Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Úklid pomocí sody

14. 10. 2016 | Domácnost
Soda se používá nejen na pečení, ale také při pálení žáhy. V dnešním článku bych se s vámi chtěla podělit i o pár nápadů, jak využít sodu při úklidu vaší domácnosti. Většinu těchto nápadů jsem získala od své prababičky a babičky. Díky sodě nemám plnou poličku všelijakých chemikálií a ušetřím i nějakou tu kačku.

Vyčištění dřezu a baterie:
Octem polijte houbičku, posypte jedlou sodou a vydrhněte dřez a baterii.

Ucpaný odpad:
Nasypte do odpadu 1/2 hrníčku sody, 1/2 hrníčku octu. Nechte alespoň 15 minut působit a poté zalijte konvicí vařící vody.

Odstranění vodního kamene v záchodové míse:
Vysypte balíček jedlé sody do záchodové mísy, přidejte hrníček octu a nechte 15 minut působit. Poté záchod vyčistěte štětkou.

úklid pomocí sodyOdstranění zápachu ledničky nebo odpadkového koše:
Nasypte sodu do mističky a dejte ji do ledničky. Pokud vás trápí zápach z koše, nasypte sodu na dno sáčku do koše. Skvěle funguje, i když ji trošku nasypete do bot nebo botníků.

Odmaštění nádobí:
Nasypte lžičku sody do připravené vody na mytí nádobí. Skvěle se hodí i na připálené hrnce nebo pánvičky, nalijte do hrnce nebo pánve vodu a přidejte trochu sody, nechte chvíli působit a připáleniny by měly jít lehce dolů.

Vyčištění myčky a pračky :
Nasypte do myčky hrníček sody a zapněte program na oplach. Soda myčku vyčistí a zároveň zbaví zápachu. To samé můžete provést i u pračky.

Mastné prádlo nebo prádlo od krve:
Sodu rozmíchejte v teplé vodě, přidejte špinavé prádlo a nechte přes noc působit. Poté už jen normálně vyperte v pračce, funguje i na prádlo od trávy nebo polité červeným vínem.

Odstranění zápachu z koberce:
Posypte koberec sodou, nechte chvilku asi 5 minut působit a poté vysajte vysavačem. Tímto způsobem zbavíte pachu i pelíšek vašeho zvířecího miláčka.


Michaela94 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
používam na pranie a do výlevky
Obrázek uživatelky
profil
Už i má babička používala sodu. Levný a účinný čistící prostředek. Také používám Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkvyzkouším
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkJe proste skvelý pomocník v domácnosti,pravidelne ju doma používame pri upratovaní,čistení všetkého možnéhoSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
- smíchám lžíci sody a lžíci moučkového cukru a vysypu tam kde mravenci chodí. Je to taková rozbuška pro ně a pro nás domov bez nich :-D (nic jiného mi na ně nezabralo)
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles