Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 17. týden

20. 04. 2015 | Televizní tipy
Ukážeme vám ty nejzajímavější hříčky přírody i jedince, kteří touží po setkání se zajímavým zvířetem, představíme Hitlerovy muže, přiblížíme různé záhady a nebudou chybět krásná příroda a roztomilá zvířata. Prima ZOOM – svět se vším všudy. Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00–20.00 a 20.00–22.00.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit v 17. týdnu?


22. 4. 20.00 – Posedlí divočinou (Vlci)

Dvanáctidílný dokumentární seriál kráčí ve stopách odvážných dobrodruhů – obyčejných lidí, kteří se rozhodli splnit si celoživotní sen a setkat se tváří v tvář s nejexotičtějšími a nejplaššími zvířaty na světě. V každé epizodě se k nim připojí specialista v oboru a právě seznámený pár následně vyrazí do terénu, aby se v nejodlehlejších oblastech na světě pokusili aspoň přiblížit k vytouženému zvířecímu druhu. Úkol je přitom nejen fyzicky, ale i psychicky náročný.

22. 4. 21.00 – Hříčky přírody

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 17. týdenNástrojem vývoje je postupná genetická změna, ale čas od času stvoří příroda mutaci, která daného živočicha výrazně změní. Pro lidstvo je nemožné tak šokující změny ignorovat. Muž jménem Fred například žije z toho, že světu ukazuje unikátní tvory, kteří by mohli být nazýváni hříčkami přírody. Dnes jsou to zajímavá zvířata, ale dříve byla považována za zrůdy. Před 100 lety lidé navštěvovali obludária, aby viděli zdeformovaná zvířata. Fred ale svoje zvířata miluje, zvlášť svoje Zlaté holky, jak pojmenoval svého albínského dvouhlavého hada. Tento mazlíček ho stál 22 000 dolarů. Takováto deformace se vyskytuje i u mnoha jiných druhů.

Zdrojem mazlíčků může být například i želví farma, na jedné takové se ročně narodí až 800 000 želv, takže se čas od času objeví dvouhlavý jedinec. Ale o taková zvířata se nezajímají jen Fred a jemu podobní chovatelé, středem zájmu jsou i pro vědce. Vědci například zjistili, že jedno sele mělo dvě tváře díky svým genům, ne kvůli špatnému rozdělení oplodněného vajíčka. Někdy jsou genetické mutace na škodu, jindy zvířatům poskytují výhodu. Pokud jde o prospěšnou mutaci, dědí se a je nazývána evolucí. Ne všechny deformace však vznikají přirozeně, některé jsou výsledkem působení vnějších vlivů. Příkladem toho je výskyt zmutovaných žab prakticky po celém území USA.

Je třeba poznamenat, že to, co ovlivňuje žáby dnes, bude brzy ovlivňovat i nás, takže vědci zjišťují, co způsobilo mutace u žab. V tomto případě jde pravděpodobně o náhodný důsledek používání pesticidů. Lidé ale mají na svědomí i záměrné mutace, je to šlechtění psů či například podpora chování koček bez srsti – na světě jich kdysi bylo jen pár kusů, ale díky cílenému páření se z nich stalo nové plemeno. Novým plemenem je i zakrslá kočka.

K účelovému křížení ale dochází i mezi různými druhy, například na Taiwanu kříží geny ryb a medúz a díky světélkujícímu zbarvení od medúz mohou vědci studovat vývoj embryí ryb. Světélkující ryby si samozřejmě mohou lidé i zakoupit, ale ne všichni vědci s tím souhlasí, protože toto křížení může jednoho dne stvořit i monstrum, a proto by taková zvířata měla být pod dohledem vědců a ne na prodej jako mazlíčci.

23. 4. 20.00 – Hitlerovi muži I (Rudolf Hess – zástupce)

První série Hitlerových mužů má šest dílů, které představují Hitlerovy nejdůležitější spolupracovníky. Každý z nich pomáhal Vůdci během jeho vzestupu k moci a sloužil pekelnému stroji Třetí říše. Důležitou roli v tomto dokumentárním seriálu hraje Norimberský proces, protože se jednalo o vůbec první soud s válečnými zločinci v historii. Mezinárodní tribunál pro válečné zločiny vynesl rozsudky nad hlavními nacistickými představiteli a odhalil světu zvěrstva, která spáchali. Nově objevené archivní materiály nebo rozhovory s pamětníky a členy rodin doplňují prázdná místa v osobních i politických portrétech Hitlerových nejbližších spolupracovníků, kteří se stali strůjci devastace Evropy.

24. 4. 18.00 – Vetřelci dávnověku V (Ďábelská konspirace)


Satan se stal ztělesněním zla. Satan byl známý jako Lucifer neboli Světlonoš. Původně byl jedním z andělů. Satan odmítl respektovat lidi i Boha. Pak byl vyhoštěn z nebe. Také je mu přisuzována role hada v rajské zahradě. Satan chtěl, aby lidstvo bylo hříšné. Ale Satan nemusí nutně představovat jen zlo – objevuje se v obměněných podobách v různých kulturách. Kniha o Enochovi mluví o strážcích neboli andělech, kteří měli komunikovat s lidmi. Strážci si lidi oblíbili a chtěli si brát lidské ženy za manželky a mít s nimi děti. Vůdce vzpoury strážců je podobný Satanovi. Jmenoval se Šemjaza. Nesouhlasí s Bohem a chce žít mezi lidmi.

Údajně sestoupil na Zemi u hory Hermon a přinesl lidem civilizaci. V mayském městě Chichén Itzá se zase nachází chrám, který uctívá boha Kukulkána, což je opeřený had. Údajně sestoupil z hvězd. Podobné příběhy o někom, kdo sestoupil z nebes, aby učil lidi novým věcem, se vyskytují i v jiných kulturách. Například Prometheus v Řecku nebo Virakoča, bůh Inků. Sestoupil na Zemi a je popisován jako nositel světla. Přinesl znalosti lékařství a astronomie a dalších vědeckých oborů. V Egyptě byl třeba bůh Set, který vládl temnotě a chaosu. Vědci se domnívají, že mohlo dojít k mimozemskému souboji a že na něj odkazuje Kniha zjevení. Satan tedy mohl být mimozemská bytost, která ukradla mimozemskou technologii a předala lidem znalosti.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 17. týden24. 4. 19.00 a 19.30 – Odhalení: Konspirační spisy I (Americká válka s mimozemšťany; Cestování v čase)


Máme pro vás další dvě pěkné konspirace. Zamíříme do roku 1941, kdy se odehrál útok na Pearl Harbor. O světových válkách se toho ví poměrně dost, ale podle konspiračních teoretiků začala v únoru 1942 válka s mimozemšťany, o které nikdo nic neví. V noci postihl Los Angeles výpadek proudu a na obloze se objevil neznámý objekt, který se nepodařilo sestřelit. Armáda a vláda přišly s tvrzením, že šlo o balon. Vypálili přitom do něj stovky kulek, které by ho jistě dostaly na zem. V Novém Mexiku v městečku Roswell došlo v roce 1947 k pádu neznámého letounu, který byl popisován jako létající talíř. Vše bylo přísně utajováno a jako zástěrka byl opět použit meteorologický balon.

V tu chvíli už ale unikly informace na veřejnost – popis letounu a také několika malých těl v metalických kombinézách. V následujících 10 letech se odehrál neobvyklý posun v technologiích a nahlášení pozorování UFO se zdesetinásobilo. Roku 1954 údajně v Kalifornii president Eisenhower uzavřel pakt s mimozemšťany, kde získal možnost používat jejich technologie, oplátkou za možnost pokusů na lidech a zvířatech. Vše se údajně odehrává v Novém Mexiku v podzemí pouště Dulce. Má zde být prý 11 mimozemských ras. Poslední střet má být ze září 2012, kdy se v Pacifiku spojilo americké a čínské loďstvo, aby se vypořádalo s mimozemskou hrozbou.

Cestování v čase opět zahájíme v roce 1941, kdy byl znovuotevřen most South Fork. Při té příležitosti vznikla fotografie, do které nezapadá mladý muž s nadčasovým vzezřením. Má sluneční brýle, které se ve 40. letech nenosily, na oděvu má potisk a v ruce cosi jako moderní kameru. Může tedy jít o cestovatele časem? Mnozí konspirační teoretici věří, že technologii cestování v čase vyvíjel nebo možná vyvinul již Hitler. Ke konci druhé světové války mělo vzniknout zařízení „Die Glocke“ (Zvon), které sahalo do výšky 5 metrů. Uvnitř se měla točit červená rtuť, čímž vznikalo intenzivní radiační pole – energetický zdroj zbraní.

Také měl zvon dokázat vytvořit jakousi energetickou bublinu a otevřít bránu v čase. Pokud by měl skutečně možnost cestovat časem, byl by neporazitelný. Zvon byl údajně před koncem války zničen, ale objevilo se několik hlášení o jeho spatření. Navíc se údajně po 20 letech zřítil v Pensylvánii, odkud byl odvezen ke zkoumání. Vše se samozřejmě odehrálo tajně. Důkazy o cestování časem jsou údajně již na egyptských hieroglyfech, které obsahují podezřelé prvky a tvary z naší doby.

Ještě přesvědčivější je tvrzení dvou mužů, kteří v roce 1980 nalezli mimozemské plavidlo v lese. Jeden z mužů se ho dotkl, uviděl bílý záblesk a do paměti se mu promítl jakýsi binární kód. Protože šlo o dva vojáky, měli stejně nastavené hodinky. Po návratu od letounu, který se najednou vzdálil, se jim rozcházely o 45 minut. Zpráva v binárním kódu je navedla na ostrov High Brazil, kde údajně žila dávná civilizace. Datum vytvoření zprávy bylo přeloženo jako 8100.

24. 4. 20.00 – Na Falklandy s Nigelem Marvenem

Nigel Marven představuje spoustu fascinujících zvířecích druhů. Na Falklandy ho ale přivábil především jeden z nejnebezpečnějších predátorů v celém Atlantském oceánu, kterým je kosatka dravá. Nigel se pohybuje po ostrovech v malé helikoptéře po stopě rypoušů severních, lachtanů medvědích, albatrosů a čtyř různých druhů tučňáků. Jako vždy se do všeho pouští osobně – a co nejvíce zblízka! S hravými rypouši se ponoří pod hladinu, sleduje, jak se mladé kosatky učí lovit, a dokonce se sám stává obětí zvědavců, když se za ním vydá celá parta samiček tučňáků.

25. 4. 18.00 – Nazca: Tajemné obrazce

Záhadné obrazce na planině Nazca v jižním Peru znázorňují obrovská mytická stvoření, zvířata nebo pravidelné geometrické tvary. Největší z nich se rozpínají přes úctyhodných 200 metrů. Vědci dlouho spekulovali o jejich významu. Proč tato neobyčejná výtvarná díla vznikla, když se v celé kráse dají ocenit jedině pohledem z nebeské výšky? Někteří dokonce mluvili o teorii přistávacích ploch pro mimozemské návštěvníky. Dokument Nazca: Tajemné obrazce přidává nejnovější forenzní poznatky a dokazuje, že kresby dokumentují změnu klimatu, která z dříve vzkvétající oblasti udělala holou poušť. Je ale skutečně nejpravděpodobnější, že obrazce vznikly jako oběť bohům a prosba, aby seslali na zem déšť?

25. 4. 20.00 – Ostrov plný ďáblů (Mise na ostrově Maria)

Nepříznivé okolnosti vyženou pět tasmánských čertů z jejich bezpečného útočiště. Místo přívětivého prostředí australské rezervace skončí jako trosečníci na ostrově, kde se o sebe musí sami postarat. Zvířata plná života nemají ani tušení o tom, že se jejich druh stal obětí smrtící rakoviny, která už vyhubila 80 procent populace. Jejich vyhnanství je ve skutečnosti ambiciózním plánem na záchranu a pokusem založit „náhradní“ populaci tasmánského čerta na ostrově u pobřeží Tasmánie. Tento dokumentární seriál zachycuje riskantní experiment, jehož protagonisté nikdy sami nelovili, nehledali si úkryt ani nezažili setkání s jiným dravcem. Při sledování jejich dobrodružného zápasu o život čekejte nervy drásající napětí a vzrušení.

Unikátní dokumenty, vysílané v 17. týdnu,
uvidíte každý den od 18:00 – 22:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !