Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 25. týden

15. 06. 2015 | Televizní tipy
Ta pravá směs zábavy a poznání: Kdo přežije konec světa? Podaří se zabít Castra? Jak delfíni pomáhají rybářům? Vyhráli byste starověkou olympiádu? Jaké jsou největší vynálezy? Existuje šestý smysl? A spousta dalších otázek, na které odpoví Prima ZOOM. Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00–02.00.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit ve 25. týdnu?


15. 6. 18.00 – Život v kmeni (Mistři z deštného pralesa)

Přidejte se k expertovi na přežití za každých podmínek a za všech okolností Hazenu Audelovi a zažijte velkolepé dobrodružství života v kmenech, které patří k nejizolovanějším společenstvím na naší planetě. V dokumentárním seriálu Život v kmeni se dozvíte, jak se těmto komunitám podařilo přežít tisíce let, dokonce i v nehostinných končinách. Hazen se přidává ke kmenům v deštných pralesích v Ekvádoru, na poušti Sahara v Namibii, na odlehlém ostrově v Pacifiku, v těžko přístupných horách v západním Mongolsku, v zamrzlé arktické části Kanady i v rovníkové Keni a na vlastní kůži si ověřuje jejich tipy a triky na přežití. Ať už jde o radu, jak vylepšit chuť krve, nebo zdaleka nejděsivější Hazenovo setkání s divokým zvířetem, Život v kmeni je extrémním dobrodružstvím. Ani ty nejmodernější technologické vychytávky vám v těchto oblastech s každodenním životem nepomůžou. Ale pravěká moudra ano!

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 25. týden15. 6. 19.00 – Hmongové a jejich koně


Překrásné pohoří severního Vietnamu odjakživa poskytuje přístřeší etnické menšině Hmongů. Právě tady se jim podařilo zkrotit divoce rostoucí prales a zdokonalit umění budování teras. Jejich rýžová pole tvoří neobyčejnou krajinu. Ve složitém terénu se však žádná lidská činnost neobejde bez pomoci robustně stavěných, odvážných, podsaditých koníků. Hlava rodinného klanu Toa se jednou ročně se svým zvířecím přítelem účastní závodu, který si prostě nemůže nechat ujít. Díky němu a kamerám dokumentu Hmongové a jejich koně odhalíme jedinečnou tradici, jež neexistuje nikde jinde na světě.

15. 6. 21.00 – Přípravy na konec světa


Jestli se obáváte apokalypsy, dostali jste se do dobré společnosti. Spojené státy americké neúnavně pracují na tom, aby se připravily na konec světa. Dokumentární film Přípravy na konec světa nahlíží do zákulisí nepředstavitelných příprav a poprvé odhaluje scénář a protokoly možného nejhoršího dne v historii lidstva. Vyškrábejte se na palubu přísně tajného prezidentského apokalyptického letounu a zjistěte, jak je vybavený na to, aby hlava USA zůstala ve velení i ve chvílích armagedonu. Pronikněte více než půl kilometru hluboko do nitra Čejenské hory, jinak neproniknutelného centra amerického velení, kde z vojenských bunkrů monitorují oblohu a hledají známky blížící se katastrofy. Přípravy na konec světa odhalují utajené plány a skrytá zařízení, navržená ochránit Ameriku i v případě, kdy přijde konce světa.

16. 6. 21.00 – 638 způsobů, jak zabít Castra

Dokumentární film 638 způsobů, jak zabít Castra vypráví příběh o některých z bezpočtu pokusů o zabití kubánského vůdce Fidela Castra. Seznamte se s nejrůznějšími a většinou taky nejroztodivnějšími pokusy o atentát: od explodujících doutníků přes vražedné femme fatales, rádio s nastraženým jedovatým plynem až po injekční stříkačku se smrtícím obsahem, maskovanou jako zdánlivě neškodné kuličkové pero. Úkolem bývalého šéfa kubánské tajné služby Fabiana Escalanta bylo chránit Fidela Castra skoro celou dobu za takřka půl století, co byl u moci. Odhaduje, že pokusů a způsobů, jak zabít Castra bylo více než 600. Tento snímek zároveň nabízí pohled na to, jak se vyvíjela politika Kuby.

18. 6. 24.00 – Delfíni ze zlaté řeky

Na řece Iravádí v Myanmaru spolupracují místní rybáři s delfíny. Nejdříve vylákají ryby z jejich skrýše, pak je delfíni naženou do rybářských sítí. Dokumentární film Delfíni ze zlaté řeky představuje unikátní způsob, jakým rybáři s delfíny komunikují. Jsou to zajímavá, dechberoucí setkání člověka se zvířetem. Jejich příběh zároveň zachycuje pomalou, ale důležitou snahu vědců zajistit delfínům přežití ve stále se zhoršujícících podmínkách.

18. 6. 01.00 – Podmořská dobrodružství: 24 hodin na útesu


Jednu z největších překážek, kterým čelíme při zkoumání podmořského světa, představuje problém dostat se do bezprostřední blízkosti místního života, aniž bychom ho narušili. Naštěstí je tady freediver Frederic Buyle. Ten se díky svým schopnostem dokáže potopit bez sebemenšího zvuku a dostat se i k těm nejplašším zvířatům. Buyle se na jediný nádech potopí do hloubky padesáti metrů, kde vydrží až čtyři minuty. Společně s kameramanem Christianem Pétronem tvoří tým, který od Polynésie přes Mexiko až po Středozemní moře úzce spolupracuje s vědci a pomáhá najít odpovědi (nejen) na jejich palčivé otázky.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 25. týden19. 6. 23.00 – Průkopníci: Ocelové impérium


Ocel je odolný a široce rozšířený materiál. Bez oceli by neexistovaly nože, vidličky, pánve ani mnohé jiné nástroje. Nebyla by auta, mosty, dokonce ani elektřina. Ocel je zkrátka symbolem technologického pokroku. Přestože jsou dnešní technické standardy nastaveny už hodně vysoko, výroba oceli svým způsobem zůstává velkou výzvou. Pokud se ohlédneme zpátky do minulosti, zjistíme, že potenciál této přelomové technologie objevili dva Němci. Podařilo se jim správně odhadnout, že odlití oceli se stane důležitým vítězstvím těžkého průmyslu. Jenže to byl začátek střetu mezi Alfredem Kruppem a Jakobem Mayerem, který přerostl až v hořkou válku o vliv v Porúří.  

20. 6. 18.00 – Olympijské hry starověku

Vydejte se s námi na cestu zpátky časem. Navštívíme starověké Řecko, kde před dvěma a půl tisíci lety proběhly původní první olympijské hry. Tehdy, stejně jako dnes na nich nechyběli šampioni ani podvodníci, sláva a skandály, hořká rivalita a měření síly, rychlosti nebo divokosti. Dokumentární film Olympijské hry starověku popisuje pětidenní olympiádu s veskrze zajímavými a exotickými kategoriemi, jako byly závody koňských spřežení, běh, skoky, diskutování, hod oštěpem a extrémní zápas muže proti muži, který často končil smrtí. Díky sportovním historikům a věhlasným atletům, jako jsou George Chuvalo, držitel olympijské medaile Donovan Bailey nebo Angela Schneider, uvidíte úplně jiný životní styl v úplně jiném světě. V Olympijských hrách starověku se k životu znovu probouzí původní helénská sláva.

20. 6. 22.00 a 22.30 – Tajemství výroby (1. díl; 2. díl)


Vychutnejte si příběh o skvělých výrobcích a jejich cestě od vynálezců, vývojářů a inovátorů až k dělníkům zaměstnaným tovární výrobou. Jeho hrdinou se může stát kladivo, pneumatika nebo třeba toaletní prkénko. Každá epizoda tohoto zábavného faktografického dokumentárního seriálu se věnuje třem výrobkům a popisuje, jak vznikly, jejich historii, postupný vývoj i dnešní podobu výrobního procesu. Nechybí klobouk Stetson, který se stal ikonou Divokého západu, toaleta Tota Drakea II neboli to nejlepší, co se mohlo záchodům přihodit, zapalovač Zippo, známý jako jiskřička s celoživotní zárukou, mixér Vitamix nebo nejprodávanější americká whiskey všech dob Jack Daniel’s Old No 7 Tennessee.

20. 6. 01.00 a 01.30 – Šestý smysl: po stopách léčitelů III (1. díl; 2. díl)

Ve třetí řadě dokumentárního seriálu, který se snaží najít odpověď na otázku, jestli skutečně existuje šestý smysl, se Przemek Kossakowski setkává s dalšími neobvyklými léčiteli a jejich pacienty. Tentokrát v Rusku, kde alternativní medicína stále zůstává důležitou součástí místního „zdravotnictví“ a kultury především. Seznamte se s bylinkáři, šamany, bio terapeuty, médii, duchovními vůdci a zaklínači, za kterými moderátora posílají místní lidé. Przemek Kossakowski se nebojí vyzkoušet jejich tipy a triky na vlastní kůži.

21. 6. 23.00 – Kongo: Tajemství deštného pralesa

Nemnoho jiných míst na světě je tak málo prozkoumaných jako neproniknutelné džungle Konga. Hluboko v jejím srdci vznikají horečné fantastické příběhy o objevitelích, průzkumnících, novinářích, vědcích a misionářích. Když místní domorodí Pygmejové vedou kameramany mezi bujnou vegetaci, legendy ožívají přímo před našima očima a také se ukazuje, kolik se za těmito mýty skrývá pravdy. Genocidou posedlí králové, ztracení žijící dinosauři, mírumilovní obři, démoničtí zabijáci... Tajemství deštného pralesa se většinou dají vysvětlit prostřednictvím racionální vědecké a historické analýzy. To ale neznamená, že by skutečnost nemusela být horší a strašidelnější než ty nejdivočejší představy.

Unikátní dokumenty, vysílané ve 25. týdnu,
uvidíte každý den od 18:00 – 22:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !