Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 10. týden

2. 03. 2015 | Televizní tipy
Tento týden to na Prima ZOOM bude pořádná divočina – půjde o přežití, budete se bát, odhalíme různá tajemství a záhady, vypravíme se do historie i za podivnostmi světa. S Prima ZOOM uvidíte vždycky dále. Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00–20.00 a 20.00–22.00.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit v 10. týdnu?


2. 3. 19.00 – Izolované světy: Příběh přežití (Odděleni od zbytku světa)

Ostrovy odtržené od okolního světa představují pro evoluci něco jako specializované laboratoře. Zatímco některé druhy se v nich vyvíjejí úplně jinak než na pevnině, jiné se musejí přizpůsobit místním podmínkám – a výsledek může být podobně fantasticky neobvyklý. V srdci různých ostrovů se navíc ukrývají zvláštní místa s výjimečnými přírodními podmínkami, které se liší od toho, co je obklopuje. Tyto ostrůvky v nitru ostrovů byly často vytvořeny člověkem, mají tendence se rozšiřovat a ovlivnit podobu celého okolí. Dokumentární seriál Izolované světy: Příběh přežití zve na neobyčejnou expedici.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 10. týden2. 3. 21.00 – Zombie apokalypsa

Jste připraveni na Zombie apokalypsu? Někteří zjevně ano. Seznamte se s obyčejnými lidmi, kteří se ve volném čase věnují přípravám na chvíli, kdy nemrtví ovládnou naši planetu. Zároveň se dozvíte, jak velké vědecké opodstatnění existuje pro tuto krizovou situaci dosud známou jenom z barvitých hororových filmů a seriálů. Zatímco někteří si s oblibou představují, jaké by to bylo, kdyby vyhráli v loterii, hrdinové fascinujícího dokumentárního filmu Zombie apokalypsa se připravují na nejhorší. Patří k nim také Patti, matka dvou dětí, jež své potomky učí, jak se bojuje se zombie. Když ne, věnuje se opevňování vlastního domu a promýšlení katastrofických scénářů všeho, co by se mohlo pokazit. Stejně smýšlí i Matthew. Bývalý instruktor střelby v armádě láduje vlastní sbírku zbraní a promýšlí nové únikové cesty. Budou se mu hodit?

3. 3. 21.00 – Tajemství Mengeleho dvojčat

V roce 2009 se po celém světě rozšířil podivný příběh, který noviny otiskly jako fakt: nechvalně proslulý uprchlý nacistický doktor z koncentračního tábora Josef Mengele, známý také pod přízviskem Anděl smrti, možná uspěl ve své snaze stvořit blonďatou modrookou „nadřazenou rasu“. Jeden historik tvrdil, že má důkazy o tom, že Mengeleho pokusy na lidech nemusely skončit za ploty koncentračního tábora Auschwitz – že jeho snaha o vytvoření dokonalého Árijce pokračovala i po skončení druhé světové války a že Mengele během skrývání v Jižní Americe zaznamenal úspěch. Hluboko v Amazonii v oblasti zahrnující pouhých pár čtverečních kilometrů údajně žilo osm desítek rodin s 38 páry dvojčat, které obcházel německý doktor s mobilní laboratoří. Ten samý doktor prý možná podnikal experimenty na místních ženách. Dokumentární film Tajemství Mengeleho dvojčat se snaží rozlousknout napínavou záhadu a oddělit fakta od fikce.

4. 3. 18.00 – Šílení střelci (Stephen Wright)


Když na sebe čas od času upozorní šílení střelci, přirozenými okamžitými reakcemi na nepředstavitelný, nečekaný a neuvěřitelně násilný sled událostí jsou šok, nevíra a zděšení. Ať už jde o muže, který vystřílel celou vlastní rodinu, nenápadnou zaměstnankyni pošty, jež obrátila zbraň proti svým kolegům a spolupracovníkům, a nebo zákeřného zabijáka policistů – jejich činy nelze omluvit. Díky napínavému dokumentárnímu seriálu Šílení střelci bychom jim ale mohli aspoň částečně porozumět. Šílení střelci nabízej detailní pohled na vyšetřování vražedných událostí, výpovědi těch, co se jich účastnili, a odkrývá pozadí šokujících činů.

4. 3. 20.00 – Záhady přírody III (Mořský rozparovač)


Malý ostrůvek u kanadského pobřeží Sable Island byl dosud rájem zdejších tuleňů. V minulých letech se však ostrov stal pro zdejší tuleně místem, kde na ně neustále čeká hrozná a krutá smrt. Zdejší vědkyně začala na ostrově nacházet zohavená těla mrtvých tuleňů. Vypadalo to, jako by kdosi mladé tuleně doslova stáhl z kůže. Kůže byla roztrhána zvláštním spirálovým způsobem. Vědkyně se obrátila na své kolegy s žádostí o identifikaci predátora, který tímto drsným způsobem tuleně zabíjí. Dlouhou dobu se odborníci z celého světa nebyli schopni dohodnout, jaký predátor za tím stojí, populace tuleňů na Sable Islandu se však stále zmenšovala.

Teprve objev skupiny vědců z Grónska odhalil zabijáka, který stojí za hroznou smrtí tuleňů. Je jím žralok grónský, paryba, která byla dosud považována za líného mrchožrouta atlantických vod. Podvodní záběry ukázaly, že právě tento žralok své oběti, tuleně, zabíjí uvedeným způsobem. Vědci se shodují, že tak, jak v okolí Sable Island ustával rybářský průmysl (vylovení moře), tak se začalo měnit chování žraloka grónského v této oblasti. Úbytek mršin a zbytků z úlovků rybářských lodí donutil žraloky si začít hledat nový zdroj potravy. Tím se stala dosud bezpečná kolonie tuleňů právě na Sable Islandu.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 10. týden4. 3. 21.00 – Krokodýli: Starostliví zabijáci


Film představuje krokodýly nejen jako vychytralé lovce, ale také v roli starostlivých rodičů: krokodýlí matky se o svá mláďata starají déle než tři měsíce. Aby ochránily bezbranná nevylíhlá vajíčka před jinými dravci, nechají si vypomoct od kolih. Tito ptáci totiž obývají stejné prostředí močálů jako krokodýli. Jakmile se mladí plazi vylíhnou, matka je citlivě navede do vody. A začnou se dít věci... Kromě senzačních záběrů ve vysokém rozlišení tento snímek vyniká také tím, že vůbec poprvé zachycuje některé povahové rysy chování krokodýlů.

5. 3. 20.00 – Záhady bitevních polí (Kdo zabil Michaela Wittmana?)

Oblast Normandie je posetá pozůstatky rozhodujících bitevních střetů z roku 1944, kdy se konečně začalo schylovat k porážce Hitlerova nacistického Německa. Normandie se stala i posledním bitevním polem Michaele Wittmanna, který byl nejúspěšnějším tankovým velitelem své doby. Michael Wittmann, přezdívaný Černý baron, zneškodnil 138 spojeneckých tanků. Zemřel 8. srpna 1944, ale jeho skon dodnes provází řada nejasností a záhad. Kdo vypálil smrtící ránu?

Historik Norm Christie se vydal do Normandie přezkoumat důkazy a jednou provždy objasnit, kdo je zodpovědný za smrt Černého barona. V dokumentární mini sérii Záhady bitevních polí musí Christie pečlivě prohledat bojiště ze všech stran i úhlů. Jeho úkol není jednoduchý. Od roku 1983, kdy se Wittmanovy ostatky našly, se k jeho odstranění přihlásila celá řada přemožitelů.

6. 3. 19.00 a 19.30 – Odhalení: Konspirační spisy I (Soudný den; Otrávený ostrov)


Podle některých se za vším skrývá spiknutí. Americká FBI v dubnu 2011 však odhalila tajné vládní dokumenty, díky kterým mohou všichni nahlédnout do pozadí některých nejpopulárnějších konspiračních teorií. První řada dokumentárního seriálu Odhalení: Konspirační spisy se v dvaadvaceti epizodách postupně zabývá možným koncem světa i tím, jestli by se ho světové vlády pokusily společně zatajit, spojitost zvířecího výzkumného centra na ostrově Plum s bývalými nacistickými vědci a podivnými stvořeními vyplavenými na břehy východního pobřeží Ameriky, (ne)existencí živých mrtvých, možným ovládáním lidské mysli, nebo dokonce klonováním lidí, příchodem antikrista a bájným sněžným mužem.

6. 3. 21.00 – Dobrodruh na rybách (1. díl)

Rybář se slabostí pro dobrodružství se domluví všude na světě, používá totiž jazyk, kterému všichni rozumějí. Vždyť rybolovu se věnují zástupci všech známých kultur a společností. A protože vodní plocha pokrývá 70 % zemského povrchu, dobré místo pro rybolov se najde i v tom největším zapadákově. Dokumentární seriál o dobrodružném rybáři, který rád kvůli rybolovu cestuje, tedy zamíří na nejzvláštnější a nejexotičtější místa naší planety. Seriál je úplně jiný než jakýkoli další pořad o cestování nebo rybolovu.

Jeho hlavní hrdina Cyril Chauquet neváhá popadnout nafukovací člun, chytit letadlo a ulovit (a zase pustit) aspoň jednoho zástupce všech druhů ryb z každé řeky, oceánu, jezera i potoka. Dech beroucí záběry vysokorychlostních kamer spolehlivě zachycují příval adrenalinu, který Cyrila zaplaví ve chvíli, kdy svádí souboj s rybou větší než jeho člun – nebo dokonce „úlovkem“ tak velkým, že se role lovce a kořisti nečekaně obrací.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 10. týden7. 3. 19.00 a 19.30 – Pohané a poutníci: Posvátná místa Británie (Zříceniny; Voda)

Velšský básník Ifor Ap Glyn navštěvuje známá i neznámá nejsvatější místa v celé Velké Británii a seznamuje se s jejich neuvěřitelnými příběhy, které pomohly rozšířit křesťanství v anglických zemích. Ifor zjišťuje, že křesťanství se přelilo přes Anglii jako tsunami, která rychle pohltila dosavadní místní pohanská náboženství. Na své inspirující pouti se setkává s rodišti idejí a komunit, jejichž myšlenky jsou nyní rozšířené po celém světě.

Nevyhne se při tom samozřejmě slavným ruinám katedrály St. Andrews, nejvíce zachovalým pozůstatkům římské architektury ve Walesu, válkou zdevastovanou katedrálu v Coventry nebo opatství Whitty Abby v Severním Yorkshire, jež se stalo inspirací pro Drákulu od Brama Stokera. Ať už jde o starobylé svatostánky nebo pouhé „skrýše“ vytesané ve skále, Ifor se v dokumentárním seriálu zamýšlí nejen nad minulostí těchto úžasných památek, ale i nad tím, jaký duchovní odkaz mohou předat také dnešnímu světu.

7. 3. 21.00 – Nejpodivnější zvířata světa III (Podivná jídla)

Obloha nepatří jenom ptákům – některá z nejpodivnějších zvířat na světě nepotřebují křídla k tomu, aby mohla vzlétnout. Létající veverky jsou spíše jako papírová letadélka se zabudovaným padákem. Asijský kapr vystřeluje z vody rychlostí, jež dokáže srazit na zem člověka a zlomit mu nos. Někteří hadi se kromě plazení také vznáší nebo kloužou. A seznamte se s opravdovým upírem – netopýrem, který by bez pití krve nepřežil ani dva dny. V dnešním dílu se podíváme na zvláštní jídelníčky ze světa zvířat.

Orangutan pije svou moč. Pes snědl celý mop. Krajta chce sníst aligátora, ale je to moc velké sousto a břicho jí praskne. Slon pojídá trus, aby si zlepšil trávení. Malé rybky okusují lidem nohy v salónu krásy a zdraví. Plž také dokáže útočit a jedním pohybem chytí žížalu, kterou sní. Opice makak jí vlastní sperma, aby nepoznal alfa samec sexuální styk, který měl s opicí v jeho harému. Krysy jsou kanibalové a žerou se i navzájem. Jedna z nejlepších káv se dělá z trusu obsahujícího kávové bobule…

8. 3. 20.00 – Cesty hrůzy III (Madagaskar)

Ve třetí řadě úspěšného dokumentárního seriálu Cesty hrůzy se šest britských celebrit znovu vydává na jízdu po nejzajímavějších, ale taky nejděsivějších dopravních tepnách na světě. Tentokrát vedou Madagaskarem na konci období dešťů, které zaplavilo cestu bahnem a ohraničilo ji strmými říčními břehy. Nebo krajinou bývalého sovětského státu Gruzie, kde mít dobrodružného ducha znamená způsobit spolujezdci pěkných pár perných chvilek. A taky ve vysokohorských nadmořských výškách Bolívie, jež zaručují dostatek adrenalinu, zábavy a dech beroucích přírodních krás.

Unikátní dokumenty, vysílané v 9. týdnu,
uvidíte každý den od 18:00 – 22:00 na Prima Zoom! 


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka