Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 37. týden

7. 09. 2020 | Televizní tipy
Prima ZOOM – široká nabídka zábavy i poznání. Vydejte se na cestu za poznáním, plnou dobrodružství, po naší planetě, ve vzdáleném vesmíru i fascinující historií. Poznejte neuvěřitelné krásy přírody díky Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 37. týden:


7. 9. 22.00 – Vesmír: Místo pro život (Lovci planet)

Od úsvitu věků lidstvo zvědavě sleduje noční oblohu. Čím více se díváme, tím dále vidíme. Během posledních 50 let se nám podařilo zlomit pouta gravitace a poprvé dosáhnout hranice sluneční soustavy. Tento přelomový moment v dějinách lidstva byl jako zjevení. Nyní stojíme před dosud největší překážkou. Největší géniové začali pracovat na vesmírných lodích a teleskopech, které nás dostanou ven ze sluneční soustavy a hlouběji do vesmíru.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 37. týdenNikdo neví, co tam najdeme. Ale všichni víme, co hledáme: důkaz o existenci života v jakékoli bizarní mimozemské podobě. Toto je největší úkol lidstva. Najít společnost ve vesmíru, který se prozatím zdá prázdný a osamělý. Protože mnoho z našich teorií a spekulací o nejrůznějších formách života na jiných planetách vychází z právě zjištěných nových poznatků o Zemi, tento seriál se zabývá nejen tím, co neznáme, ale i tím, o čem si myslíme, že už známe více než dobře.

Díky skvělým digitálním trikům si vychutnáme dechberoucí krajinu v nejodlehlejších koutech Země a také na planetách, se kterými se teprve seznamujeme. Nenechte si ujít vizuální odyseu, jež vychází z nejnovějších vědeckých poznatků a dává prostor předním expertům z oblastí průzkumu vesmíru, planetárních věd nebo astrobiologie.

8. 9. 21.00 – Sisi: Atentát na císařovnu

10. září to bude 122 let od atentátu na císařovnu Sisi. Anarchismus vyznává život bez státních celků, hranic a peněz, založený na ideálech svobody, rozumu a rovnosti. Vyznavači této doktríny se v minulosti snažili dosáhnout svých cílů vraždami vládců, státníků a vládních představitelů. Tento historický dokumentární film zachycuje antimonarchistické, antistátní a antiautoritářské prostředí.

Vypráví, jak se slavná rakouská císařovna Alžběta Bavorská zvaná Sisi stala obětí atentátu, prozrazuje, kdo byl její vrah italský anarchista Luigi Lucheni, a představuje nové poznatky o této tragické historické události. Snímek vychází z archivních dokumentů, protokolů ze soudního přelíčení, historických fotografií, manifestů, novinových zpráv, pamětí a písemných prohlášení, mezi kterými nechybí ani osobní deník císařovny, Lucheniho vlastní poznámky, korespondence mezi Alžbětou a císařem Františkem Josefem před rokem 1898 nebo paměti poslední dvorní dámy. Nenechte si ujít jedinečnou příležitost nahlédnout za oponu významné historické události, jež navždy poznamenala celou Evropu. 

9. 9. 21.00 – Čínský kamenný les

Díky exkluzivnímu přístupu na jedno z nejkrásnějších míst celé Asie vznikl přírodovědný film o čínském kamenném lese, který posloužil jako jedna z inspirací pro veleúspěšný hollywoodský film Avatar. Tento dokumentární film, natočený v nejvyšším rozlišení, zachycuje nevídanou krásu a odhaluje přírodovědnou minulost dvě stě metrů vysokých kamenných pilířů i kouzlo izolovaného místa zapsaného na seznam světového dědictví UNESCO. Podívejte se, kde se vzala inspirace k legendárnímu filmu Avatar.

11. 9. 20.00 – Ledový svět Antarktidy

Vášeň pro objevování neznámého a chuť odhalit to, co ještě nikdo neviděl, svedly dohromady tři potápěče, kteří se rozhodli vyrazit společně na výpravu za svým Svatým grálem: zaplavat si s velrybami a dalšími největšími savci jižního Tichého oceánu. Trojice špičkově trénovaných sportovců zamířila na druhý konec světa, aby si užila zdejší krátké léto ve společnosti tučňáků, různých druhů tuleňů i oněch zmíněných velryb.

Během plavby na polární jachtě podél pobřeží Antarktického poloostrova musejí den po dni překonávat zuřivé bouře. Noří se stále hlouběji do mrazivého oceánu. Díky nadšení a bohatým zkušenostem s životem v podmořském světě se před nimi otevírají brány tajuplné říše. Svádějí těžké souboje s všudypřítomným ledem i mrazem a podaří se jim odhalit tajemství nebezpečných ledovců. Ale extrémní podmínky tohoto nebezpečného prostředí nemilosrdně zkoušejí hranice jejich vlastních možností. Na výpravě do zamrzlých zálivů si sáhnou na dno svých sil. Jaké je ponořit se do vody, která má teplotu takřka bodu mrazu, nepoddat se všudypřítomnému chladu a nakonec najít to, pro co si sem přišli? Takové ledové potápění jen tak nezažijete!

11. 9. 21.00 – Lovec rybích obrů II (Prehistorická monstra)

Představte si rybího obra, který váží více než 200 kilogramů a je vyzbrojený ostrou dvaceticentimetrovou dýkou s jedním z nejprudších zvířecích jedů. Přesně tak vypadá příšera, kvůli které se neohrožený rybář a dobrodruh Cyril Chauquet vypravil do východní Asie. Trnucha thajská je zřejmě největší sladkovodní rybou světa. Cyrila si zavolal na pomoc vědecký tým, který potřebuje, aby nasbíral její jed.

Jinak nebude možné proti jedu vyvinout účinnou vakcínu. Jenže to znamená dostat se nebezpečně blízko hrozivého trnu. Tak dramaticky začíná pokračování adrenalinového přírodovědného seriálu, ve kterém se setkáváme s největšími a nejhrozivějšími exotickými rybími obludami. Na Cyrila tentokrát čekají ještě hejna smrtících žraloků u pobřeží Jižní Afriky, gigantičtí hroši a draví nilští krokodýli nebo „upíří ryba” z hlubin Amazonie.

12. 9. 20.00 – Krásy divokých And (Život v mlžných oblacích)

Vroucí gejzíry, vysušená země a sněhem pokryté vulkány jsou dějištěm dramatického příběhu novorozeného mláděte vikuní a celé kolonie plameňáků. Tento dechberoucí přírodovědný film přibližuje, jakým způsobem se zvířata přizpůsobila životu v divokých Andách, v ohňové zemi sopek, řídkého vzduchu a neuhasitelné žízně. Přesvědčte se o tom, že i na místě, kde lze na každém kroku narazit na připomínky bouřlivé geologické minulosti i současnosti, si život našel cestu. Zdejší vyprahlé planiny jsou posety jezery.

Slaná voda v nich je jako žíravina, přesto se v ní vyskytuje druh krevet, který má stejně důležitou roli jako kril v oceánech. Mezi jezery totiž migrují tři různé druhy plameňáků – včetně vzácného druhu plameňáka Jamesova – a hledají potravu pro sebe i své mladé. A na jejich březích rostou řasy, které občas uždibují vikuně. Nejmenší zástupci velbloudových dorůstají do výšky ani ne jednoho metru, ale dokážou dosáhnout rychlosti 47 km/h v takových nadmořských výškách, v jakých by lidé jenom zoufale lapali po dechu. Divoké Andy jsou plné krás. Prohlédněte si je na vlastní oči ve velmi oceňovaném snímku. Tento seriál získal spoustu cen nejen za celkový počin, ale také za kameru, hudbu, scénář, režii.

12. 9. 21.00 – Podzim: Svět barev

Podzim je jediné roční období, ve kterém se setkává život se smrtí. Je to období loučení s teplým počasím a příprav na příchod zimy. Naposledy v roce se příroda obléká do pestrobarevných tónů a nabízí sladkou odměnu. Hojnost potravy je nejen vítaná, ale také potřebná – teď víc než kdy dřív. Krutá a nemilosrdná zima už číhá za rohem, a tak začíná závod s časem. Dokument Podzim: Svět barev je plný nádherně výrazných barev a neobvyklých příběhů o tom, jak zvířata bojují o přežití. Podívejte se, jak se příroda vyrovnává s obdobím dramatických překážek, proměn a nebezpečí. 

12. 9. 22.00 – Tak vznikl Izrael

Historický film líčí vznik státu Izrael, přibližuje dějiny sionismu od roku 1896 do roku 1948 a odhaluje vliv západního světa. Mezinárodně uznávání odborníci v kombinaci s fascinujícími archivními záběry prozrazují, že za podporou vzniku samostatného sionistického státu stály především vlastní zájmy Velké Británie i dalších západních mocností. Západ je tím pádem zodpovědný nejen za osud Židů žijících v tehdejší Evropě, ale i za osud dnešních obyvatel Palestiny.   

Unikátní dokumenty uvidíte každý den
od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Košík