Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Týden v Tatrách

17. 05. 2015 | Vaše příběhy

V září 1989 jsem s mamkou trávila týdenní dovolenou ve Starém Smokovci. Toto městečko leží v okresu Poprad a patří mezi nejstarší tatranské turistické osady. Tehdy jsme byly náruživé turistky, takže jsme si už doma naplánovaly, kam všude půjdeme a co bychom chtěly vidět.

Každý den ráno jsme po snídani vyrazily a vracely se až odpoledne nebo navečer. Oběd jsme si daly někde cestou. Ze Starého Smokovce se dá popojet pozemní lanovkou, tehdy se jí říkalo zubačka, a potom už jsme šly po svých. Navštívily jsme Hrebienok, Tatranskou Lomnici, Popradské pleso, Štrbské pleso, Štrbu, Solisko, Skalnaté pleso… Teď, když na to vzpomínám, si říkám, že snad ani není možné toho tolik stihnout. No, byly jsme mladší a měly více elánu. Škoda, že jsem tehdy ještě neměla fotoaparát.

Velmi na mne zapůsobil symbolický cintorín (hřbitov) v nadmořské výšce 1525 m v blízkosti Popradského plesa. Tehdy zde bylo asi 100 pamětních desek a spousta ručně vyřezávaných křížů. Hřbitov byl založen kolem roku 1936 a je věnován památce lidem, kteří zahynuli ve Vysokých Tatrách.

týden v tatráchObčas jsme se při svých toulkách zastavovaly u stánků s občerstvením. V té době byl hit vafle se šlehačkou a ovocem – tam se jim říkalo gofry. Byly opravdu dobré. Jednou jsme také k takovému občerstvení dorazily. Mamka si sedla na lavičku a já šla koupit vafle. Do každé ruky jsem si vzala jednu a odcházím od prodejního okénka. Zapomněla jsem ale, že tam byl schůdek a šlápla do prázdna. Zavrávorala jsem, snažila se udržet rovnováhu a různě balancovala rukama. Už jsem se viděla na zemi a vafle rozplácnuté někde poblíž. Připadalo mi to strašně dlouho, ale byl to jen okamžíček. Naštěstí jsem to ustála a já i vafle jsme vše přežily. Zato lidé, kteří seděli okolo u stolečků, se dost smáli. Pro rozptýlení jsem jim tu totiž zahrála malé divadýlko. Nenechala jsem se ale rozhodit, moje chuť na tak skvělé vafle byla větší. Přišla jsem k mamce, sedla si a hned se do jedné zakousla. Do dneška je mi tato historka často připomínána.

Pobyt v Tatrách se mi moc líbil. Ještě jednou bych se tam chtěla podívat. Turistiku mám stále ráda a chození po horách mi nedělá problémy. Ráda si prohlížím na internetu fotky a říkám si, že by bylo fajn toto místo navštívit. No, třeba se mi to ještě splní.


Ana1hana1 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Týden v Tatrách:

Týden v Tatrách
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
byla na učilišti ve třetím ročníku,jeli jsme za odměnu do Vysokých Tater.Jedna skupina jsme se vydali na Rysy.Dole bylo krásné letní počasí.Čím výše jsme vystoupali,tím více se ochlazovalo a začalo sněžit.Na chatu jsme dorazili doslova ve sněhové vánici.Asi dvě hodiny trvalo než nás chatař pomocí horkého čaje " rozmrazil"Smajlík.Při zpáteční cestě dolů zase začalo svítit slunce a po sněhu do půl hodiny nebylo ani památky.Vraceli jsme se do krásného letního dne.Prostě příroda si s námi tenkrát pořádně zalaškovala.Smajlík Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tvým hezky napsaným článkem jsem si vzpomněla také na výlet do Tater a okolí. Přesně jsme absolvovali tyto výšlapy. Byly opravdu krásné. Dále jsme pokračovali až na Dukelský průsmyk. Teď už jen prohlížím fotografie a vzpomínám. Přeji hezký den!Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc hezky napsaný příběh - máš hezké vzpomínky na dovolenou v Tatrách. I já se vrátila (sice jenom v duchu ve svých vzpomínkách) na Tebou výše zmiňovaná místa, kde jsem také se svou maminkou strávila týdenní dovolenou . Byly jsme tam sice už v červnu v roce asi 1984, ale bylo to tam moc fajn a vzpomínám moc ráda ! Dík za připomenutí !
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles