Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Trendy v módní obuvi Podzim / Zima 2014/2015

24. 09. 2014 | Trendy

Dominuje černá

Černá a jí blízké odstíny jednoznačně vítězí mezi barevnými trendy podzimní a zimní sezóny 2014/2015. K těmto barvám se často připojují hnědé tóny v odstínech mocca, koňak či hnědošedá. Zajímavý akcent přináší hluboká modř. Nádechu melancholie se tmavé kozačky a holínky brání promyšleným mixem materiálů od různých druhů lesklé kůže a veluru až po nubuk, které už jen díky charakteru svých povrchů nemohou být rozdílnější. K tomu se přidávají aplikace jako prošívání, pletené prvky nebo rockové detaily v podobě kovových řetízků, zipů a zlatých přezek. Ve hře jsou kromě toho i světlé přírodní a pískové tóny – méně se sice užívají pro vrchní díly, avšak uplatní se u podšívky či kožešinových vsádek u lodiček, tenisek, nízkých a vysokých kozaček i holínek.

Ke kolenům i nad kolena

Holínky po kolena a vysoká obuv nad kolena zažívají v této sezoně svůj velký boom. Perfektně se hodí k aktuálním kouskům, které by neměly chybět ve vašem šatníku: k rozevlátým minisukním, s nimiž znovuožívají „swingující šedesátá léta“, ke krátkým šatům zdůrazňujícím ženské křivky nebo ke koženým kalhotám. Vesměs rovně a čistě střižené holínky – samozřejmě v černé barvě – okouzlí rafinovanými detaily jako prošíváním horních částí nebo širokými koženými pásky s velkými zlatými přezkami. Nové jsou kombinace povrchů z hladké kůže, semiše a koňské kůže.

trendy v módní obuvi

Ve znamení grunge stylu

Drsně vypadající kozačky, které dříve působily spíš pánským dojmem, jsou jedním z hlavních módních trendů a díky šikovně použitým ozdobným prvkům úspěšně dobývají ležérní dámský svět. Jsou polovysoké, dosahují těsně nad lýtko a mají podešve s nápadným žraločím nebo zubatým profilem, který zajišťuje solidní stabilitu, neklouzavost a záběr.

Žádaným kontrastem k drsnému zevnějšku jsou také tady elegantní, většinou zlaté přezky, obšívané okraje, šněrování s uzavřeným jazykem a zipy, jež narušují jednotu černé barvy a přitahují pohledy k nohám. Téma kombinace materiálů se prosazuje i zde, hladká kůže se objevuje společně s velurem, imitací kožešiny či pleteninou.
 

Trendová kotníčková šněrovací obuv a modely chelsea s elastickým klínkem

Rustikální, nízká šněrovací obuv si drží své místo na módním výsluní a svým uvolněným stylem si podmaňuje především trendů znalé obyvatelky velkoměsta. Funkční, spíše hrubý vzhled se stává módním výrazem a spojuje funkčnost s požadavky na glamour vzhled. Podešve zůstávají ploché a profilované – devizou je zde pohodlí. Stylovými prvky jsou u této obuvi kožešinové vsádky, polstrované a prošívané okraje, tvídové a pletené lemy stejně jako ohrnuté okraje, jež propůjčují obuvi stylový sportovní výraz.

Comeback slaví kotníčková obuv „chelsea“ se svým charakteristickým elastickým klínkem, vsazeným na levé i pravé straně kotníku. Tyto kousky navržené vlastně v pánském stylu se už v dámském světě dávno zabydlely a objevují se jak v klasické ploché variantě, tak s úzkým, vysokým podpatkem. Vysloveně trendy je obuv chelsea na širokém blokovém podpatku. Aplikace jako pásky, zlaté přezky, řetízky a děrované vzory zjemňují masivní vzhled podpatků, takže ženskost si stále udržuje převahu.

Lodičky nebo nízké kozačky?Trendy v obuvi

Ačkoliv se v letních trendech prosazovaly nízké podešve, u lodiček nebo nových takzvaných Bootie Pumps – kombinace lodiček a nízkých kozaček – se bude podpatek zvyšovat. Jsou rovně střižené a ozdobné aplikace používají pouze sporadicky. Pokud už by jich mělo být o něco více, používají se zipy, prošívané prvky, tvídové či ohrnuté okraje a všité elastické klínky stejně jako u kotníčkové obuvi chelsea. Třešničkou na dortu jsou matně lesklé hranaté nýty nebo knoflíky. Velká nýtová horečka je však již pryč. Horní části obuvi jsou celkově úzké, spodní tvarované do špičky. Ženskost je ležérní a elegantní zároveň – perfektním doplňkem jsou proto pouzdrové šaty a tužkové sukně.

Pánský styl určuje uvolněně sportovní vzhled

U pánské módy jde o modernost a rustikální vzhled. Sklon k ležérnosti a sportovnímu stylu pokračuje. Kontrasty tvoří – stejně jako u dámské obuvi – kombinace materiálů a nápadné švy a prošívání. Uplatnění nacházejí také zipy a ohrnuté okraje obuvi – především u tenisek a kozaček, které bezpochyby patří do pánských skřínek na obuv. Silné profilované podešve podtrhují drsný outdoorový vzhled.

Zcela jiná a vysloveně elegantní je byznys obuv v černé barvě či odstínech hnědé nebo v kombinaci obou tónů. Ušlechtilá nízká kotníková obuv s perforováním je zhotovena z vysoce kvalitních druhů lesklé kůže a okouzlí spíše svou střídmostí než opulentností.

Ležérní dětský styl

Také v dětské módě nastává na podzim a v zimě 2014/2015 uvolnění. Nízké kozačky, rustikální kotníková obuv a vintage styl utvářejí celkový obraz. Nápadné zipy, přezky a nýty udávají módní akcent. Barevně dominuje béžová, starorůžová, malinové či ostružinové tóny u menších dívek, u starších se k nim přidává módní černá a příležitostně metalické odstíny.  Dalšími módními prvky jsou lakované vsádky a kosočtvercové prošívání. Chlapcům budou slušet béžové a hnědé, modré a šedé barevné tóny – ovšem nejlépe ve vzájemné kombinaci a často s decentními žlutými, červenými nebo zelenými barevnými puntíky ve formě aplikace nebo nášivek. Také zde hrají důležitou roli kozačky a rošťácké tenisky.

Tašky mají rády jednoduchou eleganci

Věcný a jasný styl je v podzimní a v zimní sezóně 2014/2015 vlastní také módním trendům u tašek a kabelek. Paleta sahá od rovně střižených psaníček přes malé tašky přes rameno až k ležérním nařaseným kabelám a klasickým hranatým aktovkám. Základními pojmy, jež udávají styl, jsou elegance a jednoduchost. Vzrušující kovové detaily jako zlaté přezky a zipy, u nichž je dekorativní účel nadřazen funkčnosti, kopírují módní trendy a umožňují taškám stát se přiléhavým doplňkem k obuvi. Svou roli rovněž hraje kombinace materiálů. S oblibou se používá například spojení kůže a textilu s prošívanými povrchy. Stejně jako u obuvi zůstávají barvy spíše nenápadné. Pohybují se okolo odstínů černé, často se pracuje s kontrasty černé a bílé, s černošedou a šedou barvou až po velmi světlé šedobílé varianty. Hnědá a tmavomodrá hrají vedlejší roli.

Zdroj, foto: Deichmann


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Trendy v módní obuvi Podzim / Zima 2014/2015:

Trendy v módní obuvi Podzim / Zima 2014/2015
Trendy v módní obuvi Podzim / Zima 2014/2015
Trendy v módní obuvi Podzim / Zima 2014/2015
Trendy v módní obuvi Podzim / Zima 2014/2015
Trendy v módní obuvi Podzim / Zima 2014/2015
Trendy v módní obuvi Podzim / Zima 2014/2015
Trendy v módní obuvi Podzim / Zima 2014/2015
Trendy v módní obuvi Podzim / Zima 2014/2015
Trendy v módní obuvi Podzim / Zima 2014/2015
Trendy v módní obuvi Podzim / Zima 2014/2015
Trendy v módní obuvi Podzim / Zima 2014/2015
Trendy v módní obuvi Podzim / Zima 2014/2015
Trendy v módní obuvi Podzim / Zima 2014/2015
Trendy v módní obuvi Podzim / Zima 2014/2015
Trendy v módní obuvi Podzim / Zima 2014/2015
Trendy v módní obuvi Podzim / Zima 2014/2015
Trendy v módní obuvi Podzim / Zima 2014/2015
Trendy v módní obuvi Podzim / Zima 2014/2015
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !