Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Trendy v zahradním nábytku pro rok 2008

2. 04. 2008 | Moderní bydlení

„Už několik let to pozoruje asi každý. Byt bez terasy nebo balkónu je prakticky neprodejný, lidé chtějí mít i ve městě alespoň malé spojení s přírodou. U rodinných domků je pak zahrada v podstatě samozřejmostí. A protože životní úroveň lidí v České republice stoupá a zároveň jim přibývá práce, chtějí si na terase či zahrádce kvalitně odpočinout, a to v prostředí, které má úroveň. Už loni jsme zaznamenali velký nárůst zájmu o luxusní sestavy a předpokládáme, že letos bude tento trend pokračovat,“ říká Martin Homolka ze společnosti KETTLER.

 

zahradni nabytekNení obvyklé si pořizovat nábytek, který by měl sloužit mnoho let, ve výrazných, případně extravagantních barvách. Pro oživení slouží spíše podušky, které mohou hrát pestrou paletou barev a které je snadné měnit podle nálady. V sezóně 2008 budou však hrát roli spíše tlumenější barvy, a to i u podušek. „Není to samozřejmě žádný striktní módní diktát. Kdo má rád veselé barvy, určitě by si je měl užívat i na zahrádce. Jsem ale přesvědčen, že letos budou oblíbenější barvy decentní, žádné výstřelky. Takové barvy totiž působí luxusním dojmem a umožňují, aby se pozornost soustředila na design samotného nábytku, na jednotlivé detaily,“ popisuje Martin Homolka. Co se týče barevného provedení nábytku, kromě klasiky, jako jsou hnědá, černá nebo bílá, se začíná prosazovat například neobvyklá šampaňská metalíza.

           

Výplety

 

Hvězdou sezóny 2008 by se měly stát výplety. Nábytek si díky výpletu zachovává přirozený vzhled, který u mnohých z nás vyvolává příjemné vzpomínky na poslední dovolenou u moře. Výplety se také velmi snadno udržují – nemusíte se o ně bát ani při té nejprudší letní bouřce a případné nečistoty stačí jen zlehka otřít nebo opláchnout proudem vody. A tím péče o nábytek končí. „Oproti přírodním materiálům, jako je například ratan, jsou syntetická vlákna naprosto odolná proti vlivům počasí,“ osvětluje další plus výpletů Martin Homolka.

 

zahradni nabytekOdolnost, přírodní vzhled a snadná údržba však nejsou jedinými důvody, proč se výplety stávají čím dál oblíbenějšími. „Zahradní nábytek by měl sloužit především k odpočinku a výplet je pro nerušenou relaxaci ideální materiál. Ve vyplétaných křeslech se příjemně sedí i bez podušek, vlákna se totiž na slunci nerozpálí, navíc jsou pružná, a to do té míry, aby se v nich pohodlně sedělo, ale zároveň s časem nedocházelo k jejich povolování,“ popisuje Martin Homolka. A kdo chce sedět opravdu měkce, může použít třeba sedák místo celé podušky. Syntetický materiál vláken umožňuje barevné varianty – milovníci přírodního vzhledu zvolí béžovou, kdo hledá něco avantgardního, dá přednost černé.

 

Výplety můžeme v nabídce výrobců zahradního nábytku nalézt nejčastěji v kombinaci s hliníkovou konstrukcí. Díky tomu odpadají starosti s korozí materiálu. Hliník je oblíbený také díky své lehkosti – výsledkem je lehoučký, ale přesto velmi stabilní zahradní nábytek.

 

 

Zdroj: Kettler

 

Mangovka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
je moc druhů a krásných,ale zatím používáme plast,protože je asi finančně dostupný.
Obrázek uživatelky
profil
předěláváme domeček a zahrada je další na plánu takže inspirace dobrá
Obrázek uživatelky
profil
ano využití zahradního nábytku je možné i na terase, velmi slušivé jsou kombinace s hliníkovou konstrukcí a sundavací pratelné pestrobarevné potahy...............už na nás dýchá jaro, dobrý tip_
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles