Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Umí si Češi správně koupit okna?

27. 10. 2016 | Novostavba
-Komerční sdělení-

Okna patří mezi důležité stavební prvky. Denně je používáme, proto musí být vyrobena z kvalitních materiálů, správnou technologií a zásadní je i odborná montáž. Jak okna vybírat a co je při výběru opravdu důležité jsme si povídali s Petrem Svobodou regionálním ředitelem českého výrobce oken OTHERM.

Jaká okna jsou lepší plastová nebo dřevěná?

Oba typy oken mají své výhody i nevýhody. V současnosti se stále více prosazují i okna hliníková a a dřevohliníková. Je dobré poradit se se značkovým a certifikovaným dodavatelem, který nabízí všechny typy oken. Vysvětlete mu charakter a lokalitu stavby, vaše požadavky na funkčnost oken a na základě konkrétního zadání si udělejte objektivní obrázek. Často radíme zákazníkům s výběrem zasklení, protože to má na vlastnosti oken zásadní vliv. Otázkou je jak co nejvíce využít sluneční teplo, zejména na jaře a na podzim, a jak co nejvíce zabránit únikům tepla v zimě. V poslední době je velkým tématem minimalizace venkovního hluku a zvýšení bezpečnosti bydlení. Dobře zvolená nová okna totiž okamžitě zvýší kvalitu života jeho obyvatel a v neposlední řadě i hodnotu nemovitosti.

plastová okna OTHERMJaká okna si Češi kupují?

Před pěti, deseti lety si mnoho českých zákazníků vyzkoušelo „levná okna a ještě se slevou“. Dodavatelem byl často malý prodejce bez zázemí, který okna prostě někde nakoupil a následně prodal a namontoval. Nejhorší situace byla v době krize, kdy byli zákazníci ve velkém podváděni kvalitou a parametry oken. Jelikož si zákazník velmi těžko zkontroluje kvalitu materiálu a složení okna, stávalo se velmi často, a stále se s tím občas na trhu setkáváme, že zákazník obdržel jiný výrobek, než jaký si objednal.

Pozitivním trendem je, že zákazníci se stále častěji odvracejí od nekvalitních výrobků a neznámých dodavatelů, kteří ještě před pár lety tvořili snad většinu zdejšího trhu. V posledních letech ale dochází k odlivu těchto „nekvalitních“ dodavatelů ve prospěch velkých a stabilních značek.
Značka OTHERM šla vždy cestou opačnou. Máme vytvořenou celorepublikovou síť autorizovaných a prověřených prodejců, kteří zákazníkům skutečně poradí a dodají prověřený výrobek se zárukou parametrů a jeho původu z našich závodů v České republice.

Co je při výběru oken důležité?

Je potřeba myslet na to, že velké rozdíly jsou v kvalitě dodávaných oken, a to platí u všech typů oken. Poznat kvalitní okna není úplně jednoduché a s tím kalkulují i někteří dodavatelé. Špatné je rozhodovat se jen podle ceny nebo se nechat nalákat na „fantastické slevy“. Vyplatí se obezřetnost, kvalita není zadarmo a koupit si například levná plastová okna se už hodně lidem nevyplatilo, často se nás totiž obracejí s žádostí o pomoc.

Věnujme se více plastovým oknům, na co bychom měli při jejich koupi myslet?

Úskalím plastových oken je to, že dovnitř rámů a křídel nevidíte a tak musíte důvěřovat výrobci, že okna odpovídají deklarované kvalitě. Navíc skutečná kvalita se může projevit až po nějaké době. Pokud si koupíte velmi levná plastová okna, můžete riskovat, že půjde o produkt neznámého výrobce, a to může v budoucnu přinést problémy se zárukou i servisem. Už při výběru dodavatele byste měli myslet na to, že okna si pořizujete na desítky let. Potřebu znát skutečného výrobce naštěstí vnímá jako prioritu stále více zákazníků, proto k oknům OTHERM dávají naši odborní prodejci i certifikát původu.

Dodávat tedy plastová okna s rodokmenem?

Dá se to tak říct. Mnoho dodavatelů totiž okna přímo nevyrábí, ale prodává něčí výrobky. V případě oken OTHERM to funguje tak, že pokud by kdykoliv v budoucnu nastal problém s fungováním dodavatele, stačí, když nám jejich majitel zavolá, prokáže se certifikátem a my jako výrobce přebíráme záruční i pozáruční servis. To platí pro všechna okna, která vyrábíme.

Jak se poznají kvalitní plastová okna?

Není to snadné a bez jejich rozřezání to prakticky nezjistíte. Velké rozdíly jsou ve výztuhách plastových oken, které zaručují správnou pevnost a drží tvar oken. Pro dlouhou životnost a barevnou stálost i pevnost svařovaných rohů je důležitá kvalita používaného plastu. Obrovské rozdíly mohou být i v kvalitě kování, které je zásadní pro správnou funkci i těsnění. V letošním roce jsme si dělali ve firmě takový malý test, vzali jsme naše plastové okno a stejně velké okno od konkurence. Jen rozdíl ve váze oken nás překvapil, naše okno bylo skoro o třetinu těžší. Rozdíl byl jak v množství použitého plastu, tak v hmotnosti kovové výztuhy. Naše kování vážilo skoro 20% více. S levnými okny prostě neušetříte. V OTHERMU děláme vše pro to, aby naši zákaznici okna znovu měnit nemuseli.

Děkujeme za rozhovor.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Umí si Češi správně koupit okna?:

Umí si Češi správně koupit okna?
Umí si Češi správně koupit okna?
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
tiež máme nové plastové okná a len dúfaSmajlíkme,že sú kvalitné
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles