Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 21. týden

18. 05. 2020 | Televizní tipy
Vyberte si z široké palety dokumentů na Prima ZOOM. Ať už chcete poznávat historii, krásy naší planety, zákoutí vesmíru, skrytá tajemství, fascinující vědu nebo jen žasnout nad roztomilými zvířaty, vždycky můžete přepnout na Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 21. týden:



21. 5. 20.00 – Síla Hitlerovy propagandy (Rozený vládce)

Osudného dne 30. ledna 1933 se Adolf Hitler stal kancléřem Německé říše a začal budovat nový národ. Před nacisty stála jedna z posledních překážek: jak donutit běžné Němce, aby podpořili Hitlerovu vizi? Seriál odhaluje, jak se celé Německo nechalo svést na scestí nacismu. Přesvědčila je výjimečně působivá architektura, geniální technické inovace a záludná propaganda. Je neuvěřitelné, že se malé extremistické politické straně pod vedením neúspěšného malíře podařilo pobláznit celý národ. Němci podlehli všeobecnému klamu – o původním Volkswagenu jako lidovém autě pro všechny, nikdy nerealizovanému Hitlerově snu o Germanii, hlavním městě celého světa s obrovskou shromažďovací síní, která pojme 150 tisíc lidí, nebo velkoleposti berlínských olympijských her zachycených na film režisérkou Leni Riefenstahlovou novým typem kamery s možností natáčení ve 3D. Přitom se ale úplně vzdálili vlastní realitě.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 21. týden22. 5. 20.00 – Modrá planeta II: Ze zákulisí

Vychutnejte si, jak vznikal snad nejlepší přírodopisný dokument, jaký jste kdy viděli – vynikající dokumentární seriál Modrá planeta. Úžasná a inspirující Modrá planeta II odhaluje nečekaná nová místa, charismatické nové hrdiny i jejich neobvyklé chování.

23. 5. 20.00 – Puma a já

Pumy patří k nejplašším zvířatům na světě. Někteří dokonce tvrdí, že nafilmovat pumu je těžší než zachytit na kameru irbise. Většina z nás se s pumou ve volné přírodě nikdy v životě nesetká. A ti, kteří mají to štěstí, popisují setkání jako velice prchavý zážitek – spíš jako stín než skutečnost. Jedné osudové noci se objevila přímo před zraky Caseyho Andersona v Montaně právě puma. Casey neváhal, popadl kameru a začal natáčet intimní portrét jejího života. Ponořte se do světa divoké šelmy a sledujte ji od chvíle, kdy hledá druha na páření, až po moment, kdy vrhne trojčata. Šikovná samice se přizpůsobila životu v blízkosti lidí, a dokonce nápaditě využívá opuštěnou usedlost jako ideální místo pro léčky. Sledujte, jak loví pod rouškou noci a jak krmí svá mláďata mršinami ukrytými ve staré chatce. Seznamte se s plíživým zabijákem a starostlivou matkou v jedné osobě.

24. 5. 23.00 – Tajemství šestého smyslu

Nadpřirozená intuice. Síla mysli. Šestý smysl. To je tajemství, o kterém jsme odjakživa jenom fantazírovali. Kromě našich pěti dobře známých smyslů přesto zjevně existuje ještě jeden další, tajemný, který většinou všichni ignorujeme. Propriocepce nám umožňuje pohybovat se, psát a zachytit třeba letící míč. Nikdo se bez ní neobejde. Potřebujeme ji, abychom udrželi rovnováhu nebo zvládli koordinovat vlastní pohyby. Jak tento šestý smysl funguje? Jak se vyvíjel během existence člověka? Je možné si ho vytrénovat? Nenechte si ujít fascinující vědeckou studii a odhalte smysl, o kterém se ví jenom málo, v tomto jedinečném filmu. Jak funguje šestý smysl, předvedou tanečníci Yoanna Bourgeoise. Díky jejich pohybům se tajuplný, neviditelný smysl zhmotňuje přímo před našima očima. Tanečníci na hraně, zdánlivě „zmraženi“ v prostoru a čase těsně před pádem, na trampolíně nebo nestabilním pódiu zachycují všechny možnosti propriocepce s veškerou elegancí a grácií.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den
od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !