Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 34. týden

21. 08. 2017 | Televizní tipy
Vydejte se s námi do dalekého vesmíru, blízké i vzdálenější historie, žasněte nad krásami naší Země a jejími zvířecími obyvateli, odhalte mnohá tajemství a bavte se s Prima ZOOM.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit ve 34. týdnu?


21. 8. 22.00 – Tajemství vesmíru III (1. díl)

Nastal čas podívat se na vesmír čerstvýma očima. Když nahlédneme do jeho záhad, odhalíme tajemství vlastní minulosti i budoucnosti. Seznamte se s historií našich znalostí o vesmíru i s tím, jak jsme je získali. Od chvíle, kdy se člověk poprvé dostal do kosmu, uběhlo už 50 let. Ale teprve teď nám nebesa prozrazují svá největší tajemství. Díky robotickým roverům můžeme pozorovat rudé skály na Marsu. Sondy NASA se v hyper rychlosti střetávají s kometami.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 34. týdenTeleskopy namířené do hlubokého vesmíru zachycují divoké obrazy zrodu nových hvězd, jejich zániku a přerodu v černé díry. To vše výrazně změnilo způsob, jakým pohlížíme sami na sebe. Když se naše vlastní planeta roztápí pod vlivem klimatických změn a globálního oteplování, je jenom přirozené, že s nadějí vzhlížíme k nebesům a přemýšlíme o dalších volných nemovitostech. Je tam někde něco, na čem by se dalo žít? Nebo vážně platí, že doma je doma… A dál už nic? Každá epizoda seriálu rozebírá jednotlivé objevy, jak k nim došlo i fascinující příběhy vědců a průzkumníků, kteří podnikají výpravu do neprobádaných vesmírných končin.

22. 8. 20.00 – Poslední tajemství Třetí říše (Hitlerova rodina)


Fascinující série se noří hluboko do nitra posledních tajemství nacistické Třetí říše. Zahrnuje dosud nezveřejněné archivní záběry i nové dokumenty, zaměřuje se na ty aspekty éry nacistického Německa, které byly dosud opomíjeny, a mění celkový pohled na Třetí říši. Dokonce v ní nechybí ani dosud netušené podrobnosti ze zákulisí jedné z nejhorších diktatur v lidských dějinách. Obával se snad Adolf Hitler, že by mohl být židovského původu? Kolik toho jeho architekt Albert Speer opravdu věděl o holocaustu? Zapletl se generál Rommel, zvaný Pouštní liška, do pokusu o atentát na Hitlera z 20. července 1944? A jaká byla Himmlerova skutečná role v masovém vyvražďování židů?

22. 8. 21.00 – Izraelská atomová bomba

Izraelská atomová bomba je veřejným, a zároveň ostře střeženým státním tajemstvím. Díky pomoci a podpory Německa, Velké Británie, Francie a Spojených států amerických se z Izraele stala silná jaderná mocnost. Tato země se chce v každém případě vyhnout tomu, aby byla znovu bezmocná. A atomové zbraně mohou udeřit na jakýkoli cíl kdekoli na světě. Izraelský jaderný program přitom nemonitoruje žádná mezinárodní agentura pro regulaci. Jak se Izraeli podařilo „tajně“ postavit jaderný arzenál? A můžou se izraelské atomové bomby stát hrozbou dokonce i pro západní svět?

24. 8. 23.00 – Neznámé krajiny (Národní park Gros Morne)


Připravte se na návštěvu nejkrásnějších míst na světě a na to, že vám vyrazí dech. Uvidíte neznámou krajinu z ptačí perspektivy, oslní vás půvab zapadlých kaňonů a hustých deštných pralesů. Dozvíte se o přírodních zákonech, historii, a dokonce i mytologii, díky kterým tyto geografické zázraky naší planety vznikly. Veškerou krásu neznámé krajiny od Bahamských ostrovů až po vulkány chilské pouště najdete tady!

25. 8. 20.00 – Železná džungle


Největší industriální oblast v celé Evropě se nečekaně zezelenala! Oblast Ruhr byla po více než 150 let srdcem německého hospodářství, a zároveň nejrozlehlejší evropskou průmyslovou zónou. Regionu dominovaly doly, ocelárny a chemičky. Říční systémy se zhroutily a obloha zešedla. Ale během několika posledních let se všechno změnilo. Kvůli problémům v hutnictví a ocelářství se mnohé z továren zavřely a jejich okolí zůstalo opuštěné. Prázdná místa znovu zaplnily a zabydlely různé druhy zvířat. Obsadily trosky továren, umělé kopce i jezera. Na komínech nyní hnízdí sokol stěhovavý, vodní nádrže okupuje ropucha krátkonohá a na prázdných kamenných plochách se vyhřívá saranče modrokřídlé. Železná džungle je příběhem o jedinečném návratu života do pustých míst, odhaluje nečekané chování jejích nových obyvatel a oslavuje neuvěřitelnou schopnost přírody přizpůsobit se takřka jakýmkoli podmínkám.

25. 8. 21.00 – Půvab Botnického moře (Koloběh života)


Botnické moře je rozlehlou oblastí na západních hranicích Finska, která zůstala do dnešního dne naprosto nedotčená člověkem. Na místních ostrovech najdeme pravou divočinu. Toto velkolepé skalnaté souostroví patří ke skrytým pokladům Evropy. Díky nejmodernějším kamerám uvidíme půvab Botnického moře z perspektivy zvířat, která tady žijí. Místní léto je zvlášť nezapomenutelné!

25. 8. 23.00 – Tajná společenstva (Jakuza)


Okultní nacisté. Ku-klux-klan. Řád asasínů. Převorství sionské… Možná vám to připadá povědomé, ale nemůžete si rozpomenout, o koho přesně jde. Co byli zač? Čemu věřili a o co jim šlo? Tento seriál odhaluje nejznámější a nejzajímavější tajná společenstva v dějinách lidstva. Připravte se na temnou, mysteriózní směsici sektářských kultů, skupin náboženských fanatiků, esoterických společenstev a politických militantů. Ti všichni se snažili ovlivnit podobu našeho světa.   

26. 8. 20.00 – Zrozeni k létání

Závidíme ptákům jejich svobodu a neomezenou možnost vyletět si vysoko do oblak. Ptáci byli k létání zrozeni, a tak se dostanou i na těžko dostupná místa. Když chrání své domovy nebo hledají potravu, jsou schopni neuvěřitelné letecké akrobacie. Často překonávají nepředstavitelné vzdálenosti. Takový rybák dlouhoocasý dokonce dokáže doletět od jednoho pólu k druhému. Jenže ne vždy je to tak snadné, jak to vypadá. Žádný pták se nevyklube za letu. Každé ptáče se musí učit od rodičů. Projít úspěšně leteckou školou chce hodně snahy i statečnosti. A právě dorazil celý nový ročník kadetů, kteří doufají, že si vyslouží svoje vlastní frčky.

26. 8. 21.00 – Přízrak jménem hrabáč

Už jste někdy slyšeli o hrabáčovi? Je to středně velké hrabavé noční zvíře s domovem v Africe. Jediný žijící zástupce čeledi hrabáčovitých. Mnohé africké kultury ho považují za mýtického podvodníka. Takže něco jako zajdalen, říkáte? Ne! Hrabáč opravdu existuje, i když je tak plachý a tajnůstkářský, že se dá jen těžko někde zahlédnout. Dokonce i ti nejlepší stopaři na něho narazí jenom zřídka. To vůbec není špatné na zvíře o velikosti průměrného dospívajícího člověka: váží 60 kg, je 1,4 metry vysoký a až 2,2 metry dlouhý. Tvůrci snímku Přízrak jménem hrabáč se právě doslechli, kde by mohli tohoto podivného savce najít a zachytit na kameru. Propadli všeobecnému nadšení a okamžitě vyrazili na cestu. Jejich cesta vede do rozlehlé pouště Karoo v srdci jižní Afriky – a v srdci země hrabáčů. Setkávají se s vědci, lovci, taxidermisty, stopaři, majiteli místních hotelů, průvodci divočinou, farmáři i tradičními léčiteli. A po každém takovém setkání zjišťují čím dál víc, dokud se jim konečně nepodaří narazit na hrbáče samotného.

26. 8. 22.00 – Druhé Pompeje: Život a smrt v Herculaneu


Profesor Andrew Wallace-Hadrill zkoumá kostry i cennosti, které se našly v dávném městě Herculaneum jen 16 km od Pompejí. Dvanáct skladů s klenutými stropy vypráví zcela nový příběh o životě těsně před výbuchem Vesuvu. Nacházejí se v nich kostry zhruba 340 lidí zabitých sopkou. Během posledních 30 let byly objeveny nové kostry, které jsou nyní předmětem intenzivního vědeckého výzkumu. Mezi nalezenými jsou batole držící pejska, dvouletá holčička se stříbrnými náušnicemi nebo chlapec hledící matce do očí při jejich posledním objetí. Uvnitř skladů je zhruba stejné množství dětí a žen. Naopak venku na pobřeží se našli skoro samí muži. Profesor Wallace-Hadrill chce zjistit proč.

Unikátní dokumenty, vysílané ve 34. týdnu,
uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 na Prima Zoom!  


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Koleda