Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 32. týden

6. 08. 2018 | Televizní tipy
Na bezpečné dobrodružství je tu Prima ZOOM. Ať už se s námi vydáte na Havaj nebo do dalekého vesmíru, budete zkoumat tajemství nacistů, pavouků nebo se potopíte na dno oceánu, budete zachraňovat zvířata, zkusíte postavit ponorku nebo vzlétnout se 70 let starým letadlem – vždy to bude nesmírně zajímavé a fascinující.

Na jaké unikátní dokumentyse můžete na Prima Zoom  těšit ve 32. týdnu?


6. 8. 21.00 – Havaj: Ostrovy uprostřed Pacifiku


Ostrovy, které zůstaly naší civilizaci dlouho ukryty hluboko uprostřed vln Pacifiku. Od divokého deštného pobřeží k činným vulkánům. Státní parky, národní parky, vodopády, kaňony, pohled na činný vulkán a vytváření zemské pevniny v přímém přenosu. Bujná vegetace na svazích vulkánů. Havaj. Ostrovy nádherných pláží, dech beroucí vegetace a květinových věnců. Havaj tvoří osm hlavních ostrovů a více než stovka ostrůvků a atolů. Všechny se od sebe liší jak barevností, tak stylem života. Žijí tu také endemitní druhy zvířat, které jinde na Zemi nenajdete. Místní krajina je úchvatně krásná – díky sopkám, ať už vyhaslým, spícím nebo činným, z ní cítíte ohromnou sílu. Havajským ostrovům se přezdívá Aloha State. Aloha vyjadřuje v havajštině lásku a cit. Aloha je také pozdrav používaný při shledání i při loučení. Tento film nás zavede na tři Havajské ostrovy. Postupně navštívíme Velký či Orchidejový ostrov Hawaii, Ostrov zahrad Kauai a Ostrov údolí Maui.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 32. týden6. 8. 23.00 – Jak velký je vesmír?

Během několika posledních let se astronomům a vědcům podařilo najít nové způsoby zkoumání vesmíru. Díky tomu vznikají detailní mapy, které sahají takřka až ke zrodu samotného času před 13,6 miliardami let. V tomto snímku se vydáme na cestu od východu na západ, do vycházejícího slunce a mezi roztočená soukolí kosmu a až na samotný okraj existence. Inovativní grafické vyobrazení odhalí velikost a rozlehlost vesmíru a naťukne několik překvapivých teorií. Je možné, že kromě našeho existují také paralelní vesmíry? Má vesmír hranice? Objevují se první důkazy, jež naznačují, že vedlejší vesmír už nám klepe na dveře.

7. 8. 20.00 – Nacistické pátrání po Svatém grálu

V posledních dnech druhé světové války se americkým vojákům podařilo najít obrovskou hromadu záhadných nacistických spisů ukrytých v jeskyni na jihu Německa. Hluboko v těchto tajuplných dokumentech se skrývají detaily o jednom z nejpochybnějších projektů Třetí říše: hledání ztracené árijské civilizace, od které nacisté odvozovali vlastní původ. Tento snímek odhaluje osobní misi Heinricha Himmlera. Jejím cílem bylo najít přesvědčivé důkazy o nadřazenosti rasy. Himmler věřil, že tak zvaná „panská rasa“ je historický fakt, a tak pomohl zorganizovat mnoho pseudo-vědeckých expedic, které hledaly starodávné znalosti mytických árijců. Dokument vychází z dosud neuveřejněných fotografií i vzácných archivních záběrů a popisuje tři z Himmlerových expedic: celosvětové hledání potopené Atlantidy, výpravu po árijských stopách v Himálajích a neuvěřitelné pátrání po legendárním Svatém grálu. Současní experti osvětlují, o co nacistům šlo. Odborník na Svatý grál, Richard Stanley, rozebírá mysteriózní život nacistického objevitele Otto Rahna a spisovatel Christopher Hale odkrývá temné stránky Himmlerovy himálajské mise. Film zároveň prozrazuje, že údajné důkazy o nadřazené rase sehrály roli v hrůzách holocaustu. Nebo že stejní vědci, kteří pomohli identifikovat árijce, se podíleli také na jednom z nejděsivějších nacistických zločinů: sbírce židovských koster. Nacistické pátrání po svatém grálu je příběh o tom, jak smyšlené teorie a divoká archeologická dobrodružství přispěla k legitimizaci fikce, s jejíž pomocí se nacisté pokusili obhájit jeden z největších zločinů v historii lidstva.

7. 8. 22.00 – Veterinář z Bondi beach VII (1. díl)

Doktor Chris Brown, který má praxi na známé pláži Bondi Beach v Sydney, je nejslavnějším veterinářem v celé Austrálii. V sedmé řadě oblíbeného seriálu budeme sledovat, jak znovu pomáhá zvířatům všech tvarů a velikostí. Tentokrát je mezi nimi křehké osiřelé třídenní hříbě, ohrožený žralok písečný, labrador s chronickou rýmou, vážně zraněné koťátko, vzácný leguán fidžijský, neobvykle bílá ježura nebo 220kilové prase s příliš dlouhými kly. Chris se dokonce vydá za hranice Bondi Beach a vyrazí na pomoc kolegům v Abú Zabí, Pekingu, na Cookových ostrovech i Vánočním ostrově.

8. 8. 20.00 – Neuvěřitelný svět pavouků

Ve snímku Neuvěřitelný svět pavouků odhalíte tajemnou říši, které vládnou chlupatá osminohá monstra. Pavoukovci jsou největší skupinou masožravců na světě. Vysokorychlostní kamery a detailní makro záběry zachycují mnoho různých smrtících taktik lovu, kterými tato zlověstná stvoření s oblibou decimují své nebohé oběti.

10. 8. 21.00 – Hrdinky oceánů (Propojená planeta)

Šest odvážných žen má jednu společnou misi. Chtějí zachránit podpůrný systém života naší planety: oceán. Dvoudílný film představuje nejen vynikající vědkyně, ale i to, na čem pracují ve vlnách pěti světových oceánů. Vydáme se za nimi na divoká místa po celém světě. A zjistíme, že jejich výzkum zahrnuje základní aspekty ekosystému, které ho udržují v činnosti. Velký bílý žralok je sice špičkou potravního řetězce, ale zároveň ochráncem veškerého mořského života. Nicotný fytoplankton na úplném konci řetězce je důležitým zdrojem kyslíku, který dýcháme. Mezi nimi se nachází obrovští keporkaci, křehké korály i příznivé bakterie z mořských hlubin. Bez tohoto života oceány zemřou. Podaří se neúnavným vědkyním zvrátit osud? Jejich úkol je jasný: udržet krok s klimatickými změnami.

12. 8. 20.00 – Guy Martin: Spitfire

Guy Martin se zúčastnil projektu, který by mohl být snem každého inženýra. Jeho cílem je oprava a renovace jedné z nejslavnějších stíhaček na světě: ikonického, slavného letadla Spitfire. Martin pomáhá ve všech fázích dlouhého dvouletého procesu obnovy vraku, který byl teprve před několika lety vyhrabán z písku na pláži ve Francii. Zároveň se učí nové dovednosti, potřebné k ruční výrobě náhradních dílů. Sledujte, jak postupně montuje součástku po součástce, zkouší motor, natírá trup a upevňuje několik z více než miliónu nýtů v teplotách pod bodem mrazu. V průběhu oprav se zároveň dozvídá podrobnosti výjimečného příběhu špičkového pilota, jenž byl leteckým esem druhé světové války, v květnu 1940 havaroval se Spitfirem na pobřeží Francie, přežil zajetí v Hitlerově žaláři na hradě Colditz a nakonec se stal osobním pilotem britského krále Jiřího VI. i jeho nástupkyně, královny Alžběty II. Pokud se Martinovi všechno podaří, letadlo Spitfire s nevyčíslitelnou hodnotou se vrátí na oblohu poprvé po více než 70 letech. Buďte u toho v celovečerním snímku na Prima ZOOM.

12. 8. 23.00 – Jak vynalézt ponorku

John Philip Holland se narodil v Irsku a stal se vynálezcem moderní ponorky. Tomuto spořádanému učiteli se podařilo stvořit jednu z nejmocnějších válečných zbraní. Protože byl irským patriotem, jeho první prototypy financovali místní revolucionáři. Později postavil první americké a britské stroje. Přestože byl geniálním samoukem, jeho výjimečný vynález podlehl americkým korporátním zájmům. Hollandův přínos byl nakonec zpochybněn a Holland sám zapomenut, ale ne navždy. Ponořte se spolu s námi do historických archívů, kde kousek po kousku poskládáme dohromady příběh Johna Philipa Hollanda i jeho přelomového vynálezu. Dokumentární film Jak vynalézt ponorku je fascinující příběh o zřejmě nejvýznamnějším vynálezci, o kterém jste nikdy neslyšeli.

Unikátní dokumenty, vysílané ve 32. týdnu,
uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles