Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 27. týden

2. 07. 2015 | Televizní tipy
I přes léto vám přinášíme dvojnásobnou dávku novinek. Oceán přírody, moře historie, jezero vesmíru, řeka cestování a kapka záhad vás osvěží na Prima ZOOM. Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00–02.00.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit ve 27. týdnu?


29. 6. 21.00 – Pasažér, který přistál s letadlem

Je říjnový večer roku 2013. Sedmasedmdesátiletý pradědeček John Wildey je jediným pasažérem letadla, které pilotuje jeho kamarád. Vrací se domů. Náhle si pilot začne stěžovat, že se necítí dobře. O deset minut později zkolabuje, zhroutí se na řízení a John zůstává sám v letadle 450 metrů nad zemí. S lítáním nemá vůbec žádné zkušenosti. A začíná se stmívat. Dokumentární film Pasažér, který přistál s letadlem vypráví neuvěřitelný, přesto skutečný příběh jednoho muže, který ani navzdory děsivě nepříznivým vyhlídkám neztratil smysl pro humor.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 27. týden29. 6. 22.00 – Neznámá Asie (Indie: Říše divokých zvířat)

Nejkrásnější asijské přírodní rezervace mají jedno společné. Na rozdíl od chráněných národních parků v Evropě nebo Americe jsou to oblasti, ve kterých žijou nejen zvířata, ale i lidé. Dokumentární seriál Neznámá Asie přibližuje, jak se jim na společném dvorku daří. Seznamte se s kmenem, který se naučil žít ve stínu aktivní sopky. Poznejte muže, jenž přes den pečuje o osiřelé slony, zatímco v noci jejich divocí příbuzní devastujou vesnici, kde žije. Zjistěte, jak duchové tropického ostrova Borneo přesvědčili místního imána, aby zabránil posekání deštného pralesa. Neznámá Asie představuje poutavé příběhy, jejich zajímavé hrdiny, fascinující divoká zvířata i překrásnou přírodu.

29. 6. 24.00 – Romanovci: Sláva a pád carů

Zabíjení trvalo 20 minut. Jako první zemřel car Mikuláš II. zastřelený zblízka ranou z pistole přímo do srdce. Pak bolševici zastřelili jeho manželku Alexandru Fjodorovnu, dcery Olgu, Taťánu, Marii, Anastázii, nástupce trůnu Alexeje a čtyři sluhy královské rodiny. Smrt klanu Romanovců znamenala konec dynastie, jež sahala až ke korunovaci Michaila Romanova v roce 1613. Car vždy vládl rozsáhlému impériu železnou rukou, a nakonec se mu to stalo osudným. Film vypráví o 400 letech vlády jednoho z nejznámějších rodů a čtyřech stoletích velkolepé historie Evropy a Ruska.

29. 6. 01.00 – Lovci


Žijou odříznutí od okolí na nejizolovanějších místech světa. Jejich holé přežití závisí jen na jejich loveckém důvtipu a zkušenostech, které se předávají z generace na generaci. Dokumentární film Lovci je příběhem čtveřice mužů: Kumarkan z kmene Berkutči žije v oblasti pohoří Altaj, Tuka je křovák z pouště Kalahari, Nal Gurung je lovcem medu v Himálaji a Kimo z kmene Huaorani pochází z hloubi amazonského pralesa. Díky nim se seznámíme se čtyřmi různými kulturami, jejichž zvyky a tradice se během staletí prakticky nezměnily. Jediný způsob života, jaký znají, je lov. Jenže k dispozici nemají žádné pušky, kulovnice, ani brokovnice – jenom základní nástroje, které jsou stejně primitivní, jako účinné.

30. 6. 18.00 – Messner – 1. část


Dvoudílný dokumentární film přibližuje ikonu horolezectví Reinholda Messnera a popisuje, jak se stal tím, kým byl. Snímek je psychogramem kontroverzního horolezce a zabývá se nejen jeho dobrodružnými výpravami a odvážnými kousky, ale i jeho osbností a vlastnostmi.

30. 6. 21.00 – Případ Beethoven


Dílo Ludwiga van Beethovena se stalo legendou – dokonce bylo legendární už v době, kdy byl ještě naživu. Patří k nejslavnějším světovým skladatelům, o podmínkách, ve kterých jeho hudba vznikala, se přesto ví jenom málo. Jedno je jisté: většinu ze svých děl složil poté, co ohluchnul. Když dokončil slavnou 9. symfonii, nebyl schopný slyšet jedinou notu. Hudební skladatel hluchý jako poleno? Jak je to možné? Dvě století po jeho smrti dokumetární film Případ Beethoven konečně vrhá světlo na jednu z největších záhad historie hudby. 

30. 6. 01.00 – Smrtící města (Sloni zabijáci)

Zoolog a odborník na dravce Dave Salmoni stojí na přední linii války mezi lidmi a slony. Protože mu žádné nebezpečí není cizí, přidává se k po zuby ozbrojenému oddílu a pomáhá bránit vesnice severovýchodní Indie proti nočním útokům zuřivých slonů. Zástupci největšího savce na světě během posledních deseti let ve slepém hněvu ušlapali a usmrtili stovky mužů, žen i dětí z této oblasti a nebezpečí eskalovalo do podoby vážné krize. Dave se proto uprostřed jedné z nejnebezpečnějších válečných zón okupovaných divokými zvířaty snaží zjistit, co způsobilo, že se ze slonů stalo natolik vážné nebezpečí.

1. 7. 23.00 – Raketoplán Columbia: Let naděje


Napínavý film vypráví unikátní příběh o miniaturním svitku Tóry, který byl během druhé světové války pašován z Evropy do Spojených států amerických, aby se nakonec díky prvnímu izraelskému astronautu Ilanu Ramonovi dostal do vesmíru. Děj se rozprostírá napříč národnostmi i náboženstvími a je hluboce lidským příběhem o splněném slibu, který dal jeden chlapec za zdmi koncentračního tábora Bergen-Belsen, kde se Tóra stala symbolem přežití. Nechybí vrcholy vědeckého snažení, ani naprosté dno násilností spáchaných na jednom národu a nakonec nešťastná katastrofa raketoplánu Columbia v roce 2003. Připravte se nejen na napětí, ale i dojetí.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 27. týden2. 7. 18.00 – Stephen Hawking: Velkolepý plán (Stvořil vesmír Bůh?)

Nejprominentnější fyzici na naší planetě se zaměří na tři z nejdiskutabilnějších témat vědecké sféry. Byl vesmír stvořen Bohem? Jaký je smysl života? A dá se věda skloubit s náboženstvím? Hodně známých odborníků o tom zřejmě není přesvědčeno. Profesor Hawking zkoumá, jestli ve struktuře vesmíru existují důkazy pro zásah vyšší božské síly. Zároveň pokládá otázku, zda je příliš neuvěřitelné, že určité věci jednoduše existují bez toho, aby je někdo stvořil.

2. 7. 24.00 – Za tučňáky s Nigelem Marvenem (Cesta do antarktických vod)

Na jaře se nádherný ostrov Jižní Georgie stává prosperující oázou s největší koncentrací divokých zvířat na naší planetě. Přidejte se ke zkušenému přírodovědci a moderátorovi Nigelu Marvenovi a buďte svědky toho, jak si na tato půvabná stvoření posvítí hezky zblízka v jejich přirozeném prostředí. Nigel žije nedaleko Antarktidy uprostřed kolonie tučňáků patagonských, žlutorohých a oslích a během čtyřiceti dní natáčení zažívá drama skutečného života. Seznamuje se s jednotlivými tučňáky i jejich sousedy mezi tuleni a albatrosy a stává se svědkem toho, jak jejich životy ubíhají každý den jako soap opera.

2. 7. 01.00 – Podmořská dobrodružství: Polynéský ráj žraloků


Mladík se nechává nést blankytně modrými vodami u atolu Rangiroa ve Francouzské Polynésii. Zhluboka se nadechne a tiše zmizí pod vlnami. Uběhne několik minut, ale on se stále nevynořuje. Seznamte se s mistrem světa ve volném potápění Frédéricem Buylem. Jeho misí je sblížit se s podmořským životem více, než se to podařilo komukoli před ním. Přitom používá tu nejjednodušší metodu – potápí se jen se zadrženým dechem. Dokument Podmořská dobrodružství přibližuje Frédéricovy neuvěřitelné zážitky, během kterých se nevyhne ani setkání se žraloky.

3. 7. 18.00 – Legenda o kopí osudu

Když byl před dvěma tisíci lety ukřižován Ježíš Kristus, jeden z římských strážců mu zabodl do boku kopí, aby se přesvědčil, jestli je stále naživu. V tu chvíli se zrodila jedna ze zásad křesťanství: Ježíš byl mrtvý, bylo tedy možné, aby došlo ke Vzkříšení. Kopí, kterým byl probodnut, se stalo mocným náboženským artefaktem. Informace o tom, co se s kopím stalo, je směskou mýtů, faktů i polopravd. Dnes dokonce existují hned tři kopí označovaná za pravé a jediné kopí osudu. Ve snímku Legenda o kopí osudu se vědec a kněz snaží zjistit, které z nich by mohlo být tím skutečným předmětem doličným, použitým během ukřižování. Zároveň odhalují neuvěřitelné příběhy o tom, jak se každé z těchto kopí podařilo zachovat až do dnešních dní.

3. 7. 19.00 – Po stopách duchů VIII (Duch Sharon Tateové)

Jste připraveni na zákaz vycházení? Trojice nebojácných dobrodruhů Zak Bagans, Nick Groff a Aaron Goodwin ze zábavného dokumentárního seriálu o dobrodružstvích na místech, kde údajně straší, jdou do toho po hlavě. V každém dílu se trio nejdříve seznámí s historií strašidelného místa. Vyzpovídá historiky i očité svědky a vyzbrojí se příběhy o duších těch, kteří tam zemřeli. Nakonec se tam Zak, Nick a Aaron nechají zamknout od soumraku do úsvitu a stráví noc vyvoláváním duchů.

3. 7. 21.00 – Potápění s krokodýly

Bernie pracuje jako televizní reportér. Byl ve válečných zónách, za mřížemi přímo mezi vězni, navštívil komunity na okraji společnosti a stál po boku mužů a žen, kteří zkoumají nejnebezpečnější dravce z říše zvířat. Adrenalin je tím, co ho žene dopředu, přesto se nikdy v životě nebál tak, jako tváří v tvář nilskému krokodýlu. Koneckonců jde o hrozivého zabijáka, každoročně zodpovědného za více než 2 000 zabití člověka. Vince Shacks pracuje jako vědec a neváhá riskovat holý život, když se s krokodýly potápí v řece Okavango. Bernie se připojí nejen k Vinceovi, ale i k pětimetrovému krokodýlímu samci. Jejich nebezpečné dobrodružství nám pomůže lépe pochopit chování krokodýlů, a možná i přijít na to, jak by tento dravec mohl žít s člověkem mírumilovně bok po boku.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 27. týden3. 7. 22.00 – Barbarská tažení Evropou (Kimbrové a Teutoni)


Čtyřdílný historický dokument popisuje dobu a poměry na samém začátku historie Evropy, kdy se Řím řítil k nevyhnutelnému pádu, barbarské kmeny Germánů hromadně migrovaly a v severozápadní Evropě vznikalo nové centrum politické moci. Období od invaze Hunů v roce 375 do dobytí Itálie kmeny Lombardů v roce 568 je jednou z nejzajímavějších, nejdůležitějších a nejsložitějších epoch v historii. Barbarská tažení rozervala Evropu na kusy a z jejích ruin povstala nová království. Korunovace krále Franků na císaře Svaté říše římské se pak v roce 800 stala začátkem moderních evropských dějin. Nechejte se jimi uchvátit.

Kimbrové žili spolu Teutony a Ambrony na Jutském poloostrově. Tyto kmeny pohřbívaly své mrtvé do rašelinišť, která těla zachovala. Močál uchoval i oblečení mrtvých. Archeologické nálezy také prokázaly, že každá osada Kimbrů měla vlastního kováře. Hlavním úkolem kováře byla výroba zbraní, a ani Římané neměli lepší zbraně. Kimbrové a Teutoni se brzy dostali k Římské říši a hned v první bitvě Římany porazili. Římané považovali Germány za obry, neboť měřili kolem 174 cm a více. Celých 10 let šířili Kimbrové a Teutoni strach, až když se rozdělili, dokázaly římské legie porazit Teutony. Nakonec byli i Kimbrové poraženi, a to i přesto, že Římské říši nabídli své služby. Ženy Kimbrů po prohrané bitvě zabily své děti a pak zabily i sebe, nikdo se nechtěl stát zajatcem Římské říše. Kimbrové byli roku 101 př. n. l. vyhlazeni.

3. 7. 23.00 – Polynéská záhada

Předchůdci Polynésanů mohli na ostrovy připlout z Asie nebo z Ameriky. Tým dobrodruhů se rozhodne vyzkoušet, zda je možné připlout do Polynésie z Asie na obyčejných katamaránech. Stejně jako předkové Polynésanů se vypravují do neznáma, bez znalosti místních povětrnostních podmínek. Hned první noc oba katamarány přečkají bouři. Vlivem silného větru se ale rozdělují. Oba katamarány jsou poškozené, a tak se setkávají v nejbližším přístavu, aby se opravilo, co se dá, a aby se tým mohl domluvit, co dál. Většina chce ale pokračovat. Po třech týdnech čluny bez poškození zakotví u Šalamounových ostrovů. Po pěti měsících se oba čluny, které se mezitím opět rozdělily, setkávají v cíli. Vydrží všichni členové posádek celou výpravu a podaří se jim po cestě nalézt stopy, které povrdí jejich teorii?

3. 7. 01.00 – Slůně jménem Paseka


Malé slůně bylo jednoho velikonočního rána nevysvětlitelně opuštěno celým stádem v divokých končinách říční delty Okavanga v africké Botswaně. Po záchraně, ke které došlo jenom bizarní shodou okolností, se slůně samo vnutilo do zvláštního stáda žijícího v zajetí. Tak začíná příběh Slůněte jménem Paseka. Sledujte celý rok prvních dobrodružství a dozvíte se, jaký je každodenní sloní život. Co ví Paseka instinktivně už od narození, a co se naopak musí naučit od ostatních slonů? A co se musí naučit od lidí? Nebo jak její příchod změní povahu celého stáda? Neobyčejný příběh Paseky je našimi dveřmi do sloní říše.

4. 7. 18.00 – Odhalený Egypt (Král škorpion)


Odhalte největší tajemství starověkého Egypta v úspěšném osmidílném dokumentárním seriálu! Odhalený Egypt spojuje nejnovější vědecké poznatky a postupy s vynikajícími digitálními efekty. Takto vyzbrojený seriál proniká do míst, kterých se noha obyčejného smrtelníka už celé věky nedotknula. V každé epizodě dojde na jednu ze známých ikon starověkého Egypta, jako je záhada mumie křičícího muže nebo původ a vznik velké sfingy v Gize. Hrobka Alexandra Velkého, opravdového Krále Škorpióna, Kleopatry, faraóna Ramsese a záhady pyramid ani Údolí králů samozřejmě nemůžou chybět.

4. 7. 19.00 – Odhalená tajemství starověku (Jack Rozparovač)

Starověký Egypt byl velkou a už v době své největší slávy tajuplnou říší. Některá z těchto tajemství odkrývá fascinující dokumentární seriál Odhalená tajemství starověku. Bývalí agenti FBI vyšetřují smrt nejslavnější egyptského faraóna Tutanchamona. Doktor Vasil Dobrev zjišťuje, že proslulou sfingu mohl nechat postavit úplně jiný panovník, než se dosud myslelo. Kriminální vyšetřovatel Pat Brown se podíval na dva tisíce let starou záhadu Kleopatřiny smrti. A to není všechno, protože ani starověký Egypt nemá na tajemství patent. Další epizody se zabývají Jackem Rozparovačem, velkou morovou epidemií, ztracenou Kublajchánovou flotilou nebo třeba atentátem na Julia Caesara.

4. 7. 20.00 – Za smrtícími hady s Nigelem Marvenem (Kostarika)

V akcí nabitém dokumentárním seriálu zkušený dobrodruh a milovník zvířat Nigel Marven vypočítává deset nejjedovatějších hadů v každé zemi, kterou navštíví. Nigel cestuje napříč Čínou, Kostarikou, USA a Jižní Afrikou, kde uhýbá před klapajícími čelistmi i zrádnými tesáky. Ty patří mimo jiné jedovaté kobře královské, smrtícímu chřestýši nebo legendární mambě černé. Cestou potkává lovce hadů, vědce a nadšené fanatiky, zjišťuje, proč je jedovatá stvoření tolik fascinují, ale potkává i jiná zajímavá zvířata.

4. 7. 21.00 – Martin Clunes: Manta na dosah

Martin Clunes se rozhodl splnit si dlouholetý sen a zaplavat si v moři s jedním z největších a nejzáhadnějších zvířat. Stejně jako je tomu u jiných potápěčů, i Martin touží potkat pod hladinou mantu, která patří k nejikoničtějším zvířecím druhům na naší planetě. V tomto dokumentárním filmu se jeho sen stává realitou. A to hned několikrát a na několika různých místech. Manta může být životu nebezpečná, ale třeba na Kajmanských ostrovech v Karibiku jsou tato stvoření zvyklá na turisty, a protože se nebojí blízkosti člověka, Martin dokonce dostane pusinku. Největší dobrodružství ale čeká na konci – v křišťálově čistých vodách v laguně na Maledivách má Martin na dosah ne jednu mantu, ale celý čtyřicetičlenný roj.

5. 7. 23.00 a 23.30 – Masožravec II (Vysoké nebe, široká krajina: Krocani v Montaně; Poctivý lov: Puma v Arizoně)


Co si navaří, to si taky sní. Ale nejdříve to musí ulovit. V pokračování seriálu o lovu a kuchtění v divočině se Steven Rinella doprovázený bratrem Mattem vydává na jarní lov krocanů v hornaté krajině Montany. V Arizoně se seznámí s jedním z nejkontroverznějších způsobů lovu – honem na pumu americkou. Na programu je také divoký buvol v Mexiku nebo jelen a divočák na Novém Zélandu.  

Unikátní dokumenty, vysílané ve 27. týdnu,
uvidíte každý den od 18:00 – 22:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !