu neustále na očích a nestane se tak, že si uvědomíte nedostatek tekutiny až pozdě večer, kdy se dohánět pití nedoporučuje.

Trápí vás šílená jarní únava? Pijte!Během spánku by si totiž ledviny měly odpočinout, a proto je třeba abyste vodu popíjeli několikrát během dne. Pít bychom měli rovnoměrně po dobu celé aktivní části dne - dohánět množství tekutin před spánkem není řešení. Během odpočinku se zpomaluje metabolizmus, také plný močový měchýř nás navíc bude nutit vstát na toaletu a spánek kvůli tomu nebude plnohodnotný. Pití vody rovnoměrně v průběhu dne tak zvyšuje její účinnost pro organismus.

Ideální bude, když začnete s pitím vody ihned po probuzení. I během spánku totiž tělo vodu odčerpavá. Pravidelné pití pramenité vody nalačno každé ráno pomáhá nejen proti ńavě, ale zároveň posiluje zdravé hubnutí, protože zmenšuje pocit hladu a snižuje sklon k přejídání.

Udává se, že dospělý člověk měl vypít zhruba 20 – 40 ml tekutin na 1 kg tělesné hmotnosti za 24 hodin, což je cca 2 – 3 l tekutin denně. Když tedy zvládnete během pracovní doby jednu 1,5 litrovou láhev vody, neměl by být problém doplnit zbytek. Nezapomeňte, že nedostatek vody v těle může kromě únavy nést i další nepříjemná rizika. Zahušťuje se krev, která hůře protéká, jsme více unavení, trápí nás bolesti hlavy, neklid, zvyšuje se riziko trombózy, hrozí bolesti kloubů, jsme náchylnější k onemocnění dýchacích cest, snižuje se funkce imunitního systému, mohou vznikat ledvinové kameny.

Zdroj: Rajec


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
dostatečně piji,jím ovoce i zeleninu,mám dostatek spánku a přeci se cítím unavená,u mně to dělají změny tlaku a výkyvy počasí
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles