Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 21. týden

22. 05. 2017 | Televizní tipy
Prima ZOOM si poradí se zlem i vaší pekelnou kočkou, odhalí mamutí tajemství a spoustu dalších záhad z přírody, oceánů, historie, vědy i vesmíru.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit ve 21. týdnu?


23. 5. 20.00 – Evoluce zla (Saddám Husajn)


Saddám Husajn Abd al-Madžíd al-Tikrítí byl iráckým prezidentem v letech 1979–2003. Jméno Saddám znamená „ten, kdo vzdoruje“. Když se Saddám narodil, Irák byl konstituční monarchie, které vládla cizí dynastie – rod Hášimovců. Ti pocházeli z dnešní Saúdské Arábie. Doba, kdy byl druhým mužem Iráku, představuje jeho nejlepší dobu v politice, za deset let se mu podařilo vybudovat z Iráku moderní stát s vyvinutým průmyslem a relativně vysokou životní úrovní. Byl dáván za vzor ostatním arabským státům. Pak se ale něco zvrtlo. V průběhu invaze do Iráku vedené v roce 2003 Spojenými státy byl Saddám zbaven moci a označen za válečného zločince. Saddám Husajn se u soudu hájil sám. Dne 5. listopadu 2006 byl shledán vinným a odsouzen k trestu smrti oběšením. Rozsudek trestu smrti oběšením byl vykonán dne 30. prosince 2006 při východu slunce okolo 6:00 hodin místního času. Údaje o přesném čase popravy se však rozcházejí. Dne 31. prosince byl pohřben v rodném Tikrítu. Poznejte příběh tohoto rozporuplného muže.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 21. týden23. 5. 22.00 – Má pekelná kočka IV (1. díl)

Zábavný seriál Má pekelná kočka se vrací s novou várkou epizod okupovaných ďábelskými mazlíčky, kteří s gustem trhají vztahy a životy svých majitelů na kusy. Kočičí specialista Jackson Galaxy pomáhá zoufalým nešťastníkům zpacifikovat divoké kočky a v každém dílu názorně ukazuje, co je špatně a jak správně na to. Seznamte se s párem, který musel kvůli problémové kočce odsunout plány na rodinu. Podívejte se, jak kočka Jen rozdělila nejbližší přátele. Ať už je chyba ve zvířeti nebo jeho majitelích, spolehněte se, že Jackson Galaxy pomůže, nejlépe jak může!

24. 5. 20.00 – Mamut: Tajemství z ledu


Díky klimatickým změnám a globálnímu oteplování se dovídáme stále více o prapodivných tajemstvích minulých obyvatel naší planety. Permafrost taje a na světlo světa se vrací dávno pohřbené ostatky mrtvých mamutů. Někdy to jsou kosti, jindy kompletní těla dosud uložená ve „věčném“ ledu jako v nějakém obrovském mrazáku. Vědci postupně odhalují další a další tajemství stavby těla pravěkých mamutích obrů a jejich životního stylu. Film Mamut: Tajemství z ledu představuje všechny nové poznatky pěkně pohromadě a s využitím digitálních triků poprvé po deseti tisících letech znovu přivádí mamuta k životu. Čas přitom běží neúprosně dopředu.

24. 5. 22.00 – Vteřiny od kolize (Rotterdamský přístav)

Seriál Vteřiny od kolize nabízí pohled do zákulisí složitých přístrojů, díky kterým náš svět běží jako hodinky. Každá epizoda se věnuje klíčovým moderním vynálezům, které umožňují přesně a bezpečně dokončit složité úkoly a procesy v potenciálně nebezpečném prostředí. Ať už pracují v největším evropském přístavu Rotterdam, na jedné z nevyšších těžebních plošin Troll A v Norsku nebo uprostřed shonu na letišti Stansted v Anglii, tyto geniální vynálezy a technologie brání naprosté katastrofě. Čas nezadržitelně ubíhá, a tak je neustále dělí jen pouhé Vteřiny od kolize.

26. 5. 22.00 – Aerotoxický syndrom

Tento film je prvním investigativním dokumentem svého druhu o odvrácené straně dopravního létání. Zabývá se záhadnou smrtí britského pilota, těžce zraněnou letuškou a dalšími záhadami. Zaměřuje se na pomalou intoxikaci nebezpečnými chemickými látkami pocházejícími z tryskových turbín moderních letadel. Většina lidí si neuvědomuje, že vzduch na palubě proudových letounů přichází do kabiny nefiltrovaný. Vzniká podezření, že tyto látky mohou způsobit nevratné poškození nervů. Vědci, lékaři, inženýři a posádky letadel podávají ohromující svědectví o škodlivých účincích na zdraví, které byly doposud opomíjené. Očití svědci a oběti vypráví o vlivu toxického vzduchu, který dýchali na palubě, a který ovlivňuje zdraví a mění jejich životy navždy. Zatímco představitelé průmyslu a politici stále důrazně popírají existenci ‚Aerotoxického syndromu‘, interní dokumenty a studie odhalují varovné zprávy: každý, kdo vstoupí na palubu letadla, podstupuje závažné zdravotní riziko. Tento dokument konečně staví tento problém do středu pozornosti, kterou si zaslouží.

27. 5. 23.00 – Kanibalové doby kamenné

Rok 2009, malá vesnička Herxheim na jihu Německa. Mezinárodní tým archeologů odkrývá 7000 let starý masový hrob, ve kterém leží až tisícovka mrtvých těl. Vědci jsou v šoku. Naleziště není „běžným“ neolitickým pohřebištěm, jak se původně předpokládalo, ale místem ohavného vraždění. A ještě ohavnějšího kanibalismu. Tento film odhaluje jedno z nejbrutálnějších období dějin lidstva. Je Herxheim jen hrozivou výjimkou, nebo odrazem tehdy běžného života? Byl kanibalismus našich raných předků běžně přijímanou praktikou?

28. 5. 23.00 – Čínská extrémní železnice

Toto je příběh o výstavbě železnice v jednom z nejextrémnějších prostředí na světě. O pokládání více než tisíce kilometrů kolejí v divočině odříznuté od světa. O výstavbě sedmi tunelů a 675 mostů v nadmořských výškách, kde se skoro nedá dýchat. 140 tisíc dělníků a pět tisíc zdravotníků zápasilo den co den s výjimečně těžkými přírodními podmínkami, aby dokončilo stavbu čínské extrémní železnice z Čching-chaje do Tibetu. Železnice, která nemá ve světě obdoby!

Unikátní dokumenty, vysílané ve 21. týdnu,
uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !