Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 18. týden

27. 04. 2020 | Televizní tipy
Prima ZOOM má široký dokumentární záběr. Budete cestovat, poznávat zvířata, vrhat se do válečné vřavy, odhalovat tajnosti i zákoutí vědy – to vše na Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 18. týden:


27. 4. 21.00 – Expedice Overland XVIII (1. díl)

Oblíbený dobrodružný cestovatelský seriál, který se natáčí už od roku 1995, se tentokrát vrací k vlastním kořenům. Po vzoru prvních slavných expedic přijal nelehký a velice ambiciózní úkol. Buďte u toho a vyražte na pozemní výpravu z Itálie po území takových politicky neklidných států, jako jsou Afganistán, Írán, Turecko, balkánské země nebo východní Ukrajina. Výprava vede přes Střední Asii a Střední východ a je plná napínavých scén z nebezpečné současnosti složitých, riskantních zemí, ve kterých panuje bouřlivá politická situace.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 18. týdenNová karavana expedice Overland zamíří z Itálie nejdříve přes Rakousko, Českou republiku a Polsko do Běloruska, na Ukrajinu až do Ruska, Kazachstánu, Uzbekistánu, Afganistánu, Íránu, Turecka a dále do Řecka, Makedonie, Srbska, Albánie, Černé Hory, Chorvatska a Slovinska a nakonec se vrátí zpátky do Itálie. Cestou se setkáme s různorodými obyvateli jednotlivých zemí, seznámíme se s jejich zvyky, tradicemi, náboženskými rituály i kulturou. Mezinárodní tým expedice Overland se zároveň musí vyrovnat s byrokratickými překážkami a extrémně citlivou geopolitickou situací: někdy se musí spoléhat na ozbrojený doprovod, čelit teroristickým útokům, povstáním, gerilové válce nebo uzavřeným státním hranicím. Ale jeho i naší odměnou jsou výhledy na panensky krásnou krajinu během ambiciózní výpravy, jakou si nemůžete nechat ujít.

29. 4. 21.00 – Svět velkých koček (1. část)

Díky nejmodernějším technologiím a nejnovějším vědeckým poznatkům vznikla jedinečná mini série z produkce britské BBC. Odhaluje neznámý svět plachých velkých koček a vrhá na něj světlo zvídavých kamer. Filmaři pracovali na Světě velkých koček více než dva roky a navštívili 13 zemí v různých koutech planety. Podařilo se jim najít a natočit 31 ze 40 existujících druhů – tedy více než komukoli před nimi. Hned v první epizodě tak uvidíme kočku cejlonskou, která je nejmenší na světě. V Himálaji se připojíme k osamělému samci irbise, jenž si smutně hledá partnerku.

Dále zjistíme, jak se kočky dokázaly přizpůsobit podmínkám života v takřka jakémkoli prostředí na naší planetě. V Jižní Africe zažijeme noční pronásledování malé kočky černonohé, která potvrzuje pověst nejnebezpečnější šelmy ze všech. V dalekém Mongolsku se nám naskytne vzácný pohled na málo vídaného manula v domácím prostředí ve společnosti koťat, ale i na lovu, jak číhá na nic netušící kořist a vypadá při tom jako nehybný kámen. Další část se zaměřuje na vědce, kteří mají možnost studovat velké kočky tak detailně jako nikdy dřív. Dozvíme se o jejich přelomových objevech, jako jsou nové poznatky o nejrychlejším suchozemském zvířeti nebo kočičí komunikaci. Svět velkých koček se konečně otevírá přímo před našimi zraky.

30. 4. 21.00 – Válečné projekty třetí říše IV (Hitlerovy válečné vlaky)

Oblíbený historický seriál Válečné projekty Třetí říše se vrací a odhaluje další utajené pozůstatky některých z Hitlerových nejambicióznějších projektů. Vypravuje příběhy jejich konstruktérů a prozrazuje, jak tyto neuvěřitelné projekty navždy změnily způsob, jakým se vedou války. Dramatické herecké rekonstrukce, digitální záběry, vzácné scény z archivů a osobní svědectví se proplétají každou z nových epizod. Dva díly se věnují impozantní síti nacistických železnic, která byla zřejmě největším válečným projektem Třetí říše.

Prozkoumáme síť, jež umožnila rozšíření nacistických ambicí a nadvlády po celé Evropě a ještě dále. Podíváme se na Hitlerův osobní vlak, obrovská depa a motory, které překonávaly rekordy. Nevyhneme se ani nejzlovolnějšímu úkolu, který železnice plnila – realizaci konečného řešení. Další epizody se zaměřují na nacistickou obrannou linii, jež se táhla přes celou Itálii a zpomalila postup Spojenců, revoluční nacistické letectvo Luftwaffe nebo Hitlerovu obrovskou arktickou pevnost v Norsku. Kromě toho zjistíme, jak fungovala geniální mašinérie nacistické propagandy stvořená Josefem Goebbelsem a pokusíme se odhalit, jak to, že se Hitlerovi podařilo vymýt mozky celému německému národu.

2. 5. 20.00 – Nespoutané Rumunsko

Nespoutané Rumunsko je celovečerní dokumentární film, který oslavuje dechberoucí přírodní krásy a okouzlující různorodost zvířecích obyvatel této fascinující východoevropské země. Vysoká pohoří, prastaré lesy a širé mokřady nabízejí dokonalý domov mnoha ikonickým zvířatům evropského kontinentu. Medvědi, vlci a rysi se volně prohánějí po zalesněných svazích Karpat. Pelikáni vzlétají k nebesům z větrem bičovaných vod dunajské delty. Nespoutané Rumunsko odhaluje, jak se místní zvířata přizpůsobují různým ročním obdobím a že zvlášť důležitou roli v jejich životech hrají hluboké rumunské lesy.

Ty společně s rumunskými mokřady patří k jedněm z posledních pevností divokého zvířectva v Evropě. Jenže to se může změnit. Poslední kousky divočiny na našem kontinentu jsou v ohrožení. Kvůli ilegální těžbě dřeva dochází pomalu, ale jistě ke zhoubné erozi. Nepovolený lov a rybolov můžou zdecimovat celé druhy a navždy zničit křehkou rovnováhu, která panuje mezi zvířaty a prostředím, kde žijí. Naštěstí ještě není všechno ztraceno. Ve snaze zachytit ohrožené půvaby nespoutaného Rumunska filmaři spolupracovali s několika organizacemi na ochranu přírody i národními parky, které bojují za zachování rumunského přírodního bohatství.

2. 5. 22.00 – Černé operace: Odtajněno (1. díl)

Za zavřenými dveřmi americké vlády se ukrývá temný svět přísně tajných projektů, které nazýváme černými operacemi. Jeho každoroční rozpočet dosahuje závratných 90 miliard dolarů. Kromě armády a typických výdajů na obranu země jdou tyto peníze také na tajné operace, které probíhají za hranicemi Spojených států amerických a které se týkají domácích i cizích cílů. Moderátorem této vzrušující mini série je jistý bývalý agent CIA, jenž s pomocí investigativních novinářů, specializovaných výzkumníků a tajných vládních zdrojů poprvé odhaluje podrobnosti, technologie, výbavu i mise v zákulisí černých operací z nedávné minulosti – přičemž mnohé z těchto operací zůstávají stále aktivní až do dnešních dní. Zjistěte nečekané podrobnosti o tajných misích, jakými způsoby se na ně elitní týmy připravují a s jakými výsledky je plní, jakou techniku přitom používají, kde leží jejich základny a ještě mnohem více při sledovaní odtajněných černých operací.

3. 5. 22.00 – Lidé a stroje (1. díl)

Díky obrovským strojům je dnes možné během několika dní nebo dokonce hodin dokončit práci, která by jinak zabrala stovkám dělníků několik dlouhých měsíců. Řídí největší a nejsilnější stroje v Německu. Díky odvaze a jisté ruce ovládají několikatunová zařízení s přesností na milimetry. V každé epizodě seriálu Lidé a stroje uvidíme největší mašiny z různých průmyslových odvětví, které konstruují tunely, pracují na stavbách, železnicích, v povrchových dolech, během demolic nebo v lesnictví. V akci uvidíme nejen je, ale i jejich řidiče. Co potřebují muži a ženy, kteří chtějí řídit největší stroje v Německu, a jak se taková mega monstra vlastně vyrábějí? Německé strojírenství je vyhlášené po celém světě. Tento seriál prozrazuje proč. Nahlédněte do jeho zákulisí a seznamte se s inženýrstvím na nejvyšší úrovni.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den
od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !