Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 11. týden

9. 03. 2020 | Televizní tipy
Dokumenty, dokumenty, dokumenty na Prima ZOOM. Vydejte se s Prima ZOOM do světa a poznávejte svět pořádně zblízka.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 11. týden:


9. 3. 22.00 – Planety: Nové obzory (Vnitřní planety)

V průlomovém seriálu z produkce BBC se profesor Brian Cox zabývá výjimečným příběhem naší Sluneční soustavy. Každá z jejích planet zažívá už čtyři a půl miliardy let neuvěřitelné příhody plné úchvatných výjevů a epických dramat. Tato série využívá nejnovější data a poznatky z aktuálních průzkumů vesmíru a v kombinaci s prvotřídními digitálními animacemi odhaluje nepředstavitelnou krásu a vznešenost osmi planet, kterým teprve začínáme rozumět. Pětice epizod se postupně zaměřuje na vznik a vývoj čtyř kamenitých světů nejblíže ke Slunci, kterými jsou Merkur, Venuše, Země a Mars; odhaluje, že náš solární systém kdysi býval domovem ne jedné, ale dvou modrých planet; zkoumá planetu Jupiter, vedle níž jsou všechny ostatní jako trpaslíci; odhaluje dějiny Saturnu; a nakonec se zahledí k nejzazším hranicím naší Sluneční soustavy a ledovým světům hluboko v temnotách na jejím okraji.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 11. týden10. 3. 22.30 – Veterinář z Yorkshiru VII (1. díl)

Čím dál populárnější seriál Veterinář z Yorkshiru se vrací s dobrými samaritány němých tváří, Peterem Wrightem a Julianem Nortonem v hlavních rolích. Peter a Julian pomáhají zvířatům všech velikostí, a přitom pomáhají obvyklým yorkshirským zákazníkům, jako jsou prasata, ovce a krávy. Ale nejen jim! Julian se úplně poprvé setkává se surikatou s vážně poraněným a infikovaným ocasem a musí dát dlahy mláděti alpaky, aby mohlo zase chodit. Peter spěchá ke koni, který se nešťastnou náhodou napíchl na zrcátko od auta. A když se koťátku udělá zle, naléhavá operace odhaluje něco, co Peter ještě neviděl – žaludek plný gumiček do vlasů! Když obětaví majitelé psů svěřují své miláčky do péče veterinářů, emoce jsou vypjaté. Milovaný černý labrador má v tlamě tumor, což znamená, že mu Julian musí odoperovat část čelisti. A Peterovi nezbývá než amputovat nohu roztomilého border teriéra. Ale bude to stačit na jejich záchranu?

11. 3. 21.00 – V zemi tisíce jezer

Příroda v zemi tisíce jezer vytvořila naprosto jedinečný ekosystém, díky kterému se zde dobře daří zvířatům všech velikostí. Mokřady se ale především staly domovem tajuplné husy polní. Překrásný přírodovědný film V zemi tisíce jezer zachycuje unikátní ekosystém finských mokřadů a představuje ohrožený druh husy v celé kráse.

12. 3. 20.00 – Nacistická letadla: Přísně tajné (Továrna v Alpách)

Odhalte v tomto přísně tajném seriálu tajemství vývoje, výroby a skrytých továren v nacistické mašinérii leteckého průmyslu.

14. 3. 22.00 – Beatles: Vznik legendy

Liverpoolskou kapelu Beatles zná každý. Jejich úspěch se ale nezrodil přes noc, jak si všichni myslí. Příběh kapely začíná založením jiné kapely, Quarrymen, kterou založil John Lennon se svými kamarády. Postupně se ke Quarrymen přidávají Paul McCartney a George Harrison. Kapela začíná hrát v dnes legendárním klubu Cavern. Jejich první vystoupení v historii ale proběhlo v roce 1960 na pódiu klubu Casbah Coffee Club. Žádné jiné kapele se nepodařilo ovlivnit hudbu a populární kulturu tak moc jako jim. Beatles. Každý je zná. Ale jak přesně se v 60. letech dvacátého století teenageři z Merseyside stali největšími popovými hvězdami? Dokumentární film Beatles: Vznik legendy se ohlíží za tím, jak díky americkému rock’n’rollu a rhythm and blues vznikl jedinečný hudební styl Mersey Sound a jak se díky tomu stalo z poválečného Liverpoolu jedno z nejživějších, nejhlasitějších a nejznámějších měst světa. Díky jedinečným archivním rozhovorům s těmi, kteří zažili první roky Beatkes v Liverpoolu a Hamburgu odhalíme tajemství prvních kapel jednotlivých Brouků a proč jim trvalo tak dlouho, než se prosadili a dosáhli úspěchu. Sledujte, jak se Beatles propracovali od školních kapel na vysokou, z Hamburgu do klubu Cavern a od skiffle k rock’n’rollu, než konečně vznikl jejich vlastní, unikátní zvuk.

15. 3. 23.00 –Trumbullova kouzla

Douglas Trumbull byl průkopníkem moderních zvláštních efektů. Proslavil se spoluprací se Stanleym Kubrickem na filmu 2001: Vesmírná odysea, Ridleym Scottem na Blade Runnerovi a Stevenem Spielbergem na Blízkých setkáních třetího druhu. Stal se výjimečnou osobností filmového světa. Dokument Trumbullova kouzla přináší fascinující pohled do zákulisí tajuplného světa zvláštních efektů, kterému vládl skutečný mistr.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den
od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !