Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Typy jógy a jejich význam

22. 08. 2015 | Fitness
Pozitivní účinky jógy na tělo a mysl objevuje stále více lidí. To je důvodem, proč lze lekce jógy nalézt téměř v každém fitness centru. Cvičení rozvíjí flexibilitu a stabilitu těla anavozuje duševní rovnováhu. Obecně existuje více druhů jógy, proto je vhodné vyzkoušet různé lekce a vybrat si takovou, která vám bude nejvíce vyhovovat.

Jóga může být výborným začátkem dne, kdy tělo uvolní, protáhne a nastartuje pro celodenní aktivity. Cvičení přispívá ke zrychlení metabolismu, ke zlepšení krevního oběhu, zvyšuje pružnost páteře a podporuje správné držení těla. Obzvlášť pokud máme sedavé zaměstnání, jóga skvěle napravuje škody, které celodenní sezení tělu přináší.

Flowyoga - dynamické cvičení, jehož základem je pozdrav slunci a další pozice klasické jógy. Flowyoga klade důraz na dýchaní a na samou podstatu jógy.

Gravidyoga – cvičení pro těhotné ženy s cílem pozitivně ovlivnit průběh těhotenství a porod. Vychází ze staroindických zkušeností, učí správné technice dechu a využívá jógových ásán.

Typy jógy a jejich významHathayoga
– je pomalejší, jemnější, klade velký důraz na očistění těla, zpevnění, dýchání a meditaci.

Naamyoga
- cvičení pro zdraví, které posiluje psychiku a kondici těla, zlepšuje činnost mozku a má dobrý vliv na paměť. Propojením cvičení, dechových technik, meditace a manter dochází k odbourávání stresu.

Poweryoga
– dynamické cvičení v rychlejším tempu, které je fyzicky náročnější, a tak pomáhá při hubnutí a udržení váhy. Narozdíl od tradiční jógy, kde se v jednotlivých pozicích setrvává poměrně dlouho, se zde pozice dynamicky střídají. Důraz se klade na sílu a ohebnost.

Vinyasayoga – dynamický styl jógy, kde jsou jednotlivé pozice plynule pospojovány v jednu sestavu, což vede k prohřátí, posílení a protažení všech svalů. Cvičení dokonale rozvíjí flexibilitu a sílu celého těla, ozdravuje, očišťuje organismus a zbavuje únavy, napětí a stresu.

Zdroj, foto: Balance Club


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Typy jógy a jejich význam:

Typy jógy a jejich význam
Typy jógy a jejich význam
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles