Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Účes na školní ples

6. 02. 2011 | Vaše příběhy

            Bylo mi osmnáct, chodila jsem na střední a čekala mě maturita. V osmnácti člověku moc záleží na tom, jak vypadá, jak ho vnímají ostatní. Já chodila do dívčí třídy, takže si jistě umíte představit, že dívek, které chtěly být krásné, bylo kolem mě plno.

Začalo druhé pololetí, tedy posledních pár měsíců mých středoškolských studií, a nás čekal školní ples. Událost výjimečná, odehrávající se jednou za život. Událost, při níž chce každá dívka být okouzlující. I já jsem chtěla být neodolatelná, domluvila jsem si proto na odpoledne před plesem kadeřnici. Byla to jedna mladá paní u nás ve vesnici, většina místních se chodila nechávat stříhat právě k ní.

           

            Nadešel tedy dlouho očekávaný den D a já se nemohla dočkat večera. S nadějí, že mi kadeřnice vykouzlí na hlavě něco, čím ze mě udělá tu nejkrásnější osobu na plese, jsem ji šla navštívit. No, vzhledem k tomu, že jsem v té době měla relativně krátké vlasy, moc toho na mé hlavě vymýšlet nemohla. Přesto se snažila seč mohla, strávila jsem u ní asi dvě hodiny. Schválně jsem se nedívala do zrcadla, ať jsem pak výsledkem překvapená... "Tak, hotovo, můžeš se podívat." A je to tady, byla jsem napjatá, zvědavá. Otevřela jsem oči a... a chtělo se mi brečet. Proboha, co to na té hlavě mám? Vždyť vypadám jako bych byla vystřihnutá z nějakého časopisu z 50. let! Vůbec se mi výtvor na mé hlavě nelíbil. Snažila jsem se však na sobě nedat nic znát (dodnes nevím, jestli úspěšně), zaplatila jsem a v pochmurné náladě šla domů. Takhle přece nemůžu jít! Doma před zrcadlem jsem dlouho zvažovala, zda si vlasy prostě neumýt a "normálně" se neučesat. Pak mi ale bylo líto peněz, které účes stál, takže jsem svůj nápad zavrhla. Říkala jsem si, že to alespoň zkusím zachránit obličejem a (na mě) nezvykle dlouho jsem se krášlila před zrcadlem.

           

            "Tak ahoj a dobře se bav!" volali na mě rodiče, když mě vysadili z auta před kulturním domem, ve kterém se ples konal. Hluboký povzdech z účesu... a poté hluboký nádech, který mi měl dodat odvahy... a vstupuji do předsálí. Shodou okolností už je tady hlouček spolužaček, které mě vítají a velice chválí můj vzhled.. "Jo, jo, to vám tak věřím, říkáte mi to jen proto, abyste mě potěšily," říkám si v duchu a na oplátku zase chválím jejich vzhled. Později však zjišťuji, že svá slova asi neříkaly jen ze zdvořilosti. S příchodem každé další spolužačky nastává stejná situace, připojí se ke skupince, pohledem všechny přeletí a konstatují: "Jé, Maruš, tobě to dneska strašně sluší, jsi kočka. Ty vlasy máš úžasné." Sice mě nejdříve napadá otázka, zda se na mě domluvily, ale nakonec uvěřím tomu, že to myslí upřímně. Takže účes se líbí! A já z toho měla takový strach.

 

            I když jsem si po návštěvě kadeřnice myslela, že to bude jeden z nejhorších večerů mého života, opak byl pravdou. Bavila jsem se, tancovala a splnil se mi můj sen: byla jsem krásná. A o tom, že spolužačky svou chválu neříkaly jen tak, svědčí i fakt, že rok po plese mi jedna z nich říkala: "Představ si, s přítelem jsme se dívali na fotky z plesu, on se zadíval na tebe a řekl, nikdy jsem si na žádných tvých třídních fotkách nevšiml, že máte tak krásnou spolužačku..."

                                                                        

Habaďúra – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
clovek sam sebe vetsinou vidi o moc vic kriticky nez okoliSmajlík NastestiSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
hezky napsané, moc se mi článek líbí. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
hezký příběh
Obrázek uživatelky
profil
zaujímavé
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles