Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 1. týden

1. 01. 2019 | Televizní tipy
První týden roku odstartujeme pořádnou dávkou premiérových příběhů ze života. Jedna novinka za druhou vás vezme kolem světa, do divočiny, vodních hlubin, vesmíru, profrčíte historií i odhalíte nejrozmanitější záhady. Na Prima ZOOM si rozhodně vyberete.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 1. týden


31. 12. 20.00 – Krásy Řecka: Ostrovy (Kyklády)

Řecko je země hustých lesů a zasněžených hor, vysokých útesů i holých písčin. Jeho přírodním krásám se vyrovná jedině historický význam. Zažilo první evropské civilizace, zakladatele filozofie i rozhodující bitvy. V tomto seriálu uvidíte pozoruhodné letecké záběry malebných zátok, dechberoucích pohoří, divokých říčních delt, idylických vesniček a starobylých klášterů. Tentokrát se vydáme na pět řeckých ostrovů, kde se znovu setkáme s obyčejnými místními lidmi. Rybáři, mniši, sochaři mají vlastní jedinečný pohled na zdejší historické stavby, posvátná místa, starodávné tradice a kulinářské umění. Zavítáme na Kyklády a vulkanický ostrov Santorini, Dodekany nedaleko tureckého pobřeží, světoznámou Krétu, Peloponéský poloostrov, na který jako první turisté zavítali starověcí Římané, a na Jónské ostrovy v čele s oblíbeným letoviskem Korfu.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 1. týden31. 12. 22.00 – Vesmírný závod 21. století

Začíná nový věk průzkumu a využití vesmíru. Jenže nejambicióznější a nejodvážnější plány na vyslání člověka někam do vesmíru kupodivu mají soukromé firmy založené hrstkou rebelantských miliardářů. Tvůrci tohoto snímku získali exkluzivní přístup do zákulisí společností Blue Origin, Virgin Galactic a Spaceport America. Podařilo se jim odhalit, k čemu skutečně dochází v soukromě financovaných vesmírných programech. Ať už jde o turisty na oběžné dráze, těžbu na asteroidu, nebo dokonce sny o koloniích na Marsu, noví vládci vesmíru odmítají klást své představivosti jakékoli meze. Ale může se to takovým soukromníkům, jako jsou Jeff Bezos, Elon Musk nebo sir Richard Branson, opravdu podařit? Jak toho dosáhnou a jak překonají technické potíže? Jsou jejich nápady vážně geniální, nebo jenom trpí příliš divokou představivostí?

1. 1. 20.00 – Rasputin: Vražda na carském dvoře

V noci 30. prosince 1916 byly na zadním nádvoří Jusupovského paláce v Petrohradě vypáleny tři výstřely, které ukončily život Grigorije Rasputina. Příběh o tomto zbožném tulákovi, z něhož se stal jeden z nejmocnějších mužů Ruska, se ve 20. století stal velice populární legendou. Film líčí okolnosti posledního tragického činu Rasputinova života na sklonku éry carského impéria. Co byl Rasputin zač? Dokázal zázraky, nebo byl obyčejným podvodníkem? Byl léčitelem, nebo sexuálním zvrhlíkem? Sibiřský farmář prostého původu se díky svému charisma a léčitelskému umu vyšplhal vysoko. Dokázal se prosadit až na ruském carském dvoře. Nejen, že měl obrovský vliv, ale dokonce se odvážil varovat samotného cara před následky první světové války. Rasputin se musel potýkat s nekonečnými zástupy nepřátel, kteří ho obvinili z hýřivosti, ze zrady i z toho, že má milostnou aféru s carevnou. Ať už se skutečně stal jejím milencem nebo jen věrným a spolehlivým rádcem, faktem zůstává, že Rasputin měl neobvykle blízký vztah se členy carské rodiny. Jeho tajuplná osobnost nás fascinuje už 100 let. Nedávné historické poznatky přitom odhalily Rasputinův život v úplně jiném, novém světle. Tento dokument zachycuje fantastickou honbu po stopách spiknutí a představuje dosud neznámou tvář jedné z nejznámějších osobností v dějinách Ruska.

1. 1. 23.00 a 23.30 – Svět zvířat III (S oslíkem po svatojakubské pouti; Jak se stát vlkem)

Studentka medicíny Nicol se rozhodne absolvovat s oslem část francouzské trasy svatojakubské pouti, též známé jako via podiensis. Na oslí farmě v Le Puy si vypůjčí oslici a naučí se, jak se o ni starat. Před oběma je 230 kilometrů z Le Puy do poutního města Conques, které chce Nicole zdolat za dvanáct dní. Čekají je francouzský horský Centrální masiv, výstup do nadmořské výšky přes tisíc metrů i prudké kamenité sestupy. Osel je nenáročné, ale tvrdohlavé zvíře. Denně je schopen ujít čtyřicet kilometrů. Cestou přes krajinu potkávají další poutníky. Na pastvinách se setkávají se stády zdejšího vyšlechtěného plemene dobytka, kterému nevadí horské podmínky. V oblasti kdysi žili zubři, dnes se navracejí do obor s tím, že v budoucnu budou vypuštěni do volné přírody. Usazují se tu i vlci, kteří přišli z Itálie. Do Conques, konce Nicoliny cesty, si pro oslici přijíždí její majitelka. Nahlédněte spolu s tvůrci do úžasného světa zvířat v nejrůznějších koutech naší planety.

2. 1. 20.00 – Nejdivočejší Afrika (Okavango: Voda v poušti)

Afrika je zemí velkolepých přírodních krás a odzbrojujících půvabů. Zároveň má skutečně divoké srdce. Tento výjimečný dokumentární seriál oslavuje nejpozoruhodnější prvky africké krajiny a přibližuje nekonečné exotické dálavy zdejší divoké přírody. Naše cesta povede z kolébky civilizace k nejúžasnějším přírodním divům světa. Vydáme se na safari, kde se potkáme s Velkou pětkou ikonických zvířat, odhalíme jejich tajné skrýše a vyletíme vysoko do nebe prohlédnout si krajinu z ptačí perspektivy. Ale protože žádné životní prostředí není odolné vůči změnám, zamyslíme se také nad tím, jaká nebezpečí Africe hrozí. Ať už jde o širokoúhlé letecké záběry nebo křišťálově čisté detaily, divoká fauna a flóra ještě nikdy nevypadaly na televizní obrazovce tak dobře. Špičkový zvuk věrně přibližuje ohlušující řev nezkrotného vodopádu i jemné bzučení a cvakání titěrného hmyzu. Etnická hudba tvoří rytmickou kulisu bohatého a pestrobarevného prostředí. Seriál zkrátka dokonale zachycuje černý kontinent v celé kráse.

2. 1. 21.00 – Malé zázraky přírody

Malé zázraky přírody jsou plné velkolepých příběhů o tom, jakými způsoby nejmenší zvířata přežívají uprostřed nemilosrdné divočiny. Svět je opravdu velký a nebezpečný. Co by se asi stalo, kdybyste se dostali do kůže malého zvířátka? Aby tito drobní hrdinové přežili, vyvinuly se u nich výjimečné schopnosti, díky kterým dokazují neuvěřitelné věci. Tento snímek odhaluje, co znamená být Malým zázrakem přírody – od největšího zvířecího umělce až po miniaturní tvory, kteří nám poskytují ohromné množství dýchatelného vzduchu.

3. 1. 20.00 – Hitlerova kronika (1. díl)

To jste ještě neviděli! Seriál Hitlerova kronika zachycuje každodenní život v Evropě mezi lety 1889 a 1945. Mnoho z těchto působivých záběrů se objevuje na televizní obrazovce poprvé v barvě. Hitlerova kronika je v dnešní době mnohem aktuálnější než většina jiných portrétů a biografií nechvalně proslulého diktátora a vůdce nacistické říše. Vychází z dosud nejrozsáhlejší sbírky archivních materiálů, včetně historických záznamů z ještě nepublikovaných zdrojů. Předkládá Hitlerův život do nejmenších detailů na pozadí a v kontextu společenského dění první poloviny 20. století. To vše doplňuje moderní výklad dnešních historiků. Přesvědčte se na vlastní oči o tom, že snaha ovlivnit politické vnímání světa a narušit demokracii omíláním populistických řečí, falešných zpráv i naprostých lží není nic nového. Sledovat, jak se znovu historie opakuje, je znepokojivý, a přesto zajímavý zážitek.

3. 1. 22.00 – Frank v Austrálii (1. díl)

Frank Cuesta začíná svou cestu v Londýně. Zde žil a pracoval muž, který změnil dějiny zvířat. Změnil především jednu teorii, která nám pomohla lépe pochopit vývoj druhů. Tím mužem byl Charles Darwin a jeho evoluční teorie. V Přírodopisném muzeu v Londýně je uloženo asi 70 milionů druhů. Některé již nežijí, ale některá zvířata se nějak vyvíjela až do dnešního dne, aby přežila. Živočich se přizpůsobuje prostředí, ve kterém musí žít, a mění se podle toho, jak se mění místo. Darwin studoval v Austrálii, jak to s evoluční teorií je, a tak se tam Frank vypraví také. Když se rozdělil superkontinent Gondwana, zůstala Austrálie izolovaná. Její živočichové se přizpůsobili prostředí a na to poukázal Charles Darwin. S Frankem se pokusíme najít zvířata, která nám pomohou pochopit minulost, přítomnost a budoucnost vývoje druhů.

4. 1. 20.00 – Řeky s Jeremym Paxmanem (Řeka Tweed)

Jeremy Paxman má rád přírodu a miluje řeky. V tomto cestopisném seriálu vyrazil po proudu nejkrásnějších a nejvýznamnějších říčních toků Velké Británie: Temže, Tweed, Mersey a Severn. Cestou se seznamuje s lidmi, kteří jsou jejich duší, a poznává kulturní, přírodní, průmyslové i obchodní dědictví na obou březích.

4. 1. 21.00 – Zázračný svět pod hladinou (Hluboko ve vnitrozemí)

Seriál přináší fascinující podmořský svět ukázaný z nejlepších podmořských záběrů a spoustu zajímavých míst oplývajících rozmanitými druhy živočichů i rostlin. Mořští živočichové jsou zajímaví svým zjevem, tvary, pestrostí a barvami. Existuje jich nepřeberné množství druhů, od největších až k těm nejmenším. Korálové útesy jsou zase tropickými pralesy oceánu a patří mezi biologicky nejrozmanitější ekosystémy planety. Žijí na nich tisíce živočišných druhů, od mikroskopického planktonu až po velké predátory. Potápění v noci nebo v jeskyních skýtá neobvyklý zážitek a vysokou dávku adrenalinu. V oceánech žijí největší živočichové naší planety, kteří cestují tisíce kilometrů do bezpečných oblastí s dostatkem potravy. Na lov migrujících sardinek se vydávají delfíni, žraloci i lachtani. Žraloci žili v moři již před 420 miliony lety. Jsou to dokonalí a rychlí lovci. Žralok je na špičce potravního řetězce. Vycítí svou kořist na velkou vzdálenost. Jsou neustále v pohybu, aby se neutopili, nemají plynový měchýř. Některé druhy, jako je žralok citronový nebo lagunový, odpočívají na mořském dně. Dosud známe 512 žraločích druhů. Podstatnou část Země tvoří také písečné a kamenité pouště. Nejrozsáhlejší pouště jsou však pod hladinou moří a oceánů, pokrývají 70 % rozlohy planety. Korálové útesy leží jen v mělkých vodách tropických pobřežních oblastí. Dále od pobřeží začíná pustina tvořená pískem a bahnem, kde přežijí jen ti, kteří se adaptovali na drsné životní podmínky. Přijměte pozvání do neuvěřitelného podvodního světa.

4. 1. 22.00 – Vetřelci dávnověku IX (Nové důkazy)

Tvůrci fascinujícího seriálu Vetřelci dávnověku se v deváté sérii zaměřili na další z nejvěrohodnějších důkazů přítomnosti mimozemšťanů na Zemi. Kdo se vetřel na naši planetu během posledních 75 miliónů let? V nových epizodách se dozvíme více o možných pyramidách vystavěných na Antarktidě, mimozemských prototypech v historii naší planety, slavných vizionářích a o tom, odkud se braly jejich přelomové myšlenky, o příštích vývojových stupních člověka, cestě na Mars a základně na Měsíci nebo o tajných ruských spisech.

4. 1. 23.00 – Záhada křišťálových lebek

Tři křišťálové lebky vyřezané z jednoho kusu v životní velikosti už dlouhých 130 let zamotávají hlavy odborníkům a zaměstnávají představivost veřejnosti. Jsou to starověké podobizny, anebo je to moderní podvod? Původ a údajné schopnosti záhadných lebek se staly zdrojem velkých spekulací a inspirací pro nadšence do všeho paranormálního. Zaujaly i filmaře a tvůrce filmu Indiana Jones a Království křišťálové lebky. Jenže už v roce 1990 se expertka Jane Walshová začala zabývat touto záhadou a objevila několik překvapivých faktů. Dokument je fascinujícím příběhem o vědě, mystice a jednom z největších archeologických podvodů v dějinách.

5. 1. 20.00 – David Attenborough: Zvířecí dynastie (1. díl)

Sir David Attenborough se vrací s novým fascinujícím přírodovědným seriálem. Sledujte skutečné příběhy pěti nejslavnějších, a přesto nejohroženějších zvířat světa: tučňáků, šimpanzů, lvů, tygrů a psů hyenovitých. Každá z těchto zvířecích dynastií hrdinně, s obrovským nasazením, bojuje o život nejen proti svým soupeřům, ale i proti samotným silám přírody. V sázce je všechno: budoucí přežití jejich vlastního druhu.

5. 1. 21.00 – Tajemné kočky (Svět kočičíma očima)

Odměřené. Přezíravé. Zlomyslné. Nebo kamarádské chundelaté koule, které prostě chtějí být milovány? Názory na kočky se různí, ale jedno je jisté: jsou to mazlíčci, kteří se zabydleli v srdcích mnoha lidí. Ale kolik toho o nich skutečně víme? Fascinující seriál Tajemné kočky využívá nejnovější, na zakázku vyrobené technologie a zkoumá každý aspekt života často nepochopeného zvířecího druhu. Podívejte se, jak se pozoruhodné tělo, mozek a smysly kočky vyvíjely v průběhu věků. V minulosti byly kočky dokonalými dravci. V současnosti se naopak z přirozeně samotářského zvířete stal společenský jedinec. Tohle je kompletní průvodce, díky kterému už se na kočky nikdy nebudete dívat tak jako dřív.

5. 1. 22.00 – Civilizace a umění (Druhý okamžik stvoření)

Když se řekne renesance, každému se hned vybaví Itálie. Jenže to není jediná renesance, jakou svět poznal. Velké islámské říše zažily v 15. a 16. století vlastní kulturní rozkvět. K umělecké obrodě na Západě a Východě nedocházelo izolovaně. V Itálii si byli dobře vědomi toho, co se děje za mořem, a naopak. Jedna strana výrazně ovlivňovala druhou a snažila se ji překonat. Seriál nás zavede do papežského Říma, osmanského Istanbulu i mughalského Láhauru nebo indické Ágry. V Římě působil Michelangelo, který vyzdobil velkou kupoli baziliky svatého Petra. Ve stejnou dobu v Istanbulu vystavěl velký architekt Mimar Sinan světlem zalitou Sulejmanovu mešitu. Podívejte se, co spojuje umělecký Západ s Východem. Sledujte, v čem spolu soupeřily. A zjistěte, jak se na základě rozdílných tradic změnila role umělců ve společnosti během období, která následovala po renesanci.

5. 1. 23.00 – Nacistická smrtící komanda (Masové hroby)

Armády nacistické třetí říše zaútočily 22. června 1941 na Sovětský svaz. Během postupu na Stalingrad kráčela v jejich stopách smrtící komanda s úkolem vyhladit všechny židy na dobytých územích. Mezi červnem 1941 a koncem roku 1943 chladnokrevně zavraždila téměř dva milióny mužů, žen i dětí od Pobaltí až po Černé moře. Dokument postupuje chronologicky. Sleduje, jaké pohnutky vedly nacisty k tomu, aby páchali ohavné masové vraždy, které předznamenaly systematické vyhlazování evropských židů v koncentračních táborech. Dozvíte se, proč tato hrůzná kapitola dějin druhé světové války zůstává do dnešních dní zapomenutá. Uvidíte archivní záběry nacistické propagandy natočené v pobaltských zemích, Bělorusku, Rumunsku i na Ukrajině. Uslyšíte vzpomínky očitých svědků veřejných poprav, hrstky přeživších a vůbec poprvé také šokující doznání členů popravčích komand, které se podařilo vystopovat v Německu. Nacistická smrtící komanda jsou pozoruhodný a znepokojivý seriál, který vás strhne a na který nikdy nezapomenete.

6. 1. 20.00 – Nedívej se dolů

Píše se rok 1984 a neohrožený britský hudební magnát Richard Branson zrovna došel k životnímu rozhodnutí – konkurovat aerolinkám British Airways tím, že založí vlastní leteckou společnost. Jenže má jenom jedno letadlo a omezený rozpočet na reklamu. A tak si rychle uvědomuje, že aby jeho aerolinky přežily, musí přijít s velkolepou promo akcí. To, k čemu Branson následně přistoupí, je velice ambiciózní, odvážné a taky trochu šílené. Najme si Pera Lindstranda, jednoho z nejzkušenějších pilotů horkovzdušných balónů na světě, a rozhodne se přeletět přes Tichý oceán. Poprvé v dějinách. A tak začíná řada životu nebezpečných pokusů zlomit jeden rekord za druhým. Každý z nich může znamenat konec fousatého pilota i jeho obchodního impéria. Teprve teď se dostává na veřejnost skutečný příběh o tom, jak se všechno doopravdy událo. V celovečerním filmu Nedívej se dolů nechybí rozhovory s Bransonem a jeho týmem ani dosud nezveřejněné archivní záběry, včetně materiálu natočeného z vnitřku letícího balónu. Je to příběh o odvaze, odhodlání, zoufalství a o obrovském životním triumfu.

6. 1. 22.00 – Síla strojů (Za hranice možností)

Síla strojů je vynikající nový seriál o strojírenství, inovacích a výzkumu. Odhaluje, jak nejvýznamnější technologické vynálezy na moři, na pevnině, na kolejích i ve vzduchu ovlivnily a stále ovlivňují všechno od společenského života a cestování až po obchod a vojenství. Dozvíte se, jak síla strojů změnila historii a určila, kam bude směřovat budoucnost lidstva. Každá epizoda se zaměřuje na jiné téma od rychlosti až po velikost. Vysvětluje, jak došlo k pokroku v oblasti materiálů nebo konstrukce. Ohlíží se za stroji minulosti, nahlíží do budoucnosti a snaží se odhadnout, jak se budou dále vyvíjet. Sledujte cenné archivní záběry, poutavé rozhovory s historiky i experty na technologie nebo strojírenství a odhalte, jak mocné jsou dnešní stroje a jak moc postoupil jejich vývoj. Síla strojů je dokonalý seriál pro každého, kdo má zájem o letadla, lodě, vlaky a náklaďáky nebo přesněji řečeno o ty, které jsou z nich největší, nejlepší a nejrychlejší.

6. 1. 23.00 – Stavba Penangského mostu

Penangský most v Malajsii je nejdelším mostem v celé jihovýchodní Asii. Obří stavba, která se klene nad mořem a dosahuje délky 16,9 kilometrů, se stala výzvou nejen pro Malajsii, ale i pro blízkou Čínu. Vzájemná rivalita mezi těmito zeměmi by mohla konstrukci mostu výrazně urychlit, ale také významně zkomplikovat a zpomalit. Až bude Penangský most dokončen, stane se jediným malajsijským mostem schopným odolat zemětřesení. To však neznamená, že by se během jeho stavby nemohlo nic stát. Inženýrům nezbývá než doufat, že země zůstane aspoň na nějaký čas klidná.

Unikátní dokumenty uvidíte
každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka