Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

U doktora

23. 08. 2014 | Vaše příběhy
V nemocniční kartotéce je dost rušno, těch pár dnů volna udělalo své. Nával pacientů čekající na vyšetření mě strhnul proudem a aniž bych se snažila, skončila jsem ve frontě k druhému okénku. Je mi z vydýchaného vzduchu a hladu mdlo. Na vyšetření musím být nalačno a žaludek už se ozývá. Po nezbytných formalitách hledám na informační tabuli sono. Mám se vydat podle pokynu po zelené čáře na podlaze.

Procházím dlouhou chodbou, z uličky vlevo se připojuje žlutá čára. A už jsem u výtahu, tady přibyly červená a modrá. Pořád sleduju zelenou barvu a na dalším rozcestí ji zakrývají vozíky s prádlem a léky. Úspěšně zase spatřím „svou“ barvu a pokračuji dále. Po kilometrové túře, alespoň tak mi to připadalo, jsem stála u dveří sono. Nahlásila jsem se sestře a poslušně čekala na zavolání.
V čekárně bylo asi padesát lidí a při každém otevření dveří se všichni podívali na sestru doufajíc, že uslyší své jméno. Posadila jsem se do třetí řady sedaček uprostřed. Židličky nebo spíše lavice jsou tady umístěné za sebou jako v divadle a vzájemně propojené. To znamená, že když se jeden pacient opře, opřou se všichni do stejného záklonu. A naopak když člověk na první sedačce vstane, tak ten na opačném konci nadskočí do luftu. Každou chvíli se nějaký pacient nečekaně vznese a s šíleným výrazem dopadne zpět. Jelikož komfort sedaček znám, vybírám si místo uprostřed řady.

u doktoraDlouhé čekání nám personál zpříjemnil možností sledování televize. U stropu, aby na ni každý viděl je v televizi puštěný pořad o vaření, což pro lidi nalačno působí jako mučení. Televizní pořad naladila vrchní sestra, upravila zvuk na maximum a odešla s dálkovým ovladačem pryč. Raději se na obrazovku nedívám, protože zvuk úplně stačí, právě kuchař připravuje telecí medailonky s vinnou redukcí a pošírovanou karotkou na marinovaném zázvoru. Zdůrazní, jak je důležité plátky masa polít výpekem, aby bylo křehké a lesklé.
Spolu s pacienty jsem přestala sledovat dveře se sestrou a upřela oči na televizi. Ozval se Pavlovův reflex a do toho nám svorně začaly kručet žaludky. Rozhlížela jsem se okolo a hledala skrytou kameru, přece není možné, aby tohle bylo skutečné.
Moje pátrání přerušila paní na invalidním vozíku, kterou vezl zřízenec na vyšetření. Pacientka si ještě držela berle a nevěděla, jak by si je opřela a tak s nimi šermovala před sebou, až se mi vybavila scéna ze Švejka. Jistě si vzpomenete, jak paní Müllerová vezla Švejka po ulici a jaké to vzbudilo pozdvižení. Jak tak vzpomínám na film s R. Hrušínským, otevřely se dveře ordinace a sestra volá dalšího pacienta: „Paní Müllerová!“ Do sborového kručení žaludků se ozval můj smích. A to jsem se bála, že se tady nudou ukoušu.

Když jsem šla na řadu, všimla jsem si, že i v ordinaci panuje dobrá nálada. Lékař povídá: „Tak se o Vás budu starat já, paní doktorka, která zastupovala tu předchozí, co šla na mateřskou, sama otěhotněla, ale nebojte, u mě tohle nehrozí“. Nevím, jestli to způsobilo to dlouhé hladovění a pokles cukru v krvi, nebo doktor šprýmař, ale takhle jsem se v ordinaci ještě nezasmála. Po vyšetření jsem zvesela odcházela ven samozřejmě po zelené :-).
V nemocničním občerstvení jsem zamířila k pultíku a těšila se na svačinku. Vezmu si k srdci rady lékaře a dám si k jídlu něco dietního. Na nerezovém tácku se „usmívaly“ chlebíčky s vajíčkem polité majonézou, vedle v míse hermelínový salát a v ošatkách čerstvě vypečené křupavé housky sypané mákem. Nikde nic dietního, přesto se snažím a zeptám se prodavačky, co má na dietu, odpověď: „Jen to, co vidíte“. To zrovna dietní není a v regálu za prodavačkou vystavené čokoládové sušenky a bonbony to také nevytrhnou. Není tedy zbytí, musím se obětovat a dva chlebíčky s dalším reflexem Pavlova jsem snědla a aby toho nebylo málo, přidala jsem ještě laskonku s krémem, mňam.

Setury - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku U doktora:

U doktora
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Tak já bych Ti dala laskonky dvěSmajlík..to je opravdu dobře zásobený nemocniční bufetSmajlíkAle obtíže nebyly, tak chlebíčky neublížilySmajlíkTaky jsem byla minulý měsíc na CT a přišla jsem na řadu asi v půl 11, takže znám ty pocity, ale televizi tam neměli, takže nedráždiliSmajlík
Hlavně Ti přeji hodně zdravíčka a veselost ať Tě neopouštíSmajlíkpapaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
děkuji vám děvčata za hezké komentáře Smajlík mám radost že vás moje vyprávění pobavilo Smajlík
Obrázek uživatelky
profil

Vtipné...čtivé...SmajlíkSmajlík
Sama jsem mnohokrát strávila hodiny čekáním na své vyšetření,nebo jako doprovod s klienty,tak vím,jaké je to utrpení.Takže,když se naskytne situace,která toto čekání zpestří,zvlášť,když se člověk může zasmát,je to jako dar z nebe.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
jsem se pobavila. Bez jídla několik hodin je hrozné, ale představ si jít na kontrolu k urologovi. Ordinuje od 1/2 osmé a v 6 hodin už tam stojí v čekárně 5-6 lidí. Než pan doktor začne ordinovat, je čekárna plná. To by se dalo zvládnout, ale ke kontrole je potřeba přijít s plným "močákem". Čekat dvě i více hodin naplněný je něco příšerného. Lidé se tam svíjí a hrozně trpí. Prý to jinak nejde. Vím to z vyprávění. Sama jsem to ale zažila u gynekologa, ale ten už je v důchodu a mladý, který ho vystřídal má moderní přístroje, kdy naplněná chodit nemusím.
Za článek SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
vtipně napsáno Smajlík - ještě, žes zažila trochu legrace, jinak opravdu situace spíše infarktová Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles