Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tři mušketýři

12. 08. 2014 | Knižní tipy
Název knihy: Tři mušketýři
Autor: Alexandre Dumas
Překlad: Jaroslav Vrchlický
Nakladatelství: Omega
Rok vydání: 2014
Počet stran: 864
Formát: 130 x 200
Cena: 249 Kč

Francie, rok 1625. Zemi vládne Ludvík XIII, ale jejím skutečným panovníkem je proradný kardinál Richelieu. Mladý Gaskoněc d'Artagnan se rozhodne opustit rodný kraj a vyrazí do Paříže za štěstím. Otec ho poslal za svým přítelem a kapitánem královských mušketýrů panem de Tréville a na cestu ho vybavil doporučujícím dopisem, stařičkým koněm a velmi ostrým kordem.

Jenže už na cestě se mladý šlechtic dostane do potíží - tvrdohlavost a nabroušený jazyk způsobí, že ho v jednom hostinci nechá zbít jakýsi vznešený pán a poté mu sebere jeho průvodní listiny. - Tak začíná slavný příběh o cti i zradě, lásce i nenávisti a o nesmrtelném přátelství odvážných mušketýrů, který se nesmazatelně zapsal do světové literární historie. Velkolepý román se dočkal i mnoha filmových zpracování, ale žádné z nich nedosáhlo všech barev a dokonalosti knižní předlohy.

Tři mušketýřiO autorovi knihy Tři mušketýři:


Alexandre Dumas byl vnukem markýze de la Pailleterie a černošské otrokyně Cessette. Otce, slavného generála Napoleonovy armády, nepřátelé nazývali Černý ďábel. Africké rysy mladému Dumasovi život nekomplikovaly, již od dětství se pohyboval spíš ve vyšších kruzích a díky rodinnému přátelství s generálem Foyem získal místo sekretáře vévody Orleánského. Při tomto zaměstnání se věnoval i literární činnosti, psal články do novin a také divadelní hry.

Jeho tvorba si záhy našla množství příznivců a také mu začala vydělávat nemalé peníze. Přesto Alexandr Dumas několikrát zbankrotoval - na vině byly jak nepodařené investice, tak velký počet milenek a život bonvivána. Do dnešních dnů je považován za jednoho z nejvýznamnějších francouzských spisovatelů z období romantismu a nejedna jeho kniha se dočkala filmového zpracování.


Tuto knihu Tři mušketýři koupíte v knihkupectví a na internetové stránce nakladatelství Omega.
Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !