Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tvoříme z polymerové hmoty

24. 07. 2011 | Vyrob si sama
Chcete si vyrobit šperk? Ozdobit dekorační předměty? Chcete kreativně tvořit za pár korun? Polymerová hmota je to pravé! Polymerová hmota je modelovací materiál, který se vytvrzuje v troubě zapečením bez změny barvy a tvaru. Na našem trhu je k dostání pod jménem: Fimo, Premo a Cernit.

Jak se s polymerovou hmotou pracuje?

Práce s touto hmotou je velmi jednoduchá. Hmota se tvaruje v ruce (je podobné konzistence jako modelína), je možno ji vyválet, vykrajovat, řezat. Polymerová hmota je k dostání v různých barvách, které se dají kombinovat, vrstvit a tím se vytváří různé vzory.  

sperk-polymerova-hmotaHotové výrobky lze po vytvrzení v troubě ještě dále zpracovávat, vyvrtávat dírky, ořezávat je, brousit, barvit, lakovat, zdobit technikou decoupage…

Co si z polymerové hmoty můžeme vyrobit?
Například šperky. Z polymerové hmoty lze vyrábět přívěsky, náramky, korále, náušnice, vlastně jakýkoliv šperk vás napadne. Polymerová hmota se při výrobě šperků kombinuje s kovovými komponenty (řetízky, kovovým zapínáním, očky…), může být doplněna o přírodní materiály, jako jsou kožené šňůrky a dřevěné korálky.

Hračky lze z polymerové hmoty také velmi snadno vyrobit. Panáčci a figurky jsou vděčným námětem na společné tvoření s vašimi dětmi. Co takhle drobnosti pro Barbínu vaší dcerky? Z polymerové hmoty lze například vyrobit nádobíčko a potraviny do pokojíčku pro panenky.

Polymerovou hmotou lze dekorovat i různé předměty do bytu. Ozdoby z polymerové hmoty mohou dekorovat vaše krabičky na drobnosti nebo mohou vytvořit z běžné příborové sady něco extravagantního. Z polymerové hmoty lze vytvarovat cokoli.

Tato hmota je univerzální a dá se z ní vytvořit opravdu cokoliv, je pevná, lehce zpracovatelná a stálobarevná.

Zdroj: Potvor.cz

Autorka: Irena Vohlídková


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pro šikovné ručičky..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
škoda že nejsem moc šikovná na takové tvoření.
Obrázek uživatelky
profil
Ty lžičky a ten dortík jsou úžasný....Smajlík

Za mého mládí byl velkým hitem modurit!
Obrázek uživatelky
profil
Tohle mi tedy nepřijde jako tvoření za pár korun, mám takový dojem, že jeden ten čtvereček stojí kolem 100,-, což není zrovna málo, zvlášť když si chcete udělat něco barevnějšího. Já sama ještě z FIMA nic nezkoušela, ale leží mi v krabici a šklebí se na mě, že bych mohla konečně začít.

Když s tím někdo umí, můžou vzniknout opravdu nádherné a vkusné věci.
Obrázek uživatelky
profil
někomu se to možná líbí, ale mne to nenadchlo, já bych to nenosila
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles