Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 2. týden

9. 01. 2017 | Televizní tipy
Projedeme se světem, zavítáme do historie, nebude chybět odhalování záhad a moře dalších příběhů. Užívejte si světa s Prima ZOOM.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit v 2. týdnu?


9. 1. 21.00 – Vlakem napříč Austrálií (Sunlander)


Vydejte se Vlakem napříč Austrálií ve stejnojmenném seriálu a železnice vás odmění nejdivočejší přírodní scenérií. Australská železnice vede širokými dálavami, stala se průkopníkem pokroku i symbolem dějin a je spjatá s životy svérázných osobností. Cesta Vlakem napříč Austrálií vede po trasách Indian Pacific, Sunlander a Ghan od severu k jihu, východu k západu a podél tropického pobřeží Queenslandu. Tyto tři velmi odlišné trasy se staly dějištěm tří různých příběhů. Každý je okořeněný zajímavostmi z místní historie, nabízí možnost nahlédnout do bouřlivé minulosti stavby železnice a přímo před očima odhaluje nespoutané půvaby australského vnitrozemí. Speciální letecké záběry a intimní portréty spolehlivě zachycují veškerý šarm nejúžasnějších cest Vlakem napříč Austrálií.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 2. týden10. 1. 20.00 – Hřbitov gladiátorů

Gladiátoři jsou už několik let legendárními postavami starověkého světa a hrdiny hollywoodských velkofilmů jako Spartacus nebo Gladiátor. Jenže naše znalosti o nich byly celou dobu založené čistě na odborných spekulacích – až doteď. Tvůrci snímku Hřbitov gladiátorů získali exkluzivní přístup k největšímu archeologickému výzkumu spjatého s gladiátory. Jeho výsledky odhalují, jak gladiátoři skutečně žili, bojovali a umírali. Hřbitov gladiátorů nevychází z žádných odhadů a spekulací, ale stojí na pevných základech moderní forenzní vědy.

10. 1. 22.00 – Martin Clunes: Síla koní

Život Ronna a Bruce, dvou clydesdalských koní, by nemohl být lepší. Jsou dobře krmeni, je o ně postaráno, a tak jim jeden den bezstarostně ubíhá do dalšího. Jenže netuší, že je čeká změna a že si budou muset živobytí pořádně odpracovat. Před padesáti lety se sice zdálo, že koním jako pracovní síle odzvonilo, ale dnes se ukazuje, že na různých, někdy těžko přístupných místech po celém světě našli pro sílu koní využití. Ať už uprostřed lesů a na farmách, ve vinicích, nebo dokonce ve městech jsou tato skvělá zvířata znovu v postrojích a dokazují, jak obrovskou mají cenu. Koně nepotřebují žádné drahé, neekologické pohonné hmoty a nevypouštějí jedovaté zplodiny. V dokumentárním filmu Martin Clunes: Síla koní uvidíme, jak Martin připravuje Ronna a Bruce na práci na farmě. Staneme se svědky toho, jak se v Evropě i Americe koně znovu vracejí do módy.

11. 1. 20.00 – Tajga


Díky velkému nárůstu v těžebním průmyslu se Mongolsko může pochlubit jednou z nejrychleji rostoucích ekonomik na světě. Mezi lidmi a přírodou kvůli tomu vznikají nové vztahy a tradiční hodnoty předků se mění a vyvíjejí. Stejně jako většina mongolských nomádů je Purevjav lovcem. Zlákán vidinou snadného výdělku se rozhodne chytit několik vlčat, vychovat je, a až dorostou, prodat jejich kožešinu. Jenže stařec si záhy uvědomuje, že znesvětil posvátné spojení člověka s přírodou. Přímo před našimi kamerami proto učiní rozhodnutí, které už nelze vzít zpět.

13. 1. 22.00 – Svědci paranormálních jevů III (Exorcista)

Katolický kněz Vince Lampert byl požádán biskupem, aby převzal po zesnulém knězi službu exorcisty v Indianě. Lampert do té doby věřil, že posedlost ďáblem existuje jen ve filmech. Byl vyslán do Vatikánu za významným exorcistou, který ho měl ve vymítání ďábla vyučit. Jednou z prvních rad, které mu dal, bylo, že dříve než přikročí k vymítání, musí se přesvědčit, zda u dotyčného nejde o duševní poruchu. Vymítání se musí konat vždy jen na vysvěcené půdě. Lampert se zúčastnil asi čtyřiceti vymítání a osvojil si triky démonů. Posedlí ďáblem hovořili neznámou řečí, jejich hlas měl hlubší tón, objevovala se jim pěna u úst, měli křeče a třásli se.

Někteří dokonce levitovali. Lampert studoval i démonologii a dozvěděl se, že každý z démonů má své jméno a zastupuje jeden smrtelný hřích. Po vyučení se vrátil do USA a v roce 2006 byl povolán domů k ženě, která se již patnáct let cítila divně. Když ji postříkal svěcenou vodou, vrhla se na něj. Uvědomil si zásadu o vysvěcené půdě a našel si k vymítání kapli. Při vymítání zjistí, že žena má v sobě více démonů. Nakonec je donutil, aby mu řekli své jméno a opustili ženino tělo. Z Lamperta se stal skutečný exorcista. Je to vůbec možné?

13. 1. 23.00 – Hangár 1: Akta UFO II (Extrémně blízká setkání)

Dva chlapci jedou na bývalou raketovou základnu. Jejich cílem bylo projít si celý objekt. Když přelezli plot a byli u jedné z budov, zahlédli modrá světla. Světlo je na nějaký čas znehybnilo. Chlapci se ale k zážitku nejdříve nepřiznali. Další zážitek vypráví žena, která se svým synem viděla nad domem létající talíř. V této oblasti nahlásilo UFO v ten den více lidí. V roce 1962 si žena jménem Jane vyrazila s mužem na lov králíků. Měla s sebou fotoaparát. V lese narazila na létající talíř, a tak ho vyfotila. Jane pak vyprávěla, že měla v noci problémy spát, viděla červená světla a zdálo se jí, že je obklopena postavami. Další svědek, farmář, vypráví o svém setkání. Nad jeho farmou se vznášelo obdélníkové UFO.

Z talíře se na něj snášely světelné kuličky. O mnoho let později se svěřil Mufonu. V roce 1977 viděla skupinka teenagerů tři světla na obloze. Dvě náhle zmizela, ale jedno letělo k nim. UFO je z blízka pozorovalo a pak odletělo. V roce 1945 v Missouri zahlédli dva dospívající bratři UFO. Nad jejich garáží se snášel létající talíř. V talíři seděl pilot, který vypadal jako normální člověk. Jedna z hypotéz hovoří o tom, že to byl člověk, který cestoval v čase. Další příběh vypráví člověk jménem Ken. Když jel po silnici, začalo ho sledovat UFO. Poté na jeho auto vyslalo paprsek. Když paprsek přestal, uviděl dva velké a tři malé mimozemšťany. Mufon se snaží ověřovat věrohodnost svědků. Tito výše zmínění byli vyhodnoceni jako důvěryhodní. Ze svého vyprávění neměli žádný prospěch. Co na to vy?

14. 1. 20.00 – David Attenborough: Velcí ptáci


David Attenborough uvádí tento zvláštní film o nejpodivuhodnějších ptácích na světě, kteří nikdy nelétali, a ani nikdy létat nebudou. Seznamte se s kickboxery kiwi, tajemným emu nebo obrovitým vyhynulým sloním ptákem z Madagaskaru. Tito tvorové se zdánlivě ptačími mozečky jsou zvláštní a zároveň úžasní, působí jako šašci v říši zvířat. Ale za jejich legračními výrazy se často skrývá rozčilení, někdy i zloba, a především nesmírná vůle k přežití.

14. 1. 21.00 – Za smrtícími hady s Nigelem Marvenem (Malajsie)


V pokračování akcí nabitého seriálu Nigel Marven odpočítává ze seznamu deseti nejvíce smrtících hadů, na které narazil ve čtyřech koutech světa. Na rýžových políčkách v Indii, v hlubokých džunglích Malajsie, pod spalujícím sluncem australské pouště i uprostřed bohatě zelených polí v Anglii se Nigel Marven setkává s neuvěřitelně zajímavými hady i mnoha dalšími fascinujícími zvířaty. Navštěvuje hadům zasvěcené chrámy, setkává se s kmenovými lovci hadů, a přitom nepřestává hledat hluboko dole v trávě i vysoko ve větvích stromů smrtící plazy, kteří jsou hlavními hrdiny jeho seriálu.  

14. 1. 22.00 – Pohanský Kristus


Na naší planetě žijí dvě miliardy křesťanů. Tvoří asi třetinu celé populace lidstva. V centru jejich náboženství stojí Nový zákon a příběh o zrodu, životu a smrti Ježíše Nazaretského. Pro křesťany představuje toto psané slovo pojivo, které spojuje víru s jejími následovníky. Co by se však stalo, kdyby bylo možné prokázat, že žádný Ježíš nikdy nebyl? Co kdyby existoval důkaz, že každý obrat Nového zákona – základního kamene křesťanství – vychází z mýtů a metafor? Právě těmito otázkami se zabývá dokumentární film Pohanský Kristus. Úspěšný spisovatel Tom Harpur zjistil, že Nový zákon je celý založený na egyptské mytologii, Ježíš Kristus nikdy nežil a že text měl být ve skutečnosti odjakživa chápán a čten jako alegorie.

Teprve zakladatelé církve přesvědčili svět, aby bral Písmo doslova. Podle Harpura tím zásadně chybovali a je to také důvod toho, že křesťanství v dnešní době stagnuje. Proti Harpurově kontroverzní teorii se staví věřící učenci dr. Ward Gasque a dr. Stanley Porter. Ti tvrdí, že fakt, že je Ježíš skutečnou historickou osobností, se nedá popřít. Zároveň vyloženě nesouhlasí s Harpurovým pohanským výkladem původu křesťanství a nabízí mnohem víc biblický pohled na věc. Snímek Pohanský Kristus zachycuje fascinující diskuzi ve snaze dát Svaté knize nový život a obohatit svět o více spirituální formu víry.

14. 1. 23.00 – Záhada 13 kostlivců

Nedaleko německého města Naumburg došlo k neuvěřitelnému nálezu. Neolitické hroby odkryté v místním lomu odhalily těla tří žen, dvou mužů a osmi dětí. Ležela tam tiše a bez hnutí dlouhých 4 500 let, některá z nich propletená v láskyplném objetí. Proč všichni zemřeli ve stejnou dobu? Stali se snad oběťmi násilného činu? Co byli zač a jak jejich strašlivé drama proběhlo? Na všechny tyto otázky hledá odpovědi dokumentární film Záhada 13 kostlivců. Ať už budou odpovědi na Záhadu 13 kostlivců jakékoliv, archeologové mají jasno: díky možnostem dnešních moderních technologií nebudou tito kostlivci nikdy zapomenuti.

Unikátní dokumenty, vysílané ve 2. týdnu,
uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !