Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 18. týden

1. 05. 2017 | Televizní tipy
Provedeme vás po Zemi i zkusíme najít její sestru. Poznáte nejrůznější zvířata souše i moře. Vydáme se do dávné i blízké historie. Nebude chybět věda ani divadlo. To je váš dokumentární svět na Prima ZOOM.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit v 18. týdnu?


1. 5. 21.00 – Putování Asií: Z Indie do Japonska (Čína a Japonsko: Setkání buddhismu a animismu)


Od úsvitu věků se lidé zamýšleli nad smyslem života. Odpovědi hledali v přírodních živlech. Odtud se postupně dostali ke spiritualitě. Netrvalo dlouho a po celém světě začaly růst chrámy k poctě nejrůznějších bohů a božstev. Jejich základem byla touha posvětit vše svaté. Asie se během několika tisíciletí stala kolébkou náboženství a filozofií. V závěrečném dílu tohoto putování se zaměříme na setkání buddhismu a animismu ve dvou asijských velikánech – v Číně a Japonsku.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 18. týden1. 5. 23.00 – Hledání druhé Země


Vesmírné pátrání po dvojčeti naší rodné planety je jedním z nejžhavějších témat současné astronomie. Ještě před dvaceti lety se zdálo, že v celém vesmíru existuje jediné místo s podmínkami vhodnými pro život. Dnes to ale vypadá, že Země v tom zdaleka není sama. Díky NASA a průlomovým poznatkům získaným prostřednictvím Keplerova vesmírného teleskopu mají astronomové důvod věřit, že tam někde venku se nachází více než 20 miliard mimozemských světů, na kterých je voda v kapalném skupenství – a tím pádem potenciálně i život. Film Hledání druhé Země využívá špičkové digitální efekty k tomu, aby nás přenesl přes celou Mléčnou dráhu na povrch nově objevených exoplanet. A zároveň představuje připravovaný miliardový projekt, který má hledat mimozemský život a druhou Zemi.

2. 5. 20.00 – Evoluce zla (Bin Ládin: Vůdce terorismu)

Dnes se seznámíme se „zakladatelem“ moderního terorismu. Usáma bin Ládin se narodil 10. března 1957 v Rijádu. Pocházel z prominentní saúdskoarabské rodiny bin Ládinů a byl jedním ze zakladatelů teroristické organizace al-Káida. Byl hledán pro spojení s útoky na velvyslanectví v Dar es Salaamu a Nairobi ze 7. srpna 1998, které zabily více než 200 lidí. Byl podezírán z podílu na mnoha dalších útocích po celém světě. Jako mudžáhid bojoval Usáma proti sovětské invazi do Afghánistánu. USA ho obvinily z podpory útoků proti americkým občanům, zejména se jedná o teroristické útoky z 11. září 2001. V prvním rozhovoru pro pákistánské noviny z 28. září 2001 popřel zapletení do útoků i to, že by o nich věděl, a obvinil americkou vládu z podpory Izraele a útisku Palestinců.

Ve své první videonahrávce po 11. září ze 7. října 2001 tvrdil, že „zničením, díky Bohu, nejvěhlasnější budovy byla Amerika zasažena Alláhem v nejzranitelnějším bodě“. Později publikoval nahrávky, na kterých se k útokům přiznává mnohem otevřeněji. Za útoky z 11. září nebyl nikdy právně obviněn. V červenci 2007 vyhlásil senát USA odměnu 25 milionů amerických dolarů za informace vedoucí k jeho dopadení. Od roku 1994 byl bez státní příslušnosti, poté co ho jeho země vyhostila. Dne 1. května 2011 oznámil americký prezident Barack Obama v přímém přenosu televizní stanice CNN, že byl bin Ládin zabit týmem zvláštních amerických sil (Navy SEALS) při cílené operaci ve svém v sídle u Abbottábádu, ležícím v blízkosti pákistánské vojenské akademie, asi sto kilometrů severně od pákistánské metropole Islámábádu.

2. 5. 23.00 – Pohotovost pro exotická zvířata (Zkažená želví vejce)


Doktorka Susan Kelleherová a její tým z pohotovosti pro exotická zvířata poskytují první pomoc vylekaným majitelům exotických zvířat, která potřebují zvláštní péči. Sympatická veterinářka přezdívaná „Doktorka K.“ vlastní a vede jednu z nejvytíženějších pohotovostí pro exotická zvířata v celé oblasti jižní Floridy. Její motto zní: Budu pečovat o všechno, co projde dveřmi, kromě psů a koček! Podívejte se na její neuvěřitelné příběhy v poutavém dokumentárním seriálu.

3. 5. 21.00 – Království rostlin (Život v tropech)


Seriál nejen pro milovníky zelené přírody odhaluje úplně novou dimenzi života rostlin – od těch nejkrásnějších po ty nejbizarnější. Království rostlin se natáčelo celý rok a zkušený britský moderátor David Attenborough díky tomu získal možnost objevit fascinující skrytý svět. A taky nás s ním seznámit. Sleduje cestu rostlin od prvních „krůčků“ na pevnině až do dnešní podoby a současně o nich zjišťuje nová fascinující fakta. V londýnských Královských botanických zahradách, které jsou unikátním mikrokosmem rostlinného světa a kde má zastoupení 90 % rostlinstva na světě, se ukazuje skutečná podstata: rostliny jsou stvoření stejně dynamická a agresivní jako živočichové.

5. 5. 20.00 – Podmořské poklady Nového Zélandu (Northlandské zálivy)


Seriál Podmořské poklady Nového Zélandu se zaměřuje na šest unikátních míst u pobřeží Nového Zélandu a přibližuje každodenní dramata, problémy a triumfy, které místní živočichové zažívají. Obyvateli překrásného exotického pobřeží jsou ikonická kosatka, oblíbení delfíni a obávaní žraloci, ale i nejrůznější méně známé druhy ryb nebo raků. V nejstarších novozélandských přírodních rezervacích jsou sice v bezpečí před nenechavci, ale to neznamená, že mají jednoduchý život. Podvodní svět divů je plný tajuplných i zrádných tvorů. Narazíte tady na dravce s nepředvídatelným chováním i jejich stejně vynalézavou potenciální kořist. Díky tomuto seriálu zavítáte do mělkých kamenitých tůní i hlubokých kaňonů pod hladinou v okolí ostrovů Northland, Goat, Poor Knights, Kaikoura, Open Bay a Steward. A odhalíte hravé i nebezpečné stránky zvláštních tvorů, kteří obývají zdejší bohatý a rozmanitý ekosystém.

6. 5. 20.00 – Amba, ussurijský tygr


Gordon Buchanan vyrazil na východ. Je to nejnáročnější cesta, kterou zatím podnikl. A hledá během ní ussurijského tygra. Jeho cílem se proto stal Přímořský kraj na východním pobřeží Ruska. Je to překrásná a málo známá země, kde žije překvapivě rozmanité množství divokých zvířat: narazíte tady na vlka, medvěda, srnce, sobola, rysa i levharta. Zároveň tady leží největší nepřerušená zalesněná plocha s největší populací tygrů na světě. Gordonovým průvodcem se stává Anatolij Petrov, který tráví v místních lesích hodně času a je jedním z mála lidí, co viděli divokého tygra na vlastní oči (a můžou o tom vyprávět). Pozoruhodný a překrásný film Amba, ussurijský tygr nabízí divákům jedinečnou možnost nahlédnout do života jednoho z nejvzácnějších zvířat a navštívit skutečnou divokou přírodu, které už na naší planetě mnoho nezbývá. Jak Gordonova cesta asi skončí? Osvítí ho duch Amby? Dočká se konečně a bude si moct prohlédnout majestátního ussurijského tygra na vlastní oči?

6. 5. 23.00 – Starověké Řecko: Příběh divadla (Divadlo a demokracie)


Třídílná mini série Starověké Řecko: Příběh divadla z pera klasika dr. Michaela Scotta se zaměřuje na starověké Atény a výjimečný vzestup tohoto městského státu v antickém světě. Zachycuje období od šestého století před naším letopočtem do druhého století našeho letopočtu a to, co se odehrávalo na nejdůležitějším a nevlivnějším místě tehdejšího společenského života: na divadle. Zatímco Atény sehrály jednu z hlavních rolí na středomořském jevišti, Atéňané pravidelně usedali, aby sledovali tragédie a komedie na vlastních prknech, která znamenají svět. Ale jejich hry nesloužily k pouhé zábavě a odreagování. Byly pevně zakořeněné v realitě.

7. 5. 23.00 – Přetížený mozek


Emaily, smsky, živé přenosy, blogy, sociální sítě a tak dále. Příval informací, který v několika posledních letech zaplavil celou naši planetu, se netýká jenom úřadů, institucí a výzkumných center. Dotýká se nás všech, každý den, v profesním i osobním životě. Pokud se člověk nepřestěhuje na nějaký opuštěný ostrov doprostřed ničeho, není před touto informační tsunami úniku. Všude, kam přijdeme, si s sebou přineseme nástroje, díky nimž jsme v neustálém spojení s přáteli, rodinou, kolegy… V podstatě se všemi na Zemi. Co když má ale tento nekonečný proud informací nějaký vliv na naše zdraví?

Co když kvůli němu vznikají nové civilizační nemoci? Vždyť lidský mozek je schopný zpracovat jenom omezené množství úkonů najednou, ale informační společnost tlačí jeho kapacity do extrémů. Existuje nějaký limit, po kterém je už mozek přetížený? Budeme se muset naučit, jak ten nekonečný příval filtrovat? Dokážeme se přizpůsobit? A jsme jediní, koho se to týká? Odborníci z oblastí neurovědy, sociologie a informačních technologií odpovídají na všechny tyto otázky a odhalují, co je v sázce.

Unikátní dokumenty, vysílané v 18. týdnu,
uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !