Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unesou babičku mimozemšťani?

26. 09. 2015 | Vaše příběhy

Nikdy jsem na nic nadpřirozeného nevěřila, ale když se k nám stavila babička s dědou z Brna, řekla nám, že byla u kartářky, tak jsme se jí všichni smáli a ptali se, co jí čarodějnice předpověděla. Samozřejmě, že nám řekla, že prý bude bohatá, vyhraje velký finanční obnos a že má skvělého manžela. Úplná klasika, říkala jsem si, tohle říká každá kartářka každému. Vzhledem k tomu, že byla dávno šťastně vdaná a peněz měla dost, tak jsme o tom silně pochybovali, že se s dědou rozvede, ještě jednou vdá a bude mít ještě k tomu předpovězeného skvělého a bohatého manžela. „No ale počkejte, to není všechno,“ řekla babička.

Trpělivě jsme čekali, co z ní vyleze. „Prý mě za rok unesou mimozemšťani.“ Cože? Vykřikli jsme všichni naráz. Na mimozemšťany u nás v rodině nikdo nevěřil, ale když to babičce věštkyně předpověděla, tak ji prostě jednoho dne unesou.

„Tak ještě nezapomeň, až tě budou unášet, zanechat tady nějaké dědictví. Mimozemšťani by s tím nic nenadělali,“ řekl můj bratr Pavel a my se dali opět do smíchu. Potom mě babička začala přemlouvat, ať to zkusím taky. Vyjeveně jsem se jí zeptala, co mám zkusit a ona mi řekla, že mám zajít ke kartářce. „To ani náhodou, nikam nejdu. Třeba mi řekne, že mě unesou duchové a já se už nikdy pořádně nevyspím,“ odpověděla jsem jí, ale ona se nenechala odbýt a navrhla mi, že tam zajde se mnou. „No tak jo, ale do Brna nejdu, najdu nějakou tady v okolí,“ řekla jsem a babička s úlevou souhlasila.

Druhý den jsem se na doporučení od známé vydala s doprovodem babičky do nedaleké vesnice, kde prý má své sídlo kartářka. Ve dveřích mě uvítala stará ženská, oblečená samozřejmě do tajemné černé. Podle mě další klasika. Paní Mikéla, jak se jmenovala, nás uvítala do malé místnosti, kde už měla všechno připravené. Hořely všude svíčky a na zdech visely divné kresby.   V tom prostředí jsem měla docela strach, ale Dana se v tom jen vyžívala. „Óoóó, paní, vy jste krásná, vám jednou krása dopomůže k bohatství,“ řekla mi věštkyně a já se dmula pýchou. No, třeba to není tak špatné, jak jsem si myslela. Vzala si moji ruku a pravila: „Jééé, oúú, paní, zde vidím velké zlo, to je špatné, to je špatné...“

„Vidím zde divnou sílu, nadpřirozeno. V jeden žárem rozpálený den vás unesou lidé z vesmíru.“ Tak s tímhle jsem teda nepočítala. To celou moji rodinu odnesou mimozemšťani? Usmála jsem se na babičku a řekla jí, že tam aspoň nebude sama. Věštkyně se na mě ale zle podívala a prý si z toho nemám dělat srandu a vyprovodila nás ven. „Tak co tomu říkáš?“ zeptala se mě babička a já jen kroutila hlavou a ničemu jsem nevěřila.

Ale večer,  když jsem usínala, jsem měla divný pocit. Nemohla jsem spát a měla jsem tak trochu strach. Co když je na tom trochu pravdy? Zavolala jsem babičce a zeptala jsem se jí, kdy ji mají mimozemšťané unést. Prý neví, datum jí prý neřekla. Ach jo, to jsem si pomohla. Pořád jsem si říkala, že je to blbost, že UFO není.

Stejně mě ale přepadával silný pocit a pohlcoval mě strach. Když jsem se pak probudila, rychle jsem se osahala a hledala zvláštní znamení, jestli mě náhodou přes noc někdo neunesl a neoznačil si mě, že si pro mě pak později přijdou. Nikde nic, naštěstí. Další dny se to opakovalo. Kvůli takové banální věci se nevyspím? Tak to teda ne. Rychle jsem šla za kartářkou, ať mi laskavě řekne, že mě nikdo neunese. Ta se mi jen smála a řekla, že můj život čeká ve vesmíru. Super, budu vesmírná žena. Moc jsem ji nepochopila a jela domů. Sakra, co to má znamenat? No, třeba to je znamení, že bude konec světa a někdo mě z vesmíru zachrání, jak to bývá někdy ve filmech. Zkoušela jsem se jakkoli uklidňovat, ale jak se horké dny a dusné noci blíží, mám čím dál víc větší strach.

Stále mně zněla v uších její předpověď o horkém dnu a to je poslední dobou pořád! Jenže potom jsem na to kápla, jak přelstít možné mimozemšťany a babiččin šílený nápad. Jednoduše jí řeknu, ať spí pár dní u nás a ať si s sebou klidně vezme i dědu, aby ho náhodou neunesli místo ní. Ze začátku se jí zjevně nechtělo, ale stačilo ji postrašit, že ten osudný den nastal právě teď a v mžiku byla u mě. Nakonec se žádný mimozemský únos nekonal, ale naopak s jistotou víme, že ke kartářce mě už nikdo nedostane a babiččina návštěva kartářky se zapíše do naší rodinné historie. Prostě babička a mimozemšťan jdou dohromady :) 

Cherrynka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Je neuvěřitelné, kolik lidí je v druhé dekádě třetího tisíciletí ochotno všem těm věštcům, kartářkám a horoskopům nejen popřát sluchu, ale ještě za to platit. Zejména telefonní čísla začínající devítkou jsou zlatý důl a zjevně prosperují, jinak by jich nebylo tolik. No, dokud je poptávka, bude i nabídka. Lidská hlopupost byla vždycky dobrý kšeft a od časů Rudolfa II. se na tom mnoho nezměnilo.
Obrázek uživatelky
profil
pobavila jsem seSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles