Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 24. týden

11. 06. 2018 | Televizní tipy
Z naší pestré nabídky si určitě vyberete. Příroda, historie, věda, záhady i skutečné příběhy – to vše nabízí Prima ZOOM.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom  těšit ve 24. týdnu?


11. 6. 21.00 – Z Madagaskaru do moravské domácnosti

Toto je volné pokračování filmu Madagaskar osobně a zblízka. Tehdy byl hostem a cizincem Miloš Brunner – vazaha v její zemi. Tentokrát se zase Odile – jeho madagaskarská žena – poprvé dostává za hranice své vlasti a poznává život v moravské domácnosti. Celý rok, od zimy až do další zimy, komentuje a přidává své postřehy.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 24. týden12. 6. 20.00 – Adolf a Eva: Láska a válka

Toto dokumentární drama zachycuje první okamžiky, kdy se teprve náctiletá Eva Braunová nechala okouzlit nacistickým vůdcem Adolfem Hitlerem, pokračuje jejich svatbou a manželstvím a končí společně spáchanou sebevraždou ve vojenském bunkru v podzemí Berlína. Zároveň odhaluje, jak velkou moc měla Hitlerova milenka a později manželka nad nejmocnějším mužem Třetí říše, která během druhé světové války v době největšího rozmachu pohltila skoro celou Evropu. Historické záběry natočené samotnou Evou Braunovou, archivní videoklipy, dramatické rekonstrukce a rozhovory s předními odborníky zaměřenými na nejvýše postavené osobnosti nacistického Německa odhalují, proč se zamilovala do někoho takového, jako byl Adolf Hitler. Proč s ním zůstala, i když postupně stále více podléhal vlastním bludům. I kolik toho skutečně věděla o vražedných praktikách nacistické strany.

13. 6. 21.00 – Války sršní

Hluboko v japonských lesích zuří teritoriální válka mezi armádami smrtících sršní, prapory vos a letkami včel. Každá strana bojuje, aby získala životně důležité prostředky pro své vlastní království. Všichni válečníci jsou neustále ve střehu, připraveni obětovat život a bojovat na smrt. Sledujte jejich zuřivý konflikt a nekonečné krveprolití z bezprostřední blízkosti ve snímku Smrtící sršně. Stanete se svědky válečné výpravy odvážných okřídlených bojovníků na nepřátelském území. Jsou vyzbrojeni smrtícím jedem, je jich mnoho a mají jednoduchý bitevní plán: zvítězit, nebo zemřít. Poutavý příběh o střetu nesmiřitelných klanů je zároveň závodem o přežití druhu.

15. 6. 21.00 – Potápění s legendami (1/2)

Největší obyvatelé naší planety žijí pod vodou. Jejich nesmírné rozměry odjakživa dráždily lidskou představivost. Každý, kdo je zahlédl v kalných vodách nebo na prakticky nepřístupných místech, ochotně uvěřil legendám. Dnešní vědci se nespoléhají na dávné mýty. Snaží se pochopit a porozumět skutečné podstatě těchto majestátních tvorů. Jenže z úlovku můžou zjistit jenom málo o tom, jak a kde takový tvor žije. Jak rozluštit tajemství pod hladinou a odhalit skutečné chování podmořských legend? Rekordman v oblasti nádechového potápění Fred Buyle se rozhodl zasvětit tomuto nelehkému úkolu vlastní život. Cestuje po celém světě ve službách vědy a značkuje nebo foto-identifikuje největší obyvatele moří, kteří ho fascinují už od dětství.

16. 6. 23.00 – 10 skvostů architektury (1. díl)

Chcete vidět desítku nejlepších mostů? Nebo stadionů? Náměstí? Monumentů? Seriál 10 skvostů architektury mapuje nejvýznamnější skvosty architektury. V každé epizodě se zaměřuje na deset architektonických klenotů dané oblasti. Znáte je všechny?

17. 6. 22.00 – Tajemství lidského těla (1. část)

Buňky jsou základními stavebními kameny lidského života. V dospělém těle je 60 biliónů buněk více než 200 různých druhů. Mají různý význam a smysl. Dohromady ovládají život. Díky nejmodernějším technologiím dokážeme stále lépe pochopit a pozorovat, jak buňky v lidském těle vypadají a jakým způsobem fungují. Z čeho se skládá lidské tělo a jak se vyvíjí osobnost? Proč vlastně stárneme a umíráme? Buňky jsou klíčovými aktéry všech důležitých momentů lidského života. V dokumentu Tajemství lidského těla uvidíte špičkové digitální animace vycházející z nejnovějších zjištění a poznatků. Vydejte se na velkolepou výpravu. Prozkoumejte neuvěřitelný mikroskopický svět hluboko v nitru. A odhalte buněčné organismy, díky kterým je člověk živ.

17. 6. 23.00 – Náš svět a algoritmy

Profesor Marcus du Sautoy odhaluje algoritmy, které se dotýkají našich každodenních životů. To, že si většina z nás jejich existenci vůbec neuvědomuje, neznamená, že na nás nemají hluboký vliv. Nárůst v užívání algoritmů jde ruku v ruce s érou počítačů a digitálních dat. V tomto snímku se zaměříme na nejzajímavější a nejméně očekávané příklady, které představují různé kategorie algoritmů. Podíváme se na historii Eukleidova algoritmu starou dva a půl tisíce let. Seznámíme se s moderním kmotrem algoritmů, Alanem Turingem. A odhalíme, jak matematika řeší skutečné problémy našeho světa, a dokonce rozhoduje o rozdílech mezi životem a smrtí.

Unikátní dokumenty, vysílané ve 24. týdnu,
uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !