Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 12. týden

16. 03. 2020 | Televizní tipy
Velký výběr dokumentů na Prima ZOOM. Víme, co vás zajímá, a vše, co chcete vědět, nabízí nejpopulárnější zábavně vzdělávací kanál Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 12. týden:


16. 3. 21.00 – Velké vlakové putování VI (Z Kyjeva do Oděsy)

V dalším pokračování oblíbeného cestopisného seriálu se Michael Portillo, vyzbrojený historickým vlakovým průvodcem a oblečený do typického barevného sáčka, vydává na dvě nezapomenutelné cesty po historických železničních trasách. Tentokrát vyráží z ukrajinského Kyjeva do Oděsy a pak z gruzínského Batumi do ázerbajdžánského Baku. Cestou navštěvuje městečka a vesničky, prohlíží si místní památky a seznamuje se s lokálními tradicemi. A zároveň vypráví poutavý příběh o tom, co se dělo v kontinentální Evropě v roce 1913, kdy se všechno změnilo – krátce předtím, než šel celý svět do války.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 12. týden17. 3. 21.00 – Neviditelná města starověku (Káhira)

Historik Michael Scott se pouští do průzkumu hlubokého podzemí. Díky nejmodernější technologii skenování pomocí laseru a virtuální realitě odhaluje dávná tajemství starověkých měst. Vychutnejte si překrásnou architekturu Káhiry, Athén a Istanbulu v takové podobě, v jaké je s cestovkou neuvidíte.

17. 3. 22.00 – Pohotovost pro exotická zvířata III (Agama)

Ve třetí sérii tohoto fascinujícího pořadu, který je plný zvláštních a nečekaných příhod, se znovu vrátíme na floridskou Pohotovost pro exotická zvířata. Sledujte, jak si doktorka Susan Kelleherová a její tým poradí s mnoha různými naléhavými případy. Mládě klokana potřebuje prohlédnout, králíka sužuje agresivní forma rakoviny, fretce je špatně z čokolády, koza má nateklá vemena… Na nudu si Dr. K rozhodně nemůže stěžovat. A jak vždycky říká: „Cokoli kromě psů a koček. Když se vlezou do dveří, budu je léčit!“

18. 3. 21.00 – Zvířata se zlou pověstí (1. díl)

Představivost lidstva se po staletí vyvíjela díky tomu, že jsme v dětství četli pohádky, které už dlouho stojí u zrodu všeho, čeho se člověk obává a čemu věří. Děsí nás soví houkání a bojíme se zlé moci ropuch nebo čarodějnic. Obětí našeho strachu se stala nevinná divoká zvířata. Nastal čas postavit se strachu tváří v tvář. Tato tajuplná mini série kombinuje kresby malíře Johna Hora, který pracoval na filmových trilogiích Pán prstenů a Hobit, se záběry z přírody. Nabízí úplně jiný pohled na pomlouvané zvířecí druhy a odhaluje nejen jejich důležitou úlohu v přírodě, ale i svůdnou krásu.

19. 3. 21.00 – Válečné projekty Třetí říše III (Hitlerova obří ostrovní pevnost)

Ve snaze vydobýt nadvládu nad celým světem vyžadoval vůdce nacistické Třetí říše Adolf Hitler největší a nejsmrtonosnější zbraně v historii vojenství. Ve třetím pokračování tohoto fascinujícího seriálu se zaměříme na šokující taktiky bleskové války, bezkonkurenční opevnění Normanských ostrovů a Vůdcovu megaponorku – tichý smrtící stroj s potenciálem vyhrát nacistům druhou světovou válku. Důkazy o těchto děsivých zbraních a neuvěřitelných obranných systémech jsou rozesety po celé Evropě, stačí vědět, kde je hledat. Tento historický seriál tak kráčí po stopách týmu odborníků na temné výpravě přes evropské hory, lesy i bývalá industriální centra. Odhaduje svět nacistů, který zůstával několik dekád skrytý před našimi zraky. Každá epizoda kombinuje dramatické herecké rekonstrukce, pečlivě vytvořené digitální záběry a vzácné archivní materiály a odhaluje osobní příběhy mužů, kteří navrhli, postavili a ovládali Hitlerovy fascinující mega zbraně.

19. 3. 23.00 – Orangutaní škola v džungli (1. díl)

Dokumentární soap opera Orangutaní škola v džungli vypráví o veselých příhodách, trumfech i tragédiích tlupy osiřelých orangutanů, kteří se zúčastnili jedinečného lesního vzdělávacího projektu. Ještě o tom neví, ale na tyto zvědavé mlaďochy čekají velké věci. Když se jim podaří úspěšně absolvovat školu, mají možnost žít na svobodě v divočině. Než k tomu dojde, musí si projít mnoha trapnými chvilkami, přežít všechny slzy, špatné nálady i náctileté lásky, kterým se nevyhne žádný dospívající orangutan.

21. 3. 20.00 – Sedm světů, jedna planeta: Ze zákulisí

Zajímá vás, jak vznikal přírodovědný seriál Sedm světů, jedna planeta z produkce televize BBC? Fantastická cesta kolem světa přes sedm světadílů není jednoduchá záležitost. Aby mohl vzniknout tento fascinující seriál, muselo se na něm podílet 1500 lidí, kteří cestovali 499 dnů a strávili 1794 natáčecích dnů ve 41 zemích, aby pořídili 2260 hodin filmového materiálu. Vydejte se s nimi na cestu za poznáním.

21. 3. 22.00 – Watergate (Vloupání)

Aféra Watergate otřásla v roce 1972 Spojenými státy. V době úřadování prezidenta Nixona došlo k cílenému vloupání do sídla Demokratické strany v komplexu Watergate za účelem odposlechu. Poznejte důvody, které k aféře vedly, a jaké měla důsledky. Režisér Charles Ferguson oceněný Oskarem za dokumentární film Finanční krize přibližuje kompletní příběh o konspiračních machinacích, které přivodily pád amerického prezidenta Richarda Nixona.  Historický seriál Watergate  poprvé zachycuje celý příběh o skandálu Watergate od prvních znepokojivých známek Nixonova prezidentství, až po jeho rezignaci a ještě dále. Je to zvláštní, ale navzdory mnoha skvělým knihám a filmům nebyly dějiny a průběh skandálu Watergate nikdy odvyprávěny v kompletní podobě. Fergusonův počin navíc přibližuje Watergate v kontextu složitých společenských a politických otázek, které jsou v současnosti ještě aktuálnější než dříve.

22. 3. 20.00 – Jaguar: Jak se rodí superauto

Tento jedinečný film zachycuje přestavbu Jaguaru XKSS, modelu, který se stal prvním superautem světa. Nenechte si ujít exkluzivní pohled do zákulisí a zažijte opravdové technické dobrodružství. Podívejte se, jak malý tým automobilových umělců 21. století a špičkových inženýrů sestavil Jaguar XKSS od prvního šroubku. Každý fanoušek klasických aut dostane jedinečnou příležitost nahlédnout do nejmodernějších dílen.

22. 3. 23.00 – Krize antibiotik

Každý rok zahyne po celém světě 700 000 lidí. Jejich vrahem jsou zvlášť rezistentní bakterie – mikrobi, se kterými si žádná antibiotika neporadí. Podle nedávné studie může být počet jejich obětí do roku 2050 desetkrát vyšší. Jinými slovy: jestli se nepodaří vyvinout nové silné léky, každý rok zemře až 10 miliónů lidí. Tento dokument odhaluje, jak jsme se dostali do slepé uličky. Je to příběh o tom, jak nedbalost, chamtivost a krátkozrakost zavinily, že antibiotika, která dříve představovala jasný rozdíl mezi životem a smrtí, začínají být naprosto neúčinná. Je to vědecký thriller o zklamaných doktorech v prvních liniích, povstaleckých vědcích, pacientech zápasících se smrtícími nemocemi a diplomatech hledajících recept na záchranu světa.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den
od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !