Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Umění - pozoruhodná výprava za uměním celého světa

17. 12. 2010 | Knižní tipy
Název knihy: Umění
Autor: George Santayana
Nakladatelství: Knižní klub
Rok vydání: 2010
Rozměry: 262 x 310 mm
Počet stran: 612 str.
Cena: 1099,- kč

Zveme vás na pozoruhodnou výpravu za uměním celého světa, při níž si můžete prohlédnout dva a půl tisíce mistrovských výtvarných děl, od jeskynních maleb po moderní malířství a sochařství.

umeniDíla jsou prezentována v chronologickém sledu a v graficky poutavé formě, takže dobře dokumentují vývoj výtvarného umění. Kromě nich zde najdete profily sedmi set nejvýznamnějších umělců a podrobné, fundované rozbory klíčových děl vám přiblíží jejich vize a techniky. Umění je jedinečná a rozlehlá galerie, kterou si můžete vzít domů – užitečná příručka a výpravná publikace zároveň.

- přes dva a půl tisíce děl ukazuje 30 000 let vývoje od pravěku do současnosti
- celosvětový záběr zahrnuje i díla z Asie, Afriky, Austrálie či Ameriky
- více než stovka sochařských výtvorů - z antiky, novověku i moderní doby
- pozoruhodné detaily klíčových obrazů a soch, z nichž mnohé byly pořízeny speciálně pro tuto knihu
- výstižné, podrobné profily sedmi set umělců, doprovázené ukázkami z jejich tvorby
- rozsáhlá, důkladně zpracovaná kapitola věnovaná 20. století, dovedená až do současnosti

Umění je obsáhlý obrazový průvodce dvěma a půl tisíci maleb a skulptur z celého světa od pravěku do 21. století. Umění zpřístupňuje díla srozumitelným, přehledným, a přitom vysoce seriózním způsobem. V chronologickém sledu čtenáři ukazuje, jak vnímat díla, která představují milníky dějin umění, a rozumět jim. Úvodní část knihy stručně objasňuje, jak umělci využívají barev, kompozice, světla a stínu, perspektivy a nejrůznějších médií, aby realizovali své myšlenky. Zřetelně jsou zde naznačeny kroky nezbytné k porozumění dílu, které jde ruku v ruce s potěšením z vnímání artefaktu.

UMĚLECKÁ HNUTÍ A ŠKOLY

Všechna umělecká hnutí, počínaje italskou renesancí až k impresionismu či zcela současnému graffiti, jsou srozumitelně vysvětlena, jsou popsány jejich počátky a vlivy, které na ně působily, styly, techniky a typická tematika. Klíčová díla jsou seřazena do obrazové časové osy, která umožňuje pochopit jejich vývoj a směřování.

PROFILY UMĚLCŮ

Podrobné biografie více než sedmi stovek výtvarných umělců ze všech období a kultur, na pozadí jejich nejzávažnějších děl. Stránky plné ukázek a příkladů slouží k objasnění specifických rysů jejich děl a ukazují také proměny jejich tvorby v průběhu života. Z kontextu dalších informací se vynořuje plastický obraz jejich života, tvorby a doby.

DETAILNÍ POHLED

Celostránkové reprodukce nabízejí 22 zásadních děl počínaje Leonardovou Poslední večeří a konče Křičícím papežem Francise Bacona. Na jejich základě se poučeně rozebírá kompozice, téma a technika děl. Schémata, detaily a ukázky naznačují, k čemu umělec směřoval a jak toho dosáhl. Záměry, metody a charakteristický rukopis umělců jsou z těchto rozborů zřejmé jako nikdy dříve.

TÉMATA

V knize jsou rozmístěna dvojstránková srovnání toho, jak různí umělci zpracovali stejné téma. Oblíbené, a přesto velmi rozmanité náměty, jako třeba láska, válka, práce nebo děti, v této originální galerii ukazují, jak se v různých epochách a kulturách proměňovaly styly a techniky.

MIMOŘÁDNÝ ROZSAH

Ve spolupráci s Bridgemanovou uměleckou knihovnou, která představuje nejobsáhlejší zdroj obrazového materiály z oblasti kultury a dějin umění, vznikl bezkonkurenční chronologický katalog, který přináší to nejlepší ze světového výtvarného umění přímo do vašich domovů.

Redakční konzultant
Andrew Graham-Dixon je jedním z významných kritiků umění a popularizátorů umění v médiích v anglicky mluvícím světě. Byl moderátorem šesti pozoruhodných dokumentárních seriálů o umění natočených stanicí BBC, včetně oceňovaných Dějin britského umění a Renesance a umění věčnosti, a rovněž jednotlivých dokumentárních pořadů o umění a umělcích. Po více než 20 let publikuje každotýdenní sloupek o umění, nejprve v listě Independent a v poslední době v týdeníku Sunday Telegraph. Také napsal řadu knih na různá témata – od středověké malby a sochařství po současné umění.


Tuto knihu Umění koupíte v Knižním klubu, v knihkupectví a na internetových stránkách Knižního klubu.

PetraC
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Umění - pozoruhodná výprava za uměním celého světa:

Umění - pozoruhodná výprava za uměním celého světa
Umění - pozoruhodná výprava za uměním celého světa
Umění - pozoruhodná výprava za uměním celého světa
Umění - pozoruhodná výprava za uměním celého světa
Umění - pozoruhodná výprava za uměním celého světa
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice