Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 34. týden

20. 08. 2018 | Televizní tipy
Tak co – je libo vypravit se na druhý konec světa; sáhnout si na pořádné zvíře; podívat se do vesmíru; poodhalit roušku tajemství; zaplavat si, kde se vám zlíbí; nakouknout do historie; zaboxovat si s tím nejlepším nebo si dopřejete sex budoucnosti? To vše má pro vás na výběr Prima ZOOM.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit ve 34. týdnu?


20. 8. 21.00 – Mexiko: Země v přízni bohů

Země rozprostírající se mezi Pacifikem a Atlantikem na jihu severoamerického kontinentu. Země obdařená tropickým a subtropickým klimatem a plná kontrastů. Pro Mexiko jsou charakteristické kouzelné pláže Mexického zálivu stejně jako skalnaté štíty vysokých hor. Mayská města se tu důmyslně schovávají uprostřed neprostupných tropických pralesů. Příroda ukazuje svou sílu ve vulkánech a mohutných vodopádech i svou drsnost v kamenných pouštích plných kaktusů. Rána v Karibiku jsou barevná. Mraky přicházející od oceánu na pevninu jsou velmi působivé. V zemi je roztroušeno neobyčejné množství starobylých indiánských měst. O jejich dřívější slávě se dozvídáme až teď, po mnoha staletích zapomnění.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 34. týdenPokoušíme se tak optikou naší doby pochopit život starých Mayů, Olméků, Aztéků, ale i následující epochu kolonialismu. V Mexiku vedle sebe najdete historická městečka, ale i hektický život moderních metropolí. Přinášíme malou ochutnávku z Mexických cenotes. To, že koupání v Karibiku je právě tady, na Mayské riviéře, nádherné, ví každý. Ale to, že se dá stejně kvalitně zahálet u sladkovodních cenotes, tak známé není. Na poznání všech těchto lagun a jezer by vám nestačil celý rok. Jen na Yucatanu je jich známých více než 2000. Některé se táhnou pod zemí více než 100 km. V některých se můžete pouze potápět s přístrojem, jinde šnorchlovat nebo plavat. Čeká vás nezapomenutelný zážitek.

20. 8. 22.00 – Země z vesmíru

Vydejte se spolu s námi v celovečerním snímku na úžasnou cestu za poznáním a z unikátní vesmírné perspektivy uvidíte všechno, co oči normálně vidět nemůžou. Sledujte, jak amazonský deštný prales vdechuje nový život do naší atmosféry a proudy Jižního oceánu rozvádějí plyny po celé zeměkouli. Jak se díky bleskům rodí důležité živiny a rotující jádro Země regeneruje ochrannou vrstvu naší planety. A to vše v tak neuvěřitelných detailech, že vám z toho spadne čelist. Díky tomuto pohledu naše planeta ožívá jako nikdy předtím. Základem všeho, co uvidíte, je přelomová technika, která převádí hrubá satelitní data na fascinující fotorealistické digitální záběry. Nejmodernější satelity zachycují všechno, co se na naší planetě šustne, s mikroskopickou přesností, a dokonce můžou nahlédnout i do nitra Země. Odhalíme neviditelné a spolu s ním také křehkou rovnováhu, díky které existuje život. Naše kamera nezná žádné hranice.

21. 8. 23.00 a 23.30 – Nespoutané Shamwari (1. a 2. díl)

Díky seriálu Nespoutané Shamwari se podíváme do africké přírodní rezervace Shamwari, která se rozprostírá na rozloze 60 tisíc akrů. Nahlédneme do zákulisí a uvidíme, co se hned tak nevidí.

22. 8. 20.00 – Příroda Pyrenejského poloostrova (Jaro)

Na Pyrenejském poloostrově je velice různorodá krajina. Nacházejí se tady džunglím podobné pralesy i naprosto suché pouště. Na severu se tyčí sněhem pokryté pohoří Pyreneje a na jihu se rozkládají prérie. Takové je divoké, nespoutané a temperamentní Španělsko. Podívejte se na jeho přírodní krásy a seznamte se se všemi jeho obyvateli od rysa iberského přes orla skalního, až po mravkovleva a vážku.

23. 8. 22.00 – Největší zabijáci Afriky II (Obří zabijáci)

Gigantičtí zabijáci Afriky nemají chvilku klidu. Hroch, slon, buvol i další neustále soupeří o to, kdo z nich bude nejnebezpečnější. Pokud na ně zrovna neútočí smečky lvů, hyen nebo jiných dravců, nemilosrdně bojují mezi sebou. Nejlepší obranou je někdy útok. A pak není nic děsivějšího než sledovat, jak se rozzuří jinak mírumilovný obr. V pokračování adrenalinového seriálu Největší zabijáci Afriky poteče krev. Přesvědčíte se také o tom, že v jednotě a množství je síla. Čím víc je lovců, tím mají větší šanci dostat opravdu pořádnou kořist. Lev si sice může troufnout na žirafu, ale nedopadne to pro něj dobře. Jediný pes hyenovitý nemá proti pakoni vůbec žádnou šanci. Ale celá smečka snadno roztrhá žirafu i pakoně na kusy. Zabijácké gangy hladových zvířat nic nezastaví. Afrika je navíc plná nebezpečných kočkovitých šelem. Liší se velikostí, zbarvením i způsobem lovu, ale všechny jsou stejně zajímavé, silné, schopné a smrtící. V hluboké noci je nikdo neslyší přicházet. Dejte si pozor na Největší zabijáky Afriky.

23. 8. 23.00 – Tygří pomsta

Tygřice Sundari odpočívá a její mláďata si hrají kolem. Sundari má před sebou velký úkol: musí ochránit své mladé, dokud nevyrostou. Před kým? Velkým nebezpečím jsou jiní dospělí tygři. Ale ještě horší než jejich tesáky a drápy může být nenasytný člověk. Kameraman Nalla strávil dva roky pozorováním tygrů v Národním parku Ranthambore. Podařilo se mu zachytit životní příběh dvou majestátních tygřích sester. Tygří pomsta je drsný příběh o lásce, rivalitě, mateřství a tragickém zmizení.

24. 8. 21.00 – Německý vodní svět (Z Alp až po Rýn)

Německý vodní svět je dobře střeženým tajemstvím. Pod hladinou se ukrývají jeho obyvatelé, mezi kterými nechybí ani některá málo známá zvířata od podivných mechovců až po obrovskou prehistorickou rybu. Vydejte se na cestu po německých řekách, tocích a jezerech. Ze sněhem pokrytých Alp se dostaneme až do přílivových vod Severního moře. Setkáme se s mocnými lovci, jako je štika, nebo zlověstnými masožravými rostlinami. Využijte vzácnou příležitost nahlédnout do tajuplného a pestrobarevného světa a zažijte výpravu jako žádnou jinou.

24. 8. 23.00 – Největší záhady (Smithsonův institut)

V tomto seriálu budeme zkoumat záhady různých muzeí a významných budov. Vypravíme se např. do Buckinghamského paláce – sídla britské královské rodiny. Ten je sice skutečnou pevností, ale v minulosti ostraha selhala a do palácových bytů se dostal podivín, pro kterého to bylo pouhé spontánní rozhodnutí a žert při noční cestě kolem paláce. Stalo se tak v červnu 1982, zdolal 3metrové zdi a oknem skočil do paláce. Vyděsil pokojskou, která utekla, a tak se mohl vydat na exkurzi. Mezi poklady objevil láhev vína, kterou si přibalil na cestu, po chvíli se uvelebil v křesle a po půli láhve značně unavený a překvapený tím, že ho nikdo nepřišel zatknout, se zase vydal pryč. Dny plynuly a po několika týdnech se rozhodl svůj čin zopakovat. Brzy ráno po celonočním popíjení znovu již vyzkoušenou cestou zamířil do paláce a opět mu to prošlo. Došel až do ložnice královny Alžběty, kterou nemile překvapil, ale protože její alarm jaksi nefungoval, nakonec si jen popovídali. Asi po 10 minutách požádal královnu o cigaretu a ta pro ni ochotně odešla, poslala ale na vetřelce komorníka, který ho zadržel. Co dalšího se ještě odehrálo v královském paláci a jiných zajímavých budovách?

25. 8. 21.00 – Amurský tygr

Daleko na východě Ruska v divokém prostředí usurijské tajgy žijí původní obyvatelé přímořského kraje bok po boku s tygry. Dokument vznikal téměř dva roky na území několika přírodních rezervací a březích řeky Bikin. Kameramani byli ve středu 24 hodin denně a podařilo se jim získat vynikající záběry. Zároveň nastražili více než 40 video pastí. Díky tomu se před našimi zraky otevírá vstup na tajné tygří stezky. Nenechte si ujít jedinečnou příležitost navštívit panenskou říši usurijské tajgy, které vládne jediný svrchovaný panovník: Amurský tygr.

25. 8. 22.00 – Pompeje: Nová tajemství

O Pompejích už se toho mnoho napovídalo, napsalo i natočilo. Ale i navzdory staletím podrobných výzkumů stále zůstávají tajuplným místem. Více než třetina tohoto starověkého antického města je pořád pohřbena a o tom, komu patřila těla obětí, nevíme vůbec nic. Tento snímek zachycuje rozsáhlý archeologický výzkum, který proniká hluboko do dosud neprozkoumaných částí města, do dnešních dní pohřbených pod vrstvami sopečného prachu a ztuhlé lávy. Vůbec poprvé bylo možné přesunout několik desítek těl z místa jejich posledního odpočinku do laboratoře a podrobit je důkladnému vědeckému výzkumu. Díky tomu se konečně dozvídáme, kdo skutečně byli ti, kteří tragicky zahynuli během katastrofického výbuchu sopky Vesuv.

25. 8. 23.00 – Muhammad Ali: Hrdina lidu

Muhammad Ali, vlastním jménem Cassius Marcellus Aladdin Mulligan Montmoreney O'Toole Clay, narozen 17. ledna 1942 v Louisville, který zemřel 3. června 2016 ve Phoenixu, byl legendární americký boxer. Dostal jméno po svém otci Cassiu Marcellu Clayovi, který byl zase pojmenován po abolicionistovi a politikovi Cassiu Clayovi, jenž žil v 19. století. Boxovat začal ve 12 letech poté, co mu bylo ukradeno kolo. Během svých studií na střední škole vyhrál 100 ze 108 zápasů a dvě mistrovství Amatérské atletické unie. Na letních olympijských hrách v Římě získal zlatou olympijskou medaili v polotěžké váze. Jeho přezdívka „Největší“ s ním odešla do penze. Od roku 1980 trpěl Parkinsonovou nemocí. V roce 1999 byl časopisem Sports Illustrated korunován na „Sportovce století“.

26. 8. 20.00 – Čtyři živly

Celovečerní snímek je nezapomenutelným příběhem o dobrodružném putování pěti jedinečných hrdinů fantastickým prostředím čtyř základních živlů, kterými je země, vzduch, voda a oheň, zachycuje přátelství, sny, nový počátek i smutný konec.

25. 8. 23.00 – Svět budoucnosti I (Budoucnost sexu)

Jak bude vypadat svět budoucnosti? Jakým způsobem současné nové objevy, vynálezy a technologie ovlivní každodenní všední životy lidí z roku 2050? Dnes se zamyslíme nad sexem. Co to vlastně je sex a jak se rozvinul a rozvíjí. Připomeneme si smýšlení Řeků o sexu, vynález kondomu, prvního vibrátoru a antikoncepční pilulky (1956). Dalším posunem vpřed bylo vynalezení viagry a v současnosti zapojení mobilních telefonů a médií. Co bylo dříve zvláštní až zvrhlé, je dnes díky rozvoji sexu zcela běžné. Jaká ale bude jeho budoucnost? Budou tu pomůcky, řešící např. vztahy na dálku? Provozovatel sex shopu a podnikatel v jedné osobě představuje převratné zařízení – Kiiroo-vibrátor a masturbátor, které spolu spolupracují. Řeší tak nejen vztah na dálku, ale nabízí tak vlastně i sex s neznámou osobou – tedy známou pouze z nějakého chatu. Další úroveň přináší VR brýle, ve kterých se může zobrazit cokoliv – na cokoli se dá dívat či na to jaksi sáhnout. Dotek je ale tím, co ve skutečnosti chybí, proto se pár vědců zaměřilo na speciální „Tesla oblek“, který má problém řešit a dotyk simulovat. Má v sobě stovky stimulátorů, které mají přenášet dotyky, VR brýle zase obraz. Otázkou pak je, jak má být vnímána nevěra, když bude možné mít sex s kýmkoli na dálku. Mezi vizemi budoucnosti se objevuje také orgasmatron z filmu Woodyho Allena. Jedná se o jakýsi uzavíratelný box, kam si vleze pár, aby během několika vteřin zažil orgasmus. Další vědci se zabývají „kvantifikací lásky“, věří, že jakousi kompatibilitu lidí mohou vypočítat, a tak být spolehlivými dohazovači. Nejde o nějaký průzkum, ale práci s vzorky DNA. Důležité je, že testy přinesou výsledek za pár hodin či dní, ale v reálu by pár přicházel na svou ne/kompatibilitu roky. V San Diegu v Jižní Kalifornii sídlí společnost, kde pracují na výrobě sexuálních robotů. Lidé jsou vůči nim kvůli filmům spíše odtažití, ale budoucnost může být jiná. Ze silikonu tu vytváří sexuální panny, které jsou schopné komunikovat a mají různé osobnosti. Prototypem je robotka Harmony, k dokonalosti ji ale čeká ještě dlouhý proces. Takové robotky by mohly v budoucnu nahradit sexuální služby, mohly by vzniknout veřejné domy s humanoidy. Jak to dopadne s naším sexuálním životem? – nechme se překvapit. Tento snímek vám zopakujeme pouze ve večerních hodinách, protože poprvé dáváme na Prima ZOOM film s hvězdičkou!

Unikátní dokumenty uvidíte
každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka