Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 22. týden

25. 05. 2015 | Televizní tipy
Od 25. května vám přinášíme dvojnásobek premiér. Premiérový blok rozšiřujeme každý den od 18.00 až do 2.00, čeká vás mnoho zajímavostí z různých žánrů. Prima ZOOM je vaše jednička. Premiérové tematické bloky vždy od pondělí do neděle v časech 18.00–02.00.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit ve 22. týdnu?


25. 5. 20.00 – Do nitra hurikánu (Superbouře Sandy)

V šokujícím, ale skutečně ohromujícím osmidílném dokumentárním seriálu se objevují šťastlivci, kteří přežili bouřlivé běsnění velkých hurikánů. Prozrazují, jak se jim díky (ne)obyčejným zvratům osudu a náhlým rozhodnutím ve zlomku vteřiny podařilo zachránit. Seriál Do nitra hurikánů se věnuje každičkému aspektu bouřlivého dění. Napínavé vyprávění přeživších doplňují vědecké poznatky a vysvětlení toho, k čemu došlo. Nechybí záchranné akce během hurikánu Katrina, ani děsivě nebezpečné události mega bouře Sandy, jež udeřila v nízko položených a hustě osídlených oblastech. Seriál Do nitra hurikánu vás zkrátka vtáhne doprostřed tornáda nečekaných emocí.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 22. týden25. 5. 21.00 – Jadrná historie jaderných bomb

Černohumorná historie jaderných přehmatů a zachránění na poslední chvíli v duchu legendárního filmu Dr. Divnoláska aneb Jak jsem se naučil nedělat si starosti a mít rád bombu odhaluje zamlčené a polozapomenuté epizody o tom, jak si mocnosti zahrávaly s katastrofou. Jadrná historie jaderných bomb je plná takových historek, jako je náhodné shození nukleární zbraně na dům vlakového průvodčího Waltera Gregga, nebezpečné natáčení filmu Johna Wayna v radioaktivním kaňonu nebo ztráta čtyř vodíkových pum v Grónsku.

25. 5. 22.00 – Velké vlakové putování I (Francie)


Michael Portillo rozjíždí sérii výletů po železničních tratích napříč celou Evropou. Vyzbrojený vydáním Bradshawova průvodce z roku 1913 cestuje ze zastávky do zastávky, navštěvuje vyjmenovaná města a vesnice, drží se vyznačených cest, přespává v doporučených hotelech, navštěvuje místní pamětihodnosti, nasává okolní atmosféru a dozvídá se o zajímavých tradicích – to všechno, zatímco se před kamerou odvíjí příběh o Evropě před více než sto lety. Michael se vydá do Francie, Německa, Švýcarska, Rakouska, Maďarska a Nizozemska.

25. 5. 23.00 – Idiot na cestách (Čína)

Angličtí komedianti Ricky Gervais a Stephen Merchant, kteří prosluli svým typicky suchým humorem v původním seriálu Kancl, jsou hlavními hvězdami cenami ověnčeného, úspěšného a lehce střeleného cestopisu. Zatímco Gervais a Merchant tahají za nitky ze zákulisí, britský herec Karl Pilkington podniká veškerá dobrodružství na vlastní kůži. Navzdory tomu, že se mu do cestování zrovna moc nechce, Gervais a Merchant ho k tomu přinutí... a pěkně z teplíčka anglického domova kontrolují, jak mu to vlastně jde. První série je o cestě za Sedmi divy světa.

25. 5. 24.00 – Ztracená království: Jižní Amerika (Kámen ve středu světa)


Archeolog doktor Jago Cooper podniká epickou výpravu do odlehlé části peruánských And, kde pátrá po ztraceném národu. Místní populace, kdysi čítající půl milionu obyvatel, bývala známá jako „lidé z oblaků“. Doktor Cooper prozrazuje, jak se jim podařilo vyvinout sofistikované metody uchování příběhů, obchodovali s exotickým zbožím nalezeným stovky mil od hranic jejich vlastního území a potrpěli si na pohřební tradice, které se vymykají moderním představám o zvycích prastarých civilizací. Pátrání po důkazech zavede doktora Coopera do nitra neuvěřitelných útesových hrobek, do nichž 500 let nikdo nevstoupil, nebo za zdi jedné z nejúchvatnějších pevností v celé Jižní Americe.

25. 5. 01.00 – Jak ďábel k rohům přišel

Historik a kritik Alastair Sook vysvětluje, jak středověcí umělci vytvořili obraz ďábla. Ukazuje, jak se během století mezi zrozením Krista a začátkem renesance vizuální interpretace ďábla postupně měnila a že zobrazování Zla mělo různé podoby – pokušitele, tyrana i rebelujícího anděla. Alastair představuje, jakým způsobem umělci nasadili Satanovi rohy, přestože jeho přesný, jednoznačný, nebo alespoň přibližný popis bychom v Bibli hledali marně. V dokumentárním filmu Jak ďábel k rohům přišel se objevují některá z nejlepších uměleckých děl z celé Evropy, klíčové citace z náboženských textů a následné úvahy o tom, jakým způsobem jednotlivé autory ovlivnily. Díky tomu vznikl bohatý a jedinečný příběh o spojení víry a umění s cílem definovat, co je Zlo.

26. 5. 19.30 – Den vlka

Inteligentní a neúnavný vlk je králem dravců celé severní polokoule. Jenže strach, který kdysi vyvolával, dnes změnil strany. Přestože býval jedním z nejběžnějších zástupců savců na Zemi, kvůli tomu, že se na několik staletí stal oblíbenou kořistí neúprosných lovců, se jeho počty výrazně ztenčily. Nakonec se vlci stáhli do nitra hlubokých divokých pralesů nebo na širé chladné pláně Sibiře a Severní Ameriky. Největší populace v dnešní době žije v mongolských stepích. Zdejší kočovní obyvatelé hrdě odvozují svůj původ od Velkého modrého vlka. Vlci už strach nevyvolávají – ale začali se bát člověka.

26. 5. 20.00 – Hannibal: Postrach Říma 1. část

Dokumentární film, který spojuje nejnovější archeologická zjištění s nejmodernějšími digitálními triky, popisuje pozoruhodný příběh jednoho z největších a nejschopnějších vojevůdců všech dob. Hannibal podnikl jednu z nejsmělejších vojenských kampaní v dějinách lidstva, podařilo se mu srazit Řím na kolena, a tím změnit podobu západního světa. Jeho osobní touha vyrovnat se odkazu svého otce, poháněna ctí, slávou a nebývalým odhodláním dohnala Hannibala k vysloveně epické výpravě. V čele neobyčejné armády, v níž nechybělo ani 37 bitvami zocelených slonů, se mu podařilo překročit Alpy uprostřed zimy, rozdrtit každou římskou armádu v cestě a zakončit tažení „perfektní bitvou“ u Kahn.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 22. týden26. 5. 22.00 – Amanda Knoxová: Vražda v Itálii


V italském městě Perugia, malebném jako obrázek, byla k smrti ubodána jednadvacetiletá studentka univerzity v Leedsu. Po hrozivém nálezu těla Meredith Kercher začalo pátrání po jejím vrahovi. Italský soudce nakonec shledal vinnou z vraždy americkou studentku Amandu Knoxovou, společně s jejím italským přítelem. Jenže Amanda Knoxová vystoupila v ranní televizní show s tvrzením, že rozsudek není správný. Je vinná? Je nevinná? Amanda Knoxová: Vražda v Itálii je prvním dokumentárním filmem natočeným po vyřknutí rozsudku a tým, který sledoval celý případ od úplného začátku, v něm předkládá důkazy pro a proti Amandě Knoxové.

26. 5. 23.00 – Nacisté ve službách CIA


Během studené války rekrutovala americká tajná služba CIA důstojníky z řad německých nacistů a italských fašistů, aby se v různých koutech světa postavili proti komunistům a příznivcům levice. Agentura infiltrovala nejvyšší patra německé vlády, organizovala mučení, popravčí čety a špionážní mise zaměřené proti juntám v Jižní Americe nebo řídila pokusy o politické převraty v Itálii. K financování těchto operací byly použity nacistické poklady, údajně ztracené během druhé světové války. Tento film poprvé odhaluje, jak CIA pro své účely nemilosrdně využívala válečné zločince Třetí říše.

26. 5. 24.00 – Medvěd z Knihy džunglí

Předlohou pro Balúa, Mauglího společníka z Knihy džunglí, byl indický medvěd pyskatý. O tomto tajnůstkářském druhu, který je aktivní převážně v noci, se ví překvapivě málo. Medvěd pyskatý se zároveň dosud nestal hrdinou žádného přírodopisného dokumentárního filmu. Tvůrci dokumentu Medvěd z Knihy džunglí natáčeli plaché hrdiny za denního světla déle než tři roky. Díky tomu se jim podařilo zachytit dosud neznámé chování a zvyky medvědů – mimo jiné i to, jak matka krmí mláďata do tlamiček. Vysokorychlostní HD kamery s možností snímat až dva tisíce políček za sekundu navíc dodali filmu zvláštní vzhled.

26. 5. 01.00 – Na střeše pralesa

Povodně, bouře, tající ledovce a stoupající hladina moří. Důsledky globálního oteplování dobře známe. Ale kysličník uhličitý a změny klimatu mají také úplně jiné dopady na životní prostředí. V tropickém deštném pralese a především v korunách jeho stromů už jsou patrné první změny, které mohou zásadně změnit ekosystém. Německý biolog a expert na liány doktor Jörg Salzer tyto změny sleduje a studuje. Jenže aby lépe porozuměl tomu, co se děje, musí vyšplhat až na vrchol. Právě tam, v korunách stromů, žije na malé terase vystavené přírodním i zvířecím živlům. Stává se náhradní matkou osiřelé šelmičky kynkažu a díky tomu zjišťuje, jak moc ve zdejším prostředí všechno souvisí se vším. Kromě toho vymýšlí a staví odvážný vynález, který mu umožňuje vznášet se nad vrcholky stromů jako kolibřík a získat nové poznatky o tom, jak se stromy a liány vzájemně ovlivňují.

27. 5. 18.00 – Frankie Fraser: Král britských zločinců

Odhalte pravdu o legendě Šíleného Frankieho Frasera. Bývalý kriminálník, nechvalně proslulý zapojením do zločinného života gangů během skoro celého 20. století, dokázal přežít všechny ostatní. Jeho příběh je proto klíčový k seznámení se s gangy Londýna. Vždyť Frankie Fraser byl členem nejznámějších londýnských gangů posledních sta let a přitom zůstal hrdý na své kořeny v jižní části metropole a oddaný vlastní rodině. Dokumentární film Frankie Fraser: Král britských zločinců ponechává stranou mýtus celebrity a místo toho se zaměřuje na to, kým tento muž skutečně je. Za předem připraveným a nacvičeným plácáním se skrývá pravda o životě svéhlavého děcka během 30. let minulého století, protloukání se v těžkých válečných letech, o čase stráveném s mocným gangsterem Billym Hillem ze čtvrti Soho nebo jeho působení v Richardsonově gangu… o Velké vlakové loupeži a množství dalších potyček nemluvě. Jak se z Frankieho Frasera stala taková kriminální ikona a legenda?

27. 5. 21.00 – Máme rádi kočky (Kočky plavkyně a šperky z kočičí srsti)

Seriál plný zajímavostí pro všechny, kteří mají rádi kočky. Uvidíte, jak se daří kočkám v různých zemích a jaké jsou způsoby léčby od transplantace orgánů až po akupunkturu. Čekají vás kočky sportovkyně i kočky zločinci. A což takové šperky z kočičí srsti?

27. 5. 22.00 – Putování k planetám (Mars)

Šestidílná dokumentární minisérie nabízí užitečné cestopisné rady všem, kteří se touží stát astronauty a jako první vkročit na sesterské planety naší Země. Vydáte se v ní k Jupiteru, králi všech planet, na Saturn, domov největších úžasů v naší sluneční soustavě, nebo dokonce až na Pluto, jež už není planetou. Na Venuši a Merkuru budete potřebovat extra silný sluneční krém. Na Marsu podniknete pěší túru, protože se nejvíce podobá naší domovské planetě. Ale vařícímu oceánu na Uranu a kataklyzmatickým větrům Neptunu se raději vyhněte!

27. 5. 23.00 – Říše dinosaurů

V horkem sálající poušti byly nalezeny obrovské zkamenělé kosti těžce obrněného dinosaura. V jeho blízkosti ležely zlomené zuby a zpřelámaná noha tarbosaura. Když jsou dramatické události jejich smrti postupně rekonstruovány, na světlo se vynořují nová tajemství. Během ambiciózní expedice zaznamenané v tomto dokumentu byly vykopány fosilie osmi desítek dávno uhynulých dinosaurů. Díky prvotřídním digitálním efektům, srovnatelným s tím, co vídáme v hollywoodských filmech, a skvělým zvukovým trikům nakonec všichni ještě jednou ožijí.

27. 5. 24.00 – Hitlerovi válečníci (Přisluhovač Keitel)

Hitler vždy fascinoval a ti, kteří ho obklopovali, jakbysmet. Rommel, Keitel, Paulus, Udet, Canaris, Manstein – to je šestice Hitlerových generálů, na něž se zaměřuje oceňovaný dokument z dílny Guida Knoppa, proslulého experta na problematiku Třetí říše. Každý z Hitlerových válečníků představoval odlišný typ osobnosti, každý se se zločinným režimem zapletl jinak. V prvním díle je představen Wilhelm Keitel – polní maršál a náčelník Hitlerova generálního štábu, úslužně plnící Führerovy příkazy.

27. 5. 01.00 – Škola pro mariňáky (Tvrdý začátek)

Osmidílný dokumentární seriál přibližuje zkušenosti z náročného výcviku britských královských mariňáků. Jeho tvůrcům se podařilo získat jedinečný přístup do zákulisí výcvikového centra v Devonu a zaměřili se hlavně na pokroky nových rekrutů v pravděpodobně nejnáročnějším výcvikovém programu na světě. Seznamte se s tím, jak pracují zkušení a nelítostní instruktoři z řad královského námořnictva, a nahlédněte do pozadí nejen samotného výcviku, ale i životů těch, co doufají, že se jim podaří získat vytoužený zelený baret. Seriál nahlíží na dění očima rekrutů i těch, kteří je cvičí, seznamuje s náročným programem, a dokonce zve na návštěvu za jindy zavřené dveře ubikací.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 22. týden28. 5. 22.00 – Odhalení: Konspirační spisy I (Globální depopulace)


Zamíříme do Georgie, kde jsou tzv. georgijské poradní kameny – mohutné kamenné desky z roku 1980, obsahující 10 nových biblických přikázání. Dvě přikázání lidstvo nabádají k řízení reprodukce a k udržení počtu na maximálně půlmiliardě, která bude žít v rovnováze s přírodou. Snížení současného počtu na půlmiliardu by znamenalo likvidaci více než 90 % populace. Tvůrce je neznámý, pozemek koupil jistý R. C. Christian, ale po dokončení díla zmizel. Nedaleko, na dalším kameni je napsáno: „Nechť to jsou poradní kameny do éry rozumu.“ Zmíněn je Thomas Malthus, který předpověděl, že bude lidský rozvoj a stoupající počet v budoucnu neudržitelný. Zásoby potravin budou vyčerpány a lidstvo nakonec vymře.

Eliminovat ho budou také přírodní katastrofy, nemoci, hladomor atd. Přikázání na georgijských kamenech se velmi podobají názorům a smýšlení řádu Rosenkruciánů – ilegální křesťanské sektě, která uznávala vědu, logiku a úctu k přírodě. Založena byla již na počátku 15. století a teoretici se domnívají, že jsou za vznikem kamenů právě oni. Umístění monolitu není náhodné – stojí na jakési arkádské spojnici, která spojuje všechna významná místa na zemi. Jde o mocnou čáru, která má mít nadpřirozený vliv na zemi a lidstvo. Dalším tématem jsou kruhy v obilí, které podle teoretiků slouží jako jakýsi čárový kód a zdroj informací pro prolétající mimozemšťany. Také zde hledají konspirační teoretici spojení a nachází ho v Hampshiru, kde se objevily kruhy ve tvaru rosenkruciánské růže. Dávají tak mimozemšťané najevo, že souhlasí s přikázáními na georgijských kamenech, a tedy s depopulací?

28. 5. 23.00 – Poslední tajemství Ježíše Krista (Máří Magdalena a její vliv na křesťanství)

Co dělal Ježíš mezi dvanáctým a třicátým rokem života? V Bibli, která zachycuje a popisuje jeho život i skutky, vězí obrovská díra. Učenci a historici se zamýšlí nad Posledním tajemstvím Ježíše Krista a odhalují skrytý podzemní bunkr v nazaretském domově i zmínky o apokalyptické pouštní sektě. 

28. 5. 24.00 – Essequibo: Neznámá řeka (Rozlehlá delta)

V třídílném seriálu se vypravíme za tajemstvími a krásami největší řeky jihoamerické Guyany.

28. 5. 01.00 – Příběhy z oceánů (Obr a přelud)

Naše oceány jsou plné života a mohly by o něm vyprávět mnoho fascinujících příběhů. Třeba jako ten o vorvani, největším dravci na Zemi, který žije ve Středomoří po boku nepolapitelného tuleně. Kameraman a potápěč Thomas Behrend v dokumentu Příběhy z oceánů zve pod hladinu do neuvěřitelného podmořského světa. Protagonisty dalších epizod z této třídílné minisérie jsou velké chobotnice i kapustňáci a mořská bioložka vypráví o neobvyklém přátelství s delfínem brázdícím vody u pobřeží Irska.

29. 5. 22.00 – Tajemství Nibelungů (Krycí jméno Siegfried)

Historici se shodují, že epos z počátku 13. století je něčím víc než pouhou smyšlenou fantazií. Dokonce jsou přesvědčeni, že slavná literární sága Tajemství Nibelungů obsahuje mnoho důkazů, informací a historických faktů o dávných germánských dějinách. Podle některých z nich byl předobrazem hrdiny Siegfrieda důstojník římské armády Arminus, který se pustil do partyzánské války proti legiím římského generála Vara. Ale Siegfried ve skutečnosti také mohl být králem z dynastie Merovejců, usazené na březích Rýna v šestém století. Vzrušující pátrání po dalších stopách se v Tajemství Nibelungů postupně mění na vědeckou detektivku.

29. 5. 23.00 – Druhá tvář géniů (Čingischán)

Co byly zač nejslavnější osobnosti naší historie a čeho se jim podařilo dosáhnout? Poutavý dokumentární seriál Druhá tvář géniů postupně rozebírá celoživotní odkazy největších géniů nejen své doby a navíc prozrazuje, co se dělo v „zákulisí“. Filmové portréty géniů doplňují propracované digitální animace, díky kterým budou mít diváci největší historické objevy a vynálezy z první ruky.  
 
29. 5. 24.00 a 24.30 – Veterinář z Bondi Beach II (1. díl; 2. díl)

Pohledný a zábavný svobodný mládenec doktor Chris Brown žije a pracuje jako veterinář na jednom z nejznámějších míst v celé Austrálii. Také v druhé řadě dokumentárního seriálu Veterinář z Bondi Beach se podíváme na slunné předměstí Sydney, kde doktor Brown, který je v srdci obyčejný kluk z venkova, bydlí se smečkou domácích mazlíčků. Jeho ordinace zůstává otevřená nonstop 24 hodin denně a jeho případy se liší. Ať už jde o psa s rakovinou nebo tučňáka s nachlazením, minuty mohou znamenat rozdíl mezi životem a smrtí.

29. 5. 01.00 – Namibijský pes ušatý

Poznávacím znamením psa ušatého jsou logicky obrovské uši. Protože jsou ohromně citlivé, může díky nim najít kořist pod zemí. Před šelmičkou z africké Namibie se třesou brouci, larvy i další hmyz. Pes ušatý slyší, jak lezou v hlíně, a dokáže je rychle vyhrabat. Margit Du Toit je vášnivá veterinářka narozená v Dortmundu, která se aktivně podílí na ochraně těchto fascinujících zvířat. Místní farmáři si psa ušatého pletou se šakalem, což má pro tento druh neblahé následky. Dokument popisuje Margitinu snahu naučit farmáře rozeznávat ohrožený druh, a psu ušatému tak zajistit budoucnost.   

30. 5. 22.00 – Moderní zázraky: Úžasná udělátka

Speciální díl oblíbeného dokumentárního seriálu Moderní zázraky vypočítává úžasná udělátka, která se kdy v pořadu objevila. Ve vybrané TOP desítce se přitom objevují zástupci, kteří jsou nejen nepostradatelní, ale i vyloženě šílení. Ať už jde o staré známé osvědčené věci nebo nevídané novátorské vychytávky, v každém případě vyvolávají úžas nad lidskou vynalézavostí. Tvůrci pořadu odhalují tajemství nitra jednoho z nejslavnějších udělátek z období 60. let, prozrazují, proč bývala elektronická hračička let devadesátých považovaná za hrozbu národní bezpečnosti a znovu objevují zapomenutý zázrak Benjamina Franklina. Jejich první příčka: udělátko do domácnosti tolikrát vylepšované, že na něj existuje 4 500 samostatných patentů.

30. 5. 23.00 – Boj o metr

Zajímavý příběh ukazuje, jak byl metr definován jako standardní jednotka měření. Podíváme se na vývoj této délkové míry od 18. století až do současnosti.

31. 5. 20.00 – Truckem po světě: Himálaj (Nástrahy velehor)

Tři z nejhouževnatějších amerických a kanadských řidičů kamionů křižují hranice a brousí cesty, které patří k nejnebezpečnějším na světě, a nachází se v regionu, kde i malé zaváhání znamená osudovou chybu: v Himalájích. Jízda po indických silnicích, jež patří k nejvražednějším silnicím vůbec, otestuje všechny schopnosti nasbírané těmito řidiči za posledních čtyřicet let. Navíc je přinutí přizpůsobit se cestě a podmínkám, s nimiž se dosud nesetkali. Ať už řídí přes vysoké vrcholy, vyhýbají se lavinám, nezvládají se domluvit v cizím jazyku, snaží se zachovat si chladnou hlavu i za vysokých teplot nebo zůstat v teple, když mrzne, případně jednoduše jet po druhé straně silnice, nervy jsou napjaté k prasknutí.

31. 5. 21.00 – Extrémní životy (1. díl)

Bývalí vojenští důstojníci Bruce Parry a Mark Anstice vyrazili do odlehlých koutů tropické džungle na Nové Guineji. Vzali si s sebou jenom dva batohy a dvě kamery. Jejich cílem je zlézt dosud nepokořenou horu Mandela. Jenže aby se k ní dostali, musí projít oblastí, která patří k nejnebezpečnějším na světě. V cestě jim stojí provincie zmítaná občanskou válkou i teritorium dosud obývané kanibaly. Extrémní životy zachycují také snahu známého dvaadvacetiletého britského horolezce Lea Houldinga, který se rok snaží zotavit po těžkém zranění a znovu dosáhnout na vrchol. Čtyři měsíce po pádu v Patagonii si není jistý, jestli bude někdy znovu chodit. Později zahyne jeho blízký přítel a mentor. Leo vyrazí do Mexika, kde se to stalo, a zmítaný žalem se rozhodne pokračovat v jeho stopách.

31. 5. 22.00 – Frank z džungle III (1. díl)


Se španělským herpetologem Frankem, žijícím již 12 let v Thajsku, pokračujeme v cestě po stopách zajímavých plazů a obojživelníků. Španělský „Steve Irwin“ neváhá cestovat po celém světě a na různých kontinentech prolézat husté džungle, aby potkal své miláčky. Vybírá si hlavně nejexotičtější a nejnebezpečnější volně žijící živočichy, které pak divákům představuje v záři reflektorů, hezky zblízka a do nejmenších detailů.

31. 5. 23.00 – Lemuři z kamenného lesa

Úchvatný kamenný les Tsingy na Madagaskaru je domovem 80 druhů lemurů. Každý z druhů se přizpůsobil prostředí po svém: lemuři sifaka nepotřebují vodu a dokážou přežít jen na dietě z listů, lemuři rudočelí jsou mnohem aktivnější než sifaky, takže při hledání potravy pokryjí oblast mnoha čtverečních kilometrů, lemuři poddruhu microcebus mají výhodu, že jsou malí, což se jim hodí tváří v tvář největšímu nebezpečí: člověku. Dokumentární film Lemuři z kamenného lesa nabízí podrobný fascinující pohled na toto oblíbené zvíře, které žije jedině na Madagaskaru.

31. 5. 24.00 a 24.30 – Zuřící Země III (Trojitá hrozba; Sloní jeskyně)

Třetí řada dokumentárního seriálu znovu sleduje šílená dobrodružství odvážného lovce bouří Georga Kourounise, který čelí nejextrémnějším přírodním živlům na světě. V nových epizodách jsou to mimo jiné trojitá hrozba hurikánu, Sloní jeskyně v Indonésii, sovětské ekologické katastrofy, Antarktida, arktická zima nebo mexická Jeskyně krystalů.

Unikátní dokumenty, vysílané ve 22. týdnu,
uvidíte každý den od 18:00 – 22:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !