Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Trezorové knihy pro vás !

24. 03. 2020 | Knižní tipy
-Komerční sdělení-

Kamenná knihkupectví jsou - stejně jako mnoho dalších obchodů – až do odvolání uzavřená. Nové knížky ale nepřestávají vycházet a i když se z pomyslného „trezoru" zatím nemohou dostat na knihkupecké pulty, vy je klidně můžete mít už teď!  Jak je to možné?

Úplně jednoduše – objednejte si je online v e-shopech – například na www.luxor, www.booktook.cz, www.dobreknihy.cz nebo www.knizniklub.cz. Dorazí do dvou dnů poštou anebo je až k vám domů přivezou naši smluvní dopravci.


CO PRÁVĚ VYŠLO?Živor v českých dobách za Rudolfa II.


Rudolfinská doba láká kouzly a tajemnem

Nádherná kniha Hany Kneblové vás pozve na exkurzi do doby druhé poloviny 16. a počátku 17. století, kterou ozvláštní nepříliš známými podrobnostmi a zajímavostmi ze života císaře Rudolfa II. a celého jeho dvora, na němž se pohybovalo mnoho slavných osobností. Dozvíte se například, jak astronom Tycho Brahe přišel v souboji o nos, že alchymistovi Edwardu Kelleymu uřízli kvůli padělání listin uši nebo jak to doopravdy bylo s majetkem Rožmberků po smrti Petra Voka... Čtenářský zážitek umocní i výpravná obrazová příloha.
Vydala Brána.

Šváb
Kafkovu Proměnu připomene Šváb

„Když se Jim Sams – chytrý, ale v žádném případě nějak zvlášť důmyslný tvor – jednou ráno probudil z nepokojných snů, shledal, že se v posteli proměnil v jakousi nestvůrnou obludu…" Konkrétně v premiéra Velké Británie...

Uznávaný anglický prozaik Ian McEwan se netají tím, že jej insiroval nedávný brexit a on cítil potřebu se k němu vyjádřit. A tak rozehrává příběh o tom, jak snadno může svět politiky zbloudit, podlehne-li okouzlení vlastním „posláním", snaze vyřešit složitý svět pomocí jednoduchých klišé a touze konat „vůli lidu"... 
Vydal Odeon.
Strašidelný krámek



Děti potěší Strašidelný krámek a příšerný lechtiprášek

Nina má problém! Nutně potřebuje nové kolo, jenomže nemá peníze. Navíc jí je teprve devět, takže si ani nemůže najít práci, aby si na něj sama vydělala. Ledaže… Co je to na rohu za podivně vyhlížející krámek, kde ve výloze nabízejí sušený bolehlav a čerstvý vílí trus? A proč se jeho majitel pořád tak zvláštně směje? Knížka Magdaleny Hai  je určena malým čtenářům od 5 let. Vydala Pikola.


Slavní češi
Dejte si dostaveníčko se Slavnými Čechy

I když jste možná právě v karanténě anebo prostě jen nechcete riskovat a zbytečně opouštět svůj domov, můžete si i přesto dopřát zajímavé setkání. Třeba se šesticí slavných Čechů, které ve své nové knize představuje oblíbená autorka Stanislava Jarolímková.

Jsou to hrabě Karel Chotek, František Palacký, Antonín Dvořák, František Křižík, Emil Holub a Julius Fučík. Ty všechny poznáte tak trochu v jiném světle, než byste možná čekali, a dozvíte se o nich mnoho méně známých informací, které se týkají jejich osobního života i blízkých a v klasických životopisech obvykle nevyskytují. Vydalo Universum.



Zvuk ozvěn
Po Rychlosti zvuku přichází Zvuk ozvěn

Největší konspiraci lidských dějin se může postavit jen jediný člověk... Autistický mladík Eddie Parks, který musel kvůli svému geniálnímu vynálezu utéct, aby si zachránil život, je zpátky. Díky zázračnému technickému výtvoru, snímači echa umožňujícímu rekonstrukci zvuků z minulosti, dosáhl Eddie jediného, po čem kdy toužil – uslyšet hlas své zesnulé matky. Teď ale jeho přístroj chtějí zneužít. Bob Stenson, ředitel Společnosti pro ochranu amerických hodnot, dobře ví, že ten, kdo se zařízení zmocní, ovládne budoucnost. Aby ho získal, zasáhne Eddieho na jeho nejzranitelnějším místě: nechá unést doktorku Drummondovou, jedinou osobu na světě, které Eddie opravdu důvěřuje. Stenson ale svou oběť podcenil... Eddie má na své straně hlasy ozvěn. Musí je následovat a vypravit se do těch nejnebezpečnějších míst, aby doktorku zachránil. Opět skvělý špionážní román od skvělého Erica Bernta.
Vydal Kalibr.


Sruny lásky
Zabrnkejte na Struny lásky...

...s oblíbenou autorkou erotických romancí Samanthou Youngovou! Skylar bývala zpěvačkou velice úspěšné pop-rockové kapely. Sláva pro ni však byla utrpením. A když ji navíc potkala nečekaná rodinná tragédie, ze světa showbyznysu se vytratila... O rok a půl později si vydělává na jídlo zpěvem na ulicích Glasgow. Zatím ji nikdo nepoznal, neunikla ovšem pozornosti ambiciózního manažera hudebního vydavatelství Killiana. Skylar mu ale dá jasně najevo, že o spolupráci nemá zájem. Když ale na vlastní kůži pocítí, jak nebezpečný může být život na ulici, nemá náhle na vybranou. Mezi ní a Killianem se vytvoří jisté pouto, a když navíc mladou ženu dožene její minulost, on náhle stojí před rozhodnutím, které ho může zničit. Dá přednost Skylar před vším, na čem doposud pracoval? Nebo ztratí tu, jež pro něj znamená víc, než by si kdy pomyslel...? Vydal Ikar.


Romantiku nabídne i Trochu jiná slečna BridgertonováTrochu jiná slečna Bridgertonová

Poppy Bridgertonová je energická mladá dáma s jasnými názory a s dobrodružnou povahou. Z pohledu společnosti má věk na vdávání, a tak by si co nevidět měla najít ženicha. Jenomže Poppy se rozhodne, že její nastávající musí mít podobné zájmy i povahu jako ona. Zdálo by se, že na tom není zas tak nic divného. Problém však je, že žádný z jejích londýnských nápadníků tyto požadavky nesplňuje.
Při návštěvě známých v Dorsetu objeví Poppy při průzkumu pobřeží skrytou pašeráckou jeskyni. Její radostné vzrušení se však velice rychle změní ve zděšení, protože narazí i na skutečné pašeráky, kteří ji bez okolků zajmou a vezmou s sebou na nebezpečnou cestu lodí po moři... Co bude dál se dozvíte v nejnovější romanci Julie Quinnové.
Vydal Ikar.


Boj slepého králeMilovníky historie zaujme Boj slepého krále

Král Jan Lucemburský učinil vše, co bylo možné, aby jeho syn Karel usedl na trůn císaře Svaté říše římské, a svůj životní úkol považuje za skončený. Třebaže je prakticky slepý, je věcí jeho cti nevyhnout se boji Francouzů s Angličany, ke kterému se schyluje nedaleko Crécy (Kresčaku). Sem směřuje také výprava bojovníků z Čech, v níž nechybí ani rytíř Matouš Rozoumek spolu s nevlastním synem Josefem z Lichtensteinu. V odchodu většiny bojovníků z Vildštejna vidí příležitost k napadení Rozoumkovy tvrze banda zběhů ukrývajících se v okolních lesích. Pamatuje si někdo z nich na tajnou chodbu vedoucí na Vildštejn...? Na bitevním poli se nad padlým českým králem sklání anglický král Eduard III. a snímá z jeho přílby tři pštrosí pera, jež jsou dodnes v erbu prince Walleského. Domů se navrací také Matouš Rozoumek spolu se zraněným Josefem z Lichtensteinu, ale ani jeden z nich netuší, co je tam čeká…   Historický román napsal osvědčený autor tohoto žánru Jaromír Jindra. Vydala Brána.


Pochutnejte si bez sacharidů365 receptů

Pokud chcete dobře jíst a zároveň udělat něco pro své zdraví, dobít energii, cítit se fit a udržet si ideální váhu, pak vyzkoušejte nízkosacharidovou dietu. Začněte den s křupavým oříškovým müsli nebo lahodnou omeletou, na poledne si připravte thajský kuřecí salát s čínským zelím a mrkví nebo květákové kari, večer si pochutnejte zase na cuketových těstovinách a la carbonara. A s oříškovými lanýži, jablkovým koláčem nebo mangovým trifle ke svačinám budete naprosto spokojeni. Tato kuchařka vám poskytne nápady pro každý den v roce a pro každou příležitost.      Vydala Esence.


Napětí přímo do ucha


Konec hryDaniel Cole: Konec hry

Londýnský policista v důchodu Finlay Shaw je nalezen mrtvý doma v zamčené místnosti. Nikdo nepochybuje, že šlo o sebevraždu. Nikdo, až na bývalého detektiva s pošramocenou pověstí, toho času na útěku. Je ochoten vydat se spravedlnosti, pokud ho nechají Finlayovu smrt prověřit. Společně se svými dřívějšími kolegy se pouští do pátrání v Shawově minulosti. Byl skutečně tak vzorný, jak to vypadalo? Nebo se i na něj najde něco, co nikdy nikomu neprozradil? Čím hlouběji se ti tři během vyšetřování noří do bahna policejní korupce, tím víc dávají v sázku: své kariéry, své nejbližší i svou budoucnost – pokud na ně ještě nějaká čeká…
Vydal Témbr, režie: Jan Drbohlav, čtou: Martin Stránský a Monika Žáková


J. P. Delaney: Dokonalá manželkaDokonalá manželka

Když se vzbudí, bolí ji každičký kousek jejího těla a nepamatuje si, kdo je, kde je, ani jak se tam ocitla.... Muž sedící vedle její postele tvrdí, že je její muž Tim. Ona se prý jmenuje Abbie, je nadaná umělkyně, vášnivá surfařka, milující matka a dokonalá manželka. A také jí tvrdí, že měla před pěti lety děsivou nehodu a jen díky obrovskému technologickému průlomu byla přivedena zpět z propasti. Abbie je totiž zázrakem vědy... Ovšem když se jí začnou vybavovat střípky vzpomínek, Abbie zjišťuje, že její předchozí život zřejmě nebyl tak úžasný, jak jí Tim tvrdí. Může mu věřit? A co se vlastně před pěti lety stalo?
Vydal Témbr, režie: Jitka Škápíková, čte: Tomáš Pavelka



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Trezorové knihy pro vás !:

Trezorové knihy pro vás !
Trezorové knihy pro vás !
Trezorové knihy pro vás !
Trezorové knihy pro vás !
Trezorové knihy pro vás !
Trezorové knihy pro vás !
Trezorové knihy pro vás !
Trezorové knihy pro vás !
Trezorové knihy pro vás !
Trezorové knihy pro vás !
Trezorové knihy pro vás !
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !