Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

U sv. Anny v Brně

30. 10. 2010 | Vaše příběhy

Jezdívám tak dvakrát ročně na lékařské vyšetření, dříve častěji, do výše uvedené nemocnice.

 

Ještě v loňském roce se dalo pro pacienty s těžkým zdravotním postižením, sice pracně, ale přece jen, zaparkovat u ortopedické a neurologické kliniky. Jaké však bylo již minulý měsíc zděšení, kdy jsme zjistili, že u ortopedie jsou téměř všechna místa rezervovaná pro personál nemocnice.

 

Minulý týden jsem byla v Brně opět, tentokrát na neurologii, situace úplně stejná. Nakonec nám nezbylo než se vláčet o holích přes půlku areálu. Já jsem to zvládla, ale bývávaly doby, kdy jsem neudělala bez cizí pomoci ani krok a nikdo nejezdí do nemocnice pro zábavu.

 

V čekárně jsem si minulý měsíc i včera vyslechla, co si lidé skutečně myslí o zdravotnictví, nic lichotivého to nebylo.

 

Vím, že areál není nafukovací, ale lékaři a ostatní zdravotnický personál jsou většinou zdraví lidé a konkrétně zmiňované kliniky nenavštěvují lidé pro zábavu a mají velké pohybové těžkosti. To má takový člověk jet s dvojím doprovodem, protože jakmile invalida opustí auto, neměl by řidič hledat místo a používat vozíčkářův znak.

 

To mají být ty zlepšené služby, za které máme platit stále větší a větší poplatky?

Je vedení nebo správa nemocnice skutečně tak necitlivé? Spíše je vidět, že pacienti jsou pro ně pouze body a starejte se o sebe sami… Předpokládám, že personál nemocnice jsou zdraví lidé, pro které zajisté není problém dojít na pracoviště, ovšem velká většina nemocných je skutečně odkázána na pomoc druhých a takové uspořádání je velmi necitlivé.

 

Já sama v současné době ten kus ujdu, ale při pohledu na mnohem více postižené lidi, mi bylo velmi smutno. Kde je nějaká lidská rovina takovéhoto uspořádání?

 

Na můj e-mailový dotaz jsem sice dostala od mluvčí nemocnice odpověď, že pacienti jsou na vrátnici upozorňováni, že vzhledem ke stavebním úpravám je míst málo a jsou vyčleněni čtyři zaměstnanci, kteří pomáhají pacientům najít místa, popřípadě zajistí pomoc s dopravou k příslušnému oddělení.

 

S takovým vysvětlením nemohu souhlasit, na vrátnici nám pouze pokynuli, abychom jeli dále a při marném bloudění a hledání volného místa si nás nikdo nevšiml.

 

Zdenka 58 – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Ve velkých městech bohužel není kde parkoviště udělat. A centrální parkoviště jsou všude a zbytek dojedeme šalinou. Místní to tak dělat musejí a dojíždějící se musí přizpůsobit.
Také jsem po operaci TEP chodila o berlích a musela jsem chodit pěšky.
Stále si jen stěžujete, ale chúze je vlastně také rehabilitace.
Obrázek uživatelky
profil
Ono je dojít a dojít, pro lidi o berlích či francouzských holích je každý ušetřený krok darem, mladý člověk o berlích se zlomeninou to možná zvládne bez problémů, protože nějakou tu stabilitu v těle má, pro staršího člověka s potížemi jsou berličky nohami.
Obrázek uživatelky
profil
Nevím, proč bychom si za lékařem měli dojít? Lékař je zdravý, tak těch pár kroků snad dojde,ne? Klidně ať je parkoviště zpoplatněné, ale dostupné pro pacienty.
Obrázek uživatelky
profil
nesouhlasím. Všude kolem nemocnic se dá na placených parkovištích zaparkovat. A uvnitř nemocnic někde za poplatek také. A že je to z parkoviště daleko, no vždyť i místní jezdí k lékiaři šalinou a zbytek musí dojít, a jsou také špatně chodící.
Ukažte mi větší město, kde se parkuje přímo před ordinací.
Chceme dobréí lékaře, to je důležité a tak si za nimi musíme kousek cesty dojít,že?
Obrázek uživatelky
profil
naprosto souhlasím, u sv.Anny zaparkovat je umění, my jsme vždy parkovali u Mendláku na placeném parkovišti nebo na druhé straně od Nových sadů, tam je také parkoviště, jinde zaparkovat nejde. A ke sv. Anně bych už nikdy nešla, ani kdybych umírala, tam mě už nikdy v životě nikdo nedostane, zabili mě tam lékaři mého nejdražšího člověka babíčku, zavinili její smrt a nic se s tím nedalo dělat, doktoři to vždy nějak obkecají, že člověk s tím nic nenadělá, přitom to věděli!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Beránek