Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tuchlovická pouť 2016

5. 05. 2016 | Kultura
Od pátku 6. až do neděle 8. května proběhne již po třiadvacáté v Tuchlovicích na Kladensku jeden z největších středočeských folklorních festivalů - Tuchlovická pouť 2016. Akce se bude tradičně konat jak v tuchlovickém amfiteátru bývalého letního kina, tak i na návsi. Páteční večerní program se přesune i do nedalekého Nového Strašecí.

Těšit se můžete na pravou staročeskou pouťovou atmosféru plnou tancování, zpívání, hraní, dobrého jídla a pití. V rámci programu vystoupí např. pražské soubory Rosénka, Gaudeamus a Lučinka, hosté festivalu Kohoutek z Chrudimi a Písečan z Písku. Nemůže chybět domácí soubor Čtyřlístek.

Co je pro vás dále nachystáno?

Páteční sváteční úvodní koncert festivalu proběhne v Kostele sv. Havla v Tuchlovicích (od 17.00 hod. - dětský pěvecký sbor Rosička ze ZUŠ Stochov a „Kapelka“ Lístečku ze ZUŠ Nové Strašecí). Poté se program přesouvá do Kulturního centra nedalekého města Nové Strašecí (od 19.30 hod. – domácí Lísteček a Čtyřlístek, Kohoutek z Chrudimi a Písečan z Písku).

Tuchlovická pouť 2016 – 6. - 8. květnaOd soboty bude centrum veškerého dění už jen v Tuchlovicích.
Můžete se kochat dopoledním programem na tuchlovické návsi (od 10:00). Hlavní programvypukneve 14:00 v amfiteátru bývalého letního kina, kde se představí dětské i dospělé soubory (Čtyřlístek, Rosénka, Gaudeamus a Lučinka, Kohoutek a Písečan). Večer si zájemci mohou zatančit ve škole tanců pod vedením souboru Písečan. Nebude chybět ani nokturno, pohodové večerní tančení a muzicírování. Zájemci o nefolklorní hudbu se budou moci vyřádit na tradiční pouťové tancovačce v České hospodě.Neděle(od 10:00) bude patřit hostům festivalu (Kohoutek a Písečan), folklorní drobotině (MŠ Tuchlovice, rakovnické Borůvky, novostrašecký Lísteček) a také Rosénce a Kytici z Prahy.

K festivalu se váže řada doprovodných akcí. Vstupné na pořady Středočeského folklorního festivalu je dobrovolné.

Zavzpomínejte na časy, kdy se po návsi chodilo v krojích. Přičichněte ke staročeským zvykům, ochutnejte dobové dobroty a nechte se unášet atmosférou našeho venkova. Navštivte Tuchlovickou pouť 2016.

Zdroj, foto: Tuchlovická pouť


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Tuchlovická pouť 2016:

Tuchlovická pouť 2016
Tuchlovická pouť 2016
Tuchlovická pouť 2016
Tuchlovická pouť 2016
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Beránek