Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 3. týden

12. 01. 2015 | Televizní tipy
Čeká vás soudný den, poznáme ženy z různých konců světa, vtrhne k vám velkolepý Karel Veliký, odkryjete další řádku záhad přírody, budete zachráněni různými zvířaty, podíváte se na druhou světovou válku z nové perspektivy, odhalíte skryté vlastnosti s mentalistou Keithem Barrym – a nejen to! Taková je Prima ZOOM! Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00–20.00 a 20.00–22.00.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit ve 3. týdnu?


12. 1. 20.00 – Americký soudný den


Více než padesát let patřily k nejpřísněji střeženým tajemstvím v Americe. Teprve teď můžeme díky dokumentárnímu filmu Americký soudný den nahlédnout do plánů na největší krizi. Díky přispění historiků i představitelů amerického letectva mimo jiné pochopíme, jakým způsobem se plány na „Soudný den“ realizovaly po teroristických útocích 11. září, a uvidíme jejich klíčovou roli v případné budoucí kataklyzmatické tragédii. Exkluzivní přístup do zákulisí zajišťuje neobvyklý pohled na vysoce profesionální tým E4-B ve chvíli, kdy se rozezní alarm. Kamery tyto elitní piloty neopouští ani ve chvíli, kdy naskočí do nejmodernějších stíhaček a vystřelí na (nebo nad) místo ohrožení. Americký soudný den odhaluje překvapivé detaily, které dokazují, že prezident Spojených států a další vysocí vládní představitelé jsou v případě krize chráněni mnohem lépe, než si dokážeme představit.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 3. týden13. 1. 18.00 – Čínou na čtyřech kolech – 1. část

Neohrožení žurnalisté Justin Rowlatt a Anita Ran vyráží na zajímavou cestu napříč Čínou. Každý volí jinou trasu, která různými způsoby zdůrazňuje komplikovanou krásu této asijské země. Anita cestuje po bohatých industrializovaných městech na východě a poznává území miliardářů s flotilami super auťáků, výrobních továren na vzestupu a luxusních dovolenkových destinací. Justin se dostává hlouběji do vnitrozemí rurální Číny, kde několik milionů lidí stále žije v jeskyních a nejběžnějším prostředkem cestování zůstává obyčejný osel. Na přeplněných cestách a v klikatých horských zatáčkách zjišťují, jestli ekonomický růst země v čele s automobilovým průmyslem dokáže přetrvat. Nebo jaký dopad bude mít na každodenní životy obyčejných Číňanů i zbytek světa.

13. 1. 19.00 a 19.30 – Žena na konci světa (1. a 2. díl)


Vychutnejte si fascinující dokumentární seriál o ženách ze všech koutů světa. Nejvzdálenější, nejodlehlejší a nejzvláštnější místa navštívíte s moderátorkou Martynou Wojciechowskou, která je nejen editorkou magazínu National Geographic, ale i odvážnou cestovatelkou, která vystoupala na všech Sedm vrcholů. Martyna představuje divákům neobyčejné dámy a provádí je různými kulturami, náboženstvími i profesemi. V Africe uvidíte doktory a sestry odhodlané zachránit pacienta, jenž přichází o zrak, čarodějnici z Ghany žijící v ústraní a paní, co se chová k hrochovi jako ke členu vlastní rodiny. V Asii to jsou ženy s žirafími krky, moderní japonské princezny nebo strážkyně hindského chrámu obývaného 20 tisíci krysami. První polský dokument na Prima ZOOM!

13. 1. 20.00 – Karel Veliký (1. díl)

Velkorozpočtové dokudrama vypráví o dramatickém, násilném a oplzlém životně i životním stylu nejdůležitějšího středověkého evropského císaře. Jeho součástí je více než 350 záběrů vyšperkovaných digitálními triky nebo propracované bitevní scény se stovkami účastníků. Nechybí ani nezbytné nahlédnutí do soukromí. Karel Veliký byl ve své době nejmocnějším mužem v Evropě a vytvořil impérium, jenž zahrnovalo takřka celou její moderní část a jehož dědictví přetrvává dodnes. Toto neobyčejné dokumentární drama je zároveň vyzbrojeno nejnovějšími poznatky archeologů, historiků a dalších odborníků. Válečnický král, který zahynul před 1200 lety, se díky němu poprvé představuje jako muž z masa a kostí. Seriál získal v Itálii ocenění za nejlepší dokumentární drama.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 3. týden13. 1. 21.00 – Operace Mincemeat: Churchillova dezinformační hra

Operace Mincemeat byla zřejmě nejodvážnější, nejtroufalejší a nejgeniálnější špionážní akcí druhé světové války. Britská tajná služba tehdy umístila falešné válečné plány na stejně falešnou mrtvolu vysokého armádního představitele a nechala jeho tělo vyplavit na březích Osy zla. Dokumentární film Operace Mincemeat: Churchillova dezinformační hra využívá moderní vyšetřovací techniky a posledních historických poznatků k zodpovězení otázek ohledně největšího podvodu v dějinách lidstva: Kdo ho provedl a na čí příkaz? Jaké metody při tom byly použity? Co dotyčné motivovalo a jaké měli cíle? A jak to všechno dopadlo?

14. 1. 20.00 – Záhady přírody II (Hroší kanibalové)

Druhá řada dokumentárního seriálu Záhady přírody představuje další neuvěřitelné vrtochy matky přírody. Vychutnejte si záběry ve vysokém rozlišení na mysteriózní hrochy-kanibaly, sloní hřbitovy nebo zabijácké žáby. Záhady přírody zkoumají okolnosti podivuhodných, neobvyklých jevů ve světě zvířat a navrch přidávají ohromující odhalení o jejich původu.

14. 1. 21.00 – Zachráněn zvířetem (1. díl)


Seriál přináší příběhy o tom, jak člověku může pomoci láska ke zvířeti překonat různé životní překážky. Je nasnadě, že se většinou jedná o psa. Ať už nutnost starat se o psa pomůže překonat smrt blízkého, drogovou závislost, vlastní nemoc nebo aktivní pomoc zvířete např. při nehodě.

15. 1. 20.00 – Druhá světová válka: Globální perspektiva (1. část)

Dvoudílný film Druhá světová válka: Globální perspektiva ukazuje největší válečný konflikt v dějinách lidstva z takových úhlů, z jakých jste ho ještě neviděli. Díky digitálnímu oku na obloze, které nabízí klíčové události druhé světové války z pohledu satelitu, můžete vidět dění v globální perspektivě. Dokument rekonstruuje střety i vojenské operace a zachycuje je v takové podobě, v jaké by se to kameře nikdy nemohlo povést. Díky tomu zdůrazňuje důležitost současně probíhajících akcí i jejich skryté důsledky. Díky tomu snadno pochopíte, jak se ze Spojených států s armádou v roce 1939 ohodnocenou jako 19. nejsilnější na světě mohla stát atomová super velmoc.

15. 1. 21.00 – Moderní odstřelovači (Armáda)

Odstřelovač je podle definice zkušeným, do puntíku přesným vojenským střelcem, který ze zvýšeného místa míří do nepřátelských řad. Dnešní odstřelovači plní mise, vykonávají úkoly a vyrovnávají se s výzvami pomocí takového vybavení, o jakém si jejich předchůdci mohli jedině nechat zdát. Díky pokrokům ve vojenství a střelbě se vyvinula také jejich taktika, zbraně a pomůcky. Dokumentární seriál Moderní odstřelovači rozebírá pokročilé metody tréninku, díky kterým se z obyčejných mužů stávají chytří, vynalézaví vojáci, a prozrazuje, co je potřeba k tomu, aby se z někoho stal jeden z nejlepších odstřelovačů v ozbrojených složkách. Každá epizoda se zabývá jinou složkou armády a zaměřuje se na navigaci, kamufláž, zbraně, ostrostřelbu a pozorovací techniky.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 3. týden16. 1. 19.00 – Triky a klamy s Keithem Barrym (1. díl)

Mentalista, iluzionista a expert v oblasti vnímání a klamů Keith Barry je hlavním hrdinou a hvězdou dokumentárního filmu Triky a klamy s Keithem Barrym. Keith předvádí své úžasné schopnosti, ale nenechte se mýlit – tohle nejsou žádná kouzla a magie! Ve skutečnosti Keith používá svůj um klamat a manipulovat k tomu, aby dokázal odhadnout myšlenky svých subjektů a mohl kontrolovat i ovládat jejich následné chování. Ve Spojených státech je totiž každé 2 vteřiny spáchán nějaký zločin. Vyšetřovatelé se uchylují k mnoha metodám a technologiím, vždy jsou ale o krok pozadu. Kdyby měla policie přístup k myšlenkám zločinců, byly by jejich šance vyrovnané. Mentalista Keith Barry se vydává na policejní stanici, aby zjistil, jak by vypadalo nahlížení do mysli lidí, podezřelých ze spáchání trestného činu. Dokázal by například obyčejný policista zjistit, zda má u sebe zatčený zločinec ukrytý nůž, slzný plyn, nebo dokonce střelnou zbraň? Detektivové jsou zvyklí pozorovat při výslechu podezřelých řeč jejich těla, lež snadno odhalí tiky v obličeji, škrábání a dotýkání se svědícího nosu a těkání očí. Keith je na řeč těla opravdovým odborníkem. Seriál je praktický i pro diváky. Pomůže vám odhadnout protějšek např. ve vztahu muž – žena nebo jestli se vás obchodník snaží napálit.

16. 1. 21.00 – Modré díry: Potápění v labyrintu

Tým potápěčů zvyklých na extrémní podmínky společně se srovnatelně odvážnými a bláznivými vědci na expedici pod záštitou National Geographic riskují holé životy ve snaze prozkoumat pozoruhodné Modré díry na Bahamách. Během potápění v labyrintu zatopených jeskyní nalézají první formy života na Zemi, zkamenělé fosilie dávno vyhynulých zvířat, a dokonce i pravěkých lidí.

17. 1. 19.00 – Potopené egyptské město


Nechejte se pozvat na výpravu do starověkého Egypta a budete okouzleni exkluzivními dech beroucími záběry z podmořského světa. Francouzský mořský biolog Franck Goddio se rozhodl najít starodávný potopený přístav u samého ústí řeky Nil. Kdysi to bývalo místo plné života, úchvatných zdobných chrámů, lodí, kanálů a přístavišť. Město Herakleion bývalo známé jako brána do Egypta, vítalo lodě na cestě z Řecka a hostilo faraóny, kteří mohli být posvěceni v místním hlavním chrámu. Jenže v sedmém století se celé město za záhadných okolností potopilo do moře a postupně bylo zapomenuto. Až dosud.

Unikátní dokumenty, vysílané ve 3. týdnu,
uvidíte každý den od 18:00 – 22:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
milujem dokumenty Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles