Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Udělejte důkladnou jarní očistu elixíry z přírody

24. 02. 2011 | Péče o tělo
Na dveře nám ťuká jaro. Také se cítíte unavení, těžkopádní a vaše pleť má barvu loňské brambory? Připravila jsem pro vás jarní očistnou kůru, takovou skvělou trojkombinaci životabudičů, která nastartuje organizmus téměř bleskově. Já si tento zázrak dopřeji jednou za měsíc a je mi moc dobře.

Začneme tím, že posílíme organizmus a imunitu čajem, který obsahuje základní vitamínové bomby, které naše tělo potřebuje. Do větší konvice dáme listy kopřivy, fenykl, mátu, heřmánek a mateřídoušku. Výborné by byly čerstvé rostliny, ale mi je bohužel v tomto období musíme nahradit sušenými bylinami, nebo rovnou koupit hotový čaj. Přelijeme horkou vodou a necháme louhovat. Přidáme do čaje nakrájené jablko, brusinky, kiwi, borůvky, grep, granátové jablko a nastrouhaný zázvor. Můžeme podle chuti osladit medem. Ovoce si přidejte klidně i to, které máte rádi. Mělo by to být ovoce nabité především vitamínem C. Já tento nápoj popíjím celý den, klidně i studený. Je velmi chutný a mají ho rády i děti. Je to prostě čajíček, pro ty, co rádi mlsají.

Jarní detoxikaceA teď, chcete dokonalý a rychlý „Detox" organizmu? Je to sice trošku přísnější, ale mně je pak opravdu dobře. Pokud to váš zdravotní stav dovolí, tak se celý den pouze pije 3x denně čaj z Ostropestřce mariánského, který je vhodný zejména pro očistu jater. Ostropestřec mají v každém obchůdku s bylinkami nebo v lékárnách. Samozřejmě celý den pijeme i jiné nápoje, čaje, čerstvé šťávy z ovoce a čistou vodu. Druhý den pijeme 2x denně stejný čaj a přidáme čerstvou zeleninu, která se pojídá bez omezení. Pokud si troufáte i na další den, měl by to být den ovocný. Zase čerstvé ovoce, žádné kompoty.

Pro další jarní očistu se přestěhujeme do koupelny, kdo má vanu naloží se do vody s elixírem, který si připraví z olivového oleje, zázvoru, heřmánku a žlutého melounu. Všechny ingredience rozmixujeme a smícháme s olivovým olejem. Elixír nalijeme do vany a v teplé koupeli vydržíme 10 minut. Poté se osprchujeme vlažnou nebo studenou vodou. V koupelně ještě chvilku zůstaneme. 

A co vlasy, dámy?



Dostaly pěkně zabrat, dusily jsme je pod čepicemi a už volají o pomoc. Vlasová kůra jim dodá vitamíny a osvěží i pokožku hlavy. První si uděláme zábal. Do olivového oleje rozmixujeme 2 oloupané citróny, kostičku droždí a sušený tymián. Tato kombinace obsahuje látky, které vlasům velice svědčí. Olej zahřejeme a vetřeme do vlasů i na pokožku hlavy. Měl by působit ½ hodiny nebo i víc. Pak umyjeme vlasy běžným způsobem, jak jsme zvyklé. Ještě neodcházejte, další lahůdka následuje. První jarní dešťová voda, kterou si nachytáte, i ve městě udělá vlasům velkou radost. Příroda se probouzí. Probuďme vlasy po studené zimě i my. Touto jarní vodou vlasy na úplný konec opláchnu. Můžeme si do vody přidat vývar z listů kopřivy nebo heřmánek.

Věštírna Květy FialovéJeště bych tu pro vás měla koktejl věčného mládí. Přesně tak si to zapsala moje babička ve svém sešitu, který opatruji jak největší poklad. Jenom jsem ho trošku poopravila a přizpůsobila dnešním podmínkám. Počkáme si na první jarní úplněk, který bude 19. 3., v 19:10 hodin. V tomto období se už klubou ze země rostlinky, které budeme potřebovat. Je to Podběl lékařský, Sedmikráska nebo Pampeliška. Můžeme se rozhodnout, kterou bylinu přidáme do elixíru.  Přidáváme pouze jeden druh. Při sběru vždy poděkujeme Matce Zemi za tyto dary. Do mixéru dáme bylinky, šťávu ze zázvoru, semínko kardamomu, kiwi, granátové jablko a borůvky. Ještě do tohoto koktejlu patří - cituji babičku „drobek spadlý od úst malého dítěte“.  Pokud tuto ingredienci neseženete, nic se neděje. Ale kdo máte děti, tak nebude problém drobky ze stolu sebrat a šup s tím do lektvaru. Celé to rozmixujeme ve vodě, v mléce nebo džusu, každý jak to má rád a vypijeme. Před pitím si odříkáme formulku, pěkně nahlas: Děkuji darům přírody za krásu, mládí, energii a vitalitu, které získám vypitím a přijetím tohoto kouzelného nápoje.

Tak a máme co dělat, dámy. Neslibuji žádný zázrak do 2 dnů, ale rozhodně nám nic z toho neublíží a budeme se cítit lépe. Byliny byly a jsou součástí zdravého života, to slíbit mohu. A tak pokud je zařadíme do svého uspěchaného programu pravidelně, tak se určitě zázrak stane. Bude se nám lépe žít a naše pozemská schránka bude krásnější. Pokud fungují tělesné orgány tak, jak mají, odrazí se to i na vzhledu pleti a vlasů.

Přeji úspěšnou jarní očistu.


Vaše kartářka Hanka
Autorka je členkou Věštírny Květy Fialové


Dne 24. 2. 2011 můžete využít on-line bezplatnou poradnu pod tímto článkem - v čase: 12-16 hodin:

(po tomto datu/čase na Vaše dotazy již odpovídáno nebude!)


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
No, bez komplikací to rozhodnutí rozhodně nebude, očekávejte je zejména zpočátku, kdy se věci začnou dávat do pohybu. Držím pěstí.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ano, jistěže máte, chce to věřit a najít v tom něco hezkého, tedy motivaci.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Dcera bude mít velké pochopení, empatii, léčitelské a duchovní schopnosti, které bude po celý život používat.Jediný háček je v tom,že může při tom zapomínat na sebe. Je pod vibrací silného čísla, její život bude zajímavý.
Obrázek uživatelky
profil
Ano, vrátíte se zpět. Sice do nějakého zmatku, ale zvládnete to.
Obrázek uživatelky
profil
Přítel má tento rok štědrý na finannce, budování a investice.Na lásku a stabilní vztah si počká ještě rok a půl. Zdraví dítěte tady řešit nemohu.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles