Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Trápí vás záněty močového měchýře? Zkuste bylinky

26. 07. 2017 | Nemoci
Zánět močového měchýře je poměrně časté onemocnění, zvláště u žen. V průběhu života ho zažije každá druhá žena. Nejčastějším vyvolavatelem zánětů močových cest, tzv. cystitidy, je baktérie Escherichia coli, která se z močových cest někdy dostává velmi obtížně. Dokáže pevně přilnout ke stěně močového měchýře. Záněty močových cest se bohužel i po úspěšném zaléčení často opakují. Navíc dokáží potrápit i v letních měsících, kdy trávíme spoustu času v mokrých plavkách.

Ženy trpí záněty močových cest daleko častěji než muži, což je způsobeno hlavně anatomií lidského těla. Oproti mužům mají ženy kratší a širší močovou trubici, která je navíc velmi blízko konečníku a poševního vchodu. Baktérie se tak snadněji dostanou vzestupnou cestou do močových cest. Zatímco u mladších žen a dívek jde většinou o cystitidy spojené s pohlavním stykem a gynekologickými infekcemi, u starších pacientek je infekce způsobena nejčastěji nekompletním vyprazdňováním močového měchýře nebo inkontinencí moči.


Pokud jednou žena toto onemocnění prodělá, je velmi pravděpodobné, že se infekce znovu vrátí. Nejvyšší riziko recidivy uroinfekce je do dvou měsíců po prodělaném akutním zánětu. Onemocnění by pacienti rozhodně neměli podceňovat a měli by ho řádně doléčit. Zároveň je důležité dbát na prevenci. „Infekce dolních močových cest může totiž velmi snadno přejít v infekci horních močových cest, tedy v zánět ledvin, který je již mnohem závažnějších stavem, vyžadujícím delší antibiotickou léčbu, často i hospitalizaci v nemocnici a pracovní neschopnost“, říká MUDr. Yvona Pichlíková z Urologické kliniky, Všeobecné fakultní nemocnice v Praze.

Léčba močových cest


Při zánětu močového měchýře je, kromě podávání léků podle doporučení lékaře, vhodné doplnit léčbu i doplňky stravy s bylinkami, které svými účinky a správnou kombinací podporují jak léčbu, tak prevenci a zamezují recidivě. Jde o medvědici lékařskou, která je považována za přírodní močové antiseptikum, dřišťál indický, využívaný i v ajurvédské a čínské medicíně, a břízu bělokorou s protizánětlivými a tlumícími účinky. Tyto byliny dokáží zatočit až se 70 dalšími typy baktérií, které mohou rovněž způsobovat infekce močových cest.

Velmi účinně při zánětu působí monosacharid D-manóza, který pomáhá z těla vyplavovat bakterie E. coli. Klinické studie prokázaly schopnost D-Manózy zabránit nositeli infekcí – bakteriím E. coli – přilnout k vnitřní stěně ledvin, močového měchýře, močové trubice a prostaty, tudíž při močení dochází k jejich výplachu.


Zdroj, foto: Cistibell



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jo jo už jsem měla několikrát a vždycky bylinky,hodně pít a někdy i antibiotika :-(
Obrázek uživatelky
profil
zatím jsem takový problém neřešila
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles